NHL 2.12: Jetsin kotiinpaluu

Tulevana yönä NHL-kaukaloissa kamppaillaan neljän ottelun kierros. Meidän mielenkiintomme kohdistuu Winnipeg Jetsin kotiinpaluuseen ja muutama maalintekijäkin löysi tiensä mukaan.

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs

Valinta: Winnipeg Jets 2.03

Winnipeg Jets palaa kolmen ottelun vieraskiertueeltaan takaisin kotikaukaloonsa ja kohtaa tulevassa ottelussa Toronto Maple Leafsin.

Jets poimi vieraskiertueeltaan mukaansa yhden voiton ja kahdesti joukkue poistui kaukalosta tappio niskassaan. Kiertueen ainut voitto tuli Minnesota Wildin vieraana, kun vahvasti pelannut Jets tylsytti Mikko Koivun ja Mikael Granlundin tähtisikermän numeroin 3-1.

Joukkueen marraskuu päättyi tappio otteluun, sillä Colorado Avalanche oli Jetsille liian paha vastus vieraskiertueen viimeisessä ottelussa.

Joulukuu on kuitenkin jo saapunut ja Jets pääsee aloittamaan uuden kuukauden kotiottelulla.

Jets on ollut kuluvalla kaudella kohtuullisen hyvä kotijoukkue, sillä kauden kymmenen kamppailua MTS Centerissä ovat tuoneet viisi voitettua ottelua ja vain neljä tappiota.

Hävittäjäryhmä majailee tällä hetkellä läntisen konferenssin kymmenentenä ja matkaa pudotuspeliviivaan on vain kolmen pisteen verran.

Joukkue on näyttänyt alkukauden aikana olevansa valmis pitkän kauden taistoon.

Jetsin fyysisyys Dustin Byfuglien johdolla riittää kaksinkamppailu pelaamiseen ja joukkueen nopeus on välillä silmiä hivelevää katsottavaa. Jetsin logossa ei ole turhan takia hävittäjän kuvaa, sillä joukkue pystyy parhaana päivävä tekemään tuhoa kentällä todella määrätietoisesti.

Ottelu Maple Leafsiä vastaan ei missään tapauksessa tule olemaan mikään läpihuuto juttu, sillä rakennusvaiheessa oleva vierasjoukkue on alkanut syttymään tähän kauteen pienin askelin.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kertaalleen.

Marraskuun alkupuolella käyty ottelu Torontossa päättyi Jetsin 4-2 -voittoon, mutta tuon ottelun jälkeen Maple Leafsin kokonaisilme pelaamisen suhteen on ottanut muutamia isoja askeleita eteenpäin.

Etenkin suomalaisittain vaahterapaitojen otteet ovat olleet hienoa katsottavaa, sillä hyökkääjä Leo Komarov on laittanut koko Toronton kiekkohullun kaupungin sekaisin hyvillä otteillaan.

Maple Leafs on edelleen itäisen konferenssin pohjapäässä, mutta matkaa pudotuspelipaikkaan ei ole kuin vaivaiset kuusi pistettä.

Päävalmentaja Mike Babcockin määrätietoinen pelitaktiikka on alkanut ottaa tuulta alleen myös Maple Leafsin penkin takana, mutta vierasotteluissa tätä samaa hyvää pelaamista ei olla vielä paljoakaan nähty.

Joukkue pystyy kaatamaan kotonaan NHL:än kärkijoukkueita, mutta vieraskaukaloissa joukkue kuuluu sarjan huonoimpien joukkueiden kerhoon.

Jetsin kotiinpaluu varmasti sytyttää joukkueen liekin uuteen syöksyyn ja Maple Leