NFL-vihjeet: Patriots vs. Chiefs

NFL:n kausi startataan ottelulla Patriots vs. Chiefs. Kotijoukkue Patriots lähtee otteluun isona suosikkina Chiefsin asettuessa haastajan rooliin.

New England Patriots – Kansas City Chiefs

Valinta: Chiefs +8.5 (1.92)

Patriots hyökkäys

New England Patriots voitti viime kauden päätteeksi Super Bowlin sensaatiomaisella comebackilla ja lähtee nyt metsästämään back-to-back-to-back mestaruutta. Ensimmäisenä se saa jo kovan vastuksen, kun Kansas City Chiefs saapuu vierailulle Gillette Stadiumille.

Patriots on vahvistunut viime kauden jälkeen ja erityisen tärkeä palanen on luonnollisesti ehjänä oleva Rob Gronkowski. Toinen tärkeä palanen olisi ollut Julian Edelman, mutta tämän kauden ajan Patsit saavat pärjätä ilman tämän kaverin ketteryyttä.  Edelman oli keskeisessä roolissa viime kaudella saaden lähes kolmasosan (31%) Tom Bradyn heitoista itselleen.

Edelmanin puuttuminen on ollut iso ongelma Patriotsille ennenkin, joten tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten tällä kaudella pelit sujuvat. NFL.com nosti esiin Danny Amendolan ja Edelmanin erittäin mallikkaan yhteispelin: Kun toista pidetään, jää toinen vapaaksi. Juuri tähän yhteyteen kiteytyy Edelmanin merkitys, josta saadaan nyt täyden kauden kestävä mittaustulos.

Muuten jo kovassa hyökkäyksessä uusin hankinta Brandin Cooks pääsee luonnollisesti isojen odotuksien eteen ja mies on selvässä ”deep threat” roolissa tässä äärimmäisen vahvassa hyökkäyksessä.

Chiefs hyökkäys

Chiefsin QB Alex Smith on tunnettu lyhyistä heitoistaan. Nyt joukkue on kuitenkin ilmeisesti aikomassa käyttää enemmän myös pitkää heittoa ja siinä erityisesti räjähdymäisen nopeaa Tyreek Hilliä. ”Going deep” voi olla keino yllättää Foxboroughssa.

Chiefsin juoksupeli koki kovia pre-seasonilla ja nyt kovaan paikkaa joutuu rookie RB Kareem Hunt. Joukkueen selvä ykkös-RB Spencer Ware loukkaantui ja on sivussa tämän kauden. Huntissa on potentiaalia, mutta Patriots kotona saattaa olla luokkaa ”too much to handle”. Viisaampia olemme ottelun jälkeen.

Puolustuksien taisto

On aina hyvä, jos pääsee antamaan QB:lle painetta ja siinä Chiefsin pitää onnistua, mikäli se mielii omata mahdollisuuksia voittoon. Molemmilla on hyvä puolustuskalusto, joskin Chiefsilla on ehkä yksilötasolla Eric Berryssa ratkaisijan ainesta. Pallonriistot eli takeawayt olivat Chiefsin juttu viime kaudella ja nyt vähintään yksi ja mielellään useampi tarvitaan, jotta Chiefsilla on mahdollisuudet voittaa ottelu.

Patriotsilla puolestaan voi tulla kiire vikkelän Hillin kanssa, mutta kokonaisuutena Patriotsin puolustus on hyvällä tasolla.

Ottelun Patriots vs. Chiefs valinta:

Chiefs saa yllättävän korkean tasoituksen, mutta toisaalta Patriots on Patriots ja kotona erittäin vaarallinen. En kuitenkaan usko Chiefsin jäävän ihan noin pahasti jalkoihin, etteikö 8.5 pisteen tasoitus kestäisi. Otetaan Chiefsia +8.5 tasoituksella kauden avaukseen!

Tästä Coolbetin NFL -kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset