NHL 16.5: Penguins vs. Lightning

Viime yönä ei onnistuttu hakemaan voittoa NHL:stä. St. Louis Blues ja San Jose Sharks, eivät yltyneet maalikarkeloihin ja ennen kaikkea Blues kesti kotihallin paineen. Ensi yönä pelataan Pittsburghissa. Penguins saa revanssin kotihallissaan Tampa Bay Lightningia vastaan. 

Ensimmäinen kohtaamisen yhteenveto ja lähtökohdat toiseen otteluun

NHL-pudotuspelit valtaavat jälleen tulevana yönä TV-ruudut. Ottelu pelataan Pittsburghissa, kun kotijoukkue Penguins isännöi Tampa Bay Lightningia. Kiekko tippuu jäähän 03.00 Suomen aikaan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen ja tuossa ottelussa vierailijan roolissa toimineet salamapaidat veivät voiton numeroin 3-1.

Ensimmäinen konferenssifinaali ottelu näiden kahden välillä oli täynnä tapahtumia. Ottelun ensimmäinen pahannäköinen tapahtuma nähtiin Penguins hyökkääjä Patrick Hörnqvistin ja Lightning-vahti Ben Bishopin välillä.

Ruotsalaishyökkääjä törmäsi Bishoppiin ottelun avaus kympillä, sillä seurauksella, että jenkkivahti joutui jättämään leikin kesken ja nuori 21-vuotias venäläisvahti Andrei Vasilevsky sai ottaa tolppien välin haltuun. Vasilevsky aloittaa tolppien välissä myös tulevana yönä, sillä Bishop ei vielä ole täydellisesti pelikuntoinen.

Penguisin tolppien välissä toisen kohtaamisen aloittaa Matt Murray.

Bishopilla ei Lightningin tiedottajan mukaan ole mitään isompaa vammaa tai ainakaan röntgenkuvassa ei mitään erikoista näkynyt. Bishop ei osallistunut tänään joukkueen yhteisiin harjoituksiin vaan hän otti yksikseen luisteluharjoituksia.

Lightning ei ottelussa Bishopin loukkaantumiseen lannistunut, sillä joukkue aloitti ensimmäisessä kohtaamisessa maalinteon. Hyökkääjä Alex Killorn oli ottelun avausmaalin takuumies ja hän siirsi joukkueensa johtoon juuri ennen ensimmäisen erän loppua.

Salamointi jatkui toisessa erässä, kun Ondrej Palat siirsi Lightningin ylivoimalla 2-0 johtoon ja toisen erän lopulla tulevaisuuden tähti Jonathan Drouin laittoi lukemiksi 3-0. Suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula merkautti syöttöpisteen Palatin sekä Drouinin maaleihin.

Penguinsin ainokaisen iski Hörnqvist toisen erän viimeisellä minuutilla. Lightning johti ottelua kuitenkin 3-1 lukemin ennen kolmannen alkua ja vaikka Penguins painosti koko päätös erän kestivät Vasilevsky ja Lightning rynnistyksen. Ottelu päättyi siis lopulta Lightningin 3-1 -vierasvoittoon.

Lightning häkkiin pikakomennuksella joutunut Vasilevsky torjui ottelussa 25 kiekkoa ja nuorukainen oli kyllä ajoittain ilmiömäinen tolppien välissä.

Bishop ei ollut ottelun ainut loukkaantunut pelaaja ottelun avauserässä, sillä myös Penguinsin puolustaja Kris Letang koki kovia, kun Ryan Callahan ”kolasi” puolustajan pahannäköisesti selästä. Callahan sai tempustaan viiden minuutin jäähyn ja Letang joutui pukuhuoneen puolelle.

Kanadalaispuolustaja pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua ja Penguinsin kotisivujen mukaan Letang on tänään harjoitellut täysillä, joten mies on iskussa ensi yönä.

Lightningin puolelta tippui ottelun avauserässä myös hyökkäyspään tähti pois, kun Tyler Johnson jäi Chris Kunitzin polvitaklauksen uhriksi. Johnson palasi kuitenkin askiin takaisin ottelun toisessa erässä.

