NFL-vihjeet: Thanksgiving tarjoaa perinteiset ottelut

Yhdysvalloissa on tänään torstaina juhlapyhä nimeltä Thanksgiving eli kiitospäivä, jolloin on luvassa perinteisesti Lionsin ja Cowboysin pelit.

Thanksgiving valinnat torstai-iltaan

Detroit Lions – Minnesota Vikings

Valinta: Alle 44.5 (2.00)

Detroit Lions on ollut ihan kelvollinen joukkue ja viimeksi kun joukkueet kohtasivat, oli Lions parempi lukemin 14-7. Peli on kaiken lisäksi Minnesotan kotipeli, jolloin kyseessä oli pienimuotoinen yllätys. Lions on tällä hetkellä 6-4 ja täysin mukana playoff-taistelussa NFC:n puolella.

Vikings puolestaan ansaitsee tältä kaudelta statementin: Vikings are for real. Joukkue on todellinen iso uhka NFC:ssä ja yksi tämän hetkisistä suosikeista Super Bowliin Saintsin ja Eaglesin kanssa. Vikingsin ehdoton ykkösase on sen mielettömän kova puolustus, joka antaa Case Keenumin poppoolle aina mahdollisuuden voittoon.

Perinteisen mallin mukaan arvioisin Detroitin saavan etunsa tänään QB-matchupissa sekä kotiedussa, kun taas Vikings on selvästi edellä puolustuksessa. Lionsilla tulee olemaan todella vaikeaa edetä juoksemalla, jolloin Matthew Staffordille syntyy kova paine onnistua heittopelissä.

Yleensä heiton suosiminen on tarkoittanut nopeampia driveja ja enemmän pisteitä, mutta Minnesota saanee pidettyä Staffordin heittohyökkäyksen melko hyvin aisoissa. Täyttä slugfestia ei ole odotettavissa, mutta tasainen 20-23 tyyppinen matsi on todennäköisesti tämän illan lopputulema.

 

Dallas Cowboys – Los Angeles Chargers

Valinta: Alle 47 (2.00)

Dallas Cowboys on tyypillisesti nojannut vahvasti juoksupeliinsä ja hyökkäyksen linjaan. Kun näistä otettiin pois Ezekiell Elliot ja Tyron Smith oli lopputulos hikinen ilta Dak Prescottille. Cowboys onkin ollut todella heikko hyökkäyksessään, kun se tietyllä tapaa menetti identiteettinsä.

Smithin odotetaan pelaavan tänään, mutta pelkästään se ei todennäköisesti keikauta maailmaa toisin päin. Chargersin puolustus on nimittäin liekehtinyt viime aikoina ja sillä osastolla on varmasti suuri luottamus omaan tekemiseensä. Joey Bosa tulee olemaan iso uhka Dallasille.

Uskon ainakin tämän ottelun kohdalla toteamaan ”defense travels”, sillä Chargers on ollut toistuvasti hyvä sillä puolen palloa. Sen sijaan Philip Riversin kohdalla on aina syytä olla varovainen. Chargers on toki hyökännyt hyvin, mutta ajan kanssa on oppinut löytämään ailahtelevat tahot liigasta. Chargers on tästä malliesimerkki.

Todettakoon siis, että moni on varmasti valmis painamaan Chargersin alhaiselta tuntuvaa -2 pisteen spredia minkä kerkiävät, mutta smart money tarttuu tässä kohti underiin. Raja on kiskaistu sen verran korkealla, että alle jäädään melko todennäköisesti.

Washington Redskins – New York Giants

Valinta: Washignton Redskins -7 (1.95)

Washington on pärjännyt loukkaantumistensa kanssa huomattavasti Giantsia paremmin. Next man up on toimittanut melko hyvin, vaikkakin hyökkäyksen linjaan ei olekaan löytynyt aina paikkaavaa pelaajaa. Giants on edelleen surkea, vaikka se onnistuikin upsettaamaan Chiefsin. Tänään takaisin normaalille tasolle.

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset