NHL 10.12: Flames vs. Sabres

Yön NHL-kierros painellaan läpi seitsemän ottelun voimin. Meidän vihjeemme tulee Calgarystä, jossa kotijoukkue Flames saa vieraakseen Buffalo Sabresin.

Calgary Flames – Buffalo Sabres

Valinta: Flames 2.07

Kotijoukkue Calgary Flames majailee läntisen konferenssin pohjalla, mutta viime aikoina otteet kaukalossa ovat ottaneet oikeita askeleita eteenpäin etenkin kotiotteluissa.

Flamesin kotiareenan taika on nyt seitsemän ottelun mittainen ja joukkue on hävinnyt Scotiabank Saddledomessa viimeksi lokakuun lopussa.

Flamesillä on menossa nyt kotiotteluiden sarja, sillä joukkue pelaa jo neljännen ottelun putkeen tutussa ympäristössä. Liekkipaitojen viimeisin ottelu on edellisyöltä, kun San Jose Shark vieraili Calgaryssä.

Flames oli vierailijoille tyly isäntä ja piti haipaidat kurissa koko ottelun ajan pitäen jaossa olleet pisteet itsellään numeroin 4-2.

Calgaryn kiekkokaupungin ylpeys on tällä hetkellä koko NHL:än neljänneksi paras kotijoukkue, kun vertailuna on viimeiset kymmenen ottelua.

Vierasjoukkue Buffalo Sabres tulee yön kohtaamiseen kahden ottelun tappioputkessa. Joukkue on tällä hetkellä vieraskiertueella ja suoraan sanottuna todella vaikeaa on tällä hetkellä Sabresin vieraspelaaminen.

Joukkue pystyy luomaan tilanteita, mutta otteista puuttuu jotenkin se viimeinen silaus, jolla voittoja tulisi myös vieraskaukaloista.

Sabresin kohdalla on lähes samanlainen tilanne kuin Flamesillä. Kotona otteet ovat todella hyviä ja joukkue pystyy kaatamaan NHL:än kärkijoukkueita, mutta vieraissa kaikki muuttuu ja mustayö saapuu molempien joukkueiden ylle.

Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana, mutta yksi mielenkiintoinen fakta löytyy historiasta.

Nimittäin Flames on hävinnyt kotonaan Sabresille viimeksi vuonna 2003. Tuon tappion jälkeen Sabres on vieraillut kuusi kertaa Calgaryssä ja kaikissa kohtaamisissa Flames on ollut ottelun suvereeni voittaja.

Flames on ottelun ehdoton suosikki hyvän kotisaldonsa turvin ja kerroinkin on hilattu yli kahden, joten Flamesin kotitaian pitäminen kannattaa todella napsia lapulle.

Flamesin maalinsuulla nähdään suomalaisväriä, kun Karri Rämö seisoo tolppien välissä. Sabresin päädyssä kiekkojen eteen liukuu Chad Johnson.

Suomalaista lisäväriä otteluun tuovat myös Flamesin hyökkääjä Markus Granlund ja tietenkin hirmuiskussa oleva Sabres puolustaja Rasmus Ristolainen.

Granlund johtaa Flamesin kakkosvitjaa ja Ristolainen luutii isoilla minuuteilla Sabresin ykköspakkiparissa, joten ottelu tulee olemaan viihdyttävää katsottavaa yövalvojille.

Flamesin Johnny Gaudreau on ollut joukkueen ykköspyssyjä kotiotteluissa viime aikoina, joten hänen maalinsa valinta lapulle ei välttämättä ole lainkaan huono idea.

Sabresin puolelta voisi nostaa esiin nuoren tulokkaan Jack Eichelin. Ykköskierroksen varaus on tullut NHL:ään elämään unelmaansa ja se ei olla näkymättä hänen pelaamisessaan.

 

Maalintekijät:

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens

Tomas Plekanec 4.00 (tekee ainakin yhden maalin)

St. Louis Blues – Philadelphia Flyers

Vladimir Tarasenko 2.20 (tekee ainakin yhden maalin)

Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets

Andrew Ladd 3.60 (tekee ainakin yhden maalin)

Aiheeseen liittyvät uutiset