Penguins menetti ottelussa myös toisen puolustajan, kun Brian Dumoulin jäi Palatin jyrän alle. 24-vuotias jenkkipuolustaja loukkaantui ottelun kolmannessa erässä ja eikä enää palannut kaukaloon. Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan kuitenkin vahvisti tänään, että Dumoulin on kunnossa ja pelaa tulevana yönä.

Lightning puolelta valoitettiin myös hieman Steven Stamkosin tilannetta. Maalitykki on päässyt harjoittelemaan täysillä ja miehen paluu askiin on päivä-päivältä lähempänä.

Lightning tulee saamaan tulevaan otteluun lisää väriä puolustuslinjaansa, kun 29-vuotias Anton Strålman tekee todennäköisesti paluun pelaavaan kokoonpanoon. Mies on pelannut viimeksi 25.maaliskuuta.

Penguinsin puolella päivän harjoitukset vedettiin kolmea asiaa painottaen. Pelinopeus on saatava nousemaan ja Lightningin keski-alueen trappi on saatava rikki nopeudella.

Penguisin päävalmentaja Sullivanin mukaan Lightningin puolustuspelaaminen oli niin esimerkillistä, että meidän pelaaminen ja paikkojen luominen oli todella vaikeaa. On sanomattakin selvää, että Penguins-ryhmä pystyy parempaan ja tämä asetelma lupailee hyvää kamppailua toisessa kohtaamisessa.

Lightning pystyy puolustamaan, mutta kestääkö joukkue Penguinsin rynnistystä toistamiseen?

Lightningin päävalmentaja Jon Cooper oli todella tyytyväinen omiensa otteisiin ensimmäisessä ottelussa ja hänen mielestään joukkue on valmis edelleenkin puolustamaan omaan maaliaan viimeiseen mieheen asti, sillä näillä kavereilla on nyt lataus kunnossa.

Ottelusta on siis tulossa täydellinen sota, kun ensimmäisen kohtaamisen törkytemput painavat molempien puolella takaraivossa. Toivon mukaan ottelussa ei nähdä loukkaantumisia ja ottelu pelataan ilman ”törkeyksiä” alusta loppuun.

Mikäli Penguis saa pelinopeutensa nousuun voi Lightning olla helisemässä, mutta nyt tulee päivän pommi. Salamapaitojen varsinaisen peliajan voiton kerroin on 3.70, joten olisi täydellistä hulluutta jättää kerroin poimimatta.

Penguins tulee takuuvarmasti olemaan ottelun hallitseva osapuoli, mutta Lightning näytti ensimmäisessä kohtaamisessa mitä sana JOUKKUE tarkoittaa ja tästä syystä me lyömme lapulle vierasvoittoa.

Lightningin kahden maalin voitto antaa kerrointa 5.50, joten sekin on kyllä kokeilemisen arvoinen kohde.

Valintamme: Lightning 3.70 (Veikkaushuone)

 

Veikkaushuone 

Veikkaushuone tarjoaa huippuluokan urheiluvedonlyöntiä sekä pokeri-, casino-, ja bingopelejä. Veikkaushuoneelle on myönnetty Maltan peliviranomaisten LGA:n pelilisenssi, mikä takaa varmasti valvotun ja rehellisen vedonlyöntitoiminnan harjoittamisen. Tämä mahdollistaaa myös EU-maiden pelaajille verovapaat voitot.

Korkeatasoisien pelielämyksien lisäksi mutkattomat sekä asiakaslähtöiset toimintatavat ovat keränneet kiitosta laajalla rintamalla. Veikkaushuoneen asiakkaana pääset osallistumaan lukuisiin erilaisiin kampanjoihin ja kilpailuihin, joissa on tarjolla mahtavia palkintoja.

Veikkaushuoneella on tarjolla uusille asiakkaille 100% talletusbonus vedonlyöntiin ensitalletuksen yhteydessä, kun käytät koodia VEIKKAUSHUONE100.

Tämä tarkoittaa, että ensitalletuksesi tuplataan aina sataan euroon saakka. Saat siis esimerkiksi 50€ talletuksella itsellesi 100€ pelirahaa.

 

Siirry Veikkaushuoneelle ja lunasta bonus!

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset