NHL 19.12 osa 1: Lauantain primetime ottelut

NHL starttaa viikonlopun kunniaksi Suomen aikaan jo 20.00, kun Buffalo Sabres saa vieraakseen Chicago Blackhawksin. Toinen aikasempi ottelu alkaa 22.00 ja siinä St. Louis Blues saa vieraita Calgarystä. 

Buffalo Sabres – Chicago Blackhawks

Valinta: Sabres 2.50 (mukaan lukien jatkoaika ja voittomaalikilpailu)

Maalintekijä: Marian Hossa 4.00 (tekee ainakin yhden maalin)

Kotijoukkue Buffalo Sabres ei kuulu NHL:n terävimpään kärkeen, mutta viime aikoina tämä kesällä rajusti uudistunut ryhmä on esittänyt loistavia otteita.

Sabresin viimeisin ottelu on edellisyöltä, kun joukkue laittoi kotihallissaan nippuun Anaheim Ducksin numeroin 3-0. Joukkueen kotisaldo näyttää viimeisen viiden ottelun mittarilla todella vakuuttavalta, sillä Sabres on hävinnyt vain kerran ja jalkoihin on jäänyt mm. Los Angeles Kings.

Vierailija Chicago Blackhawks on kieltämättä laadukkaampi joukkue kuin Sabres, mutta tällä hetkellä Blackhawksin vieraspelaaminen on niin täydellisesti sekasorron vallassa, että joukkuetta ei voi pitää mitenkään varmana voittajana tässä taisteluparissa.

Blackhawksin viimeiset kolme vierasottelua ovat päättyneet tappioon, kaksi niistä kuitenkin vasta jatkoajan kautta. Joukkue pelaa uskomattoman tehokasta kiekkoa kotihallissaan, mutta vieraissa samaa lentoa ei olla nähty kuin muutamissa kamppailuissa.

Sabres tulee kotihallissaan aina ottelun alkuminuuteilta saakka täydellä höyryllä vastustajan alueelle ja pyrkii valtavan energiansa avulla sekoittamaan vierailijoiden pelaamisen heti alkuunsa.

Lähdemme rohkeasti lyömään Sabresin kotivoittoa pienen varmistuksen kautta ja uskomme Rasmus Ristolaisen ja kumppaneiden energiaan vahvaa Blackhawksia vastaan.

Maalintekijämme tulee kuitenkin vierailijoiden puolelta nimittäin Marian Hossa ja koko hänen kenttänsä on viime aikoina ollut niin kovassa iskussa, että maaliverkot voivat hyvinkin heilua slovakkitähden toimesta.

St. Louis Blues – Calgary Flames

Valinta: Flames 3.65

Maalintekijä: Johnny Gaudreau 3.00 (tekee ainakin yhden maalin)

Illan toinen aikainen ottelu pelataan St. Louisissa, jossa kotijoukkue Blues saa vieraakseen hirmuisessa voittokiidossa olevan Calgary Flamesin.

Blues kuuluu NHL:n terävimpään kärkeen, vaikka viimeaikoina joukkueen otteet ovatkin vähän kulkeneet vuoristorataa. Joukkueella on tällä hetkellä menossa kahden ottelun voittoputki ja viimeisimmässä kotiottelussa edellisyönä Nashville Predators kaatui lukemin 2-1.

Blues on ottelun täydellinen suosikki, kun katsotaan kertoimia, mutta meidän mielestä tässä kerroin asettelussa Flamesin seitsemän ottelun voittoputki on heitetty täydellisesti sivuun.

Calgaryn kiekkokehdon ylpeys on löytänyt nyt sellaisen jouluvireen, että kaikki on mahdollista. Joukkueen maalivahtipeli toimii Karri Rämön ja Jonas Hillerin voimin kuin muuri. Hyökkäyspäässä Sean Monahan ja Johnny Gaudreau ovat tehneet tehokasta jälkeä illasta toiseen sekä saaneet koko joukkueen nousemaan NHL:n pohjamudista uuteen loistoon.

Blues on kotihallissaan kova joukkue, mutta Flamesin vieraskerroin on niin mahtava, että se on pakko poimia lapulle.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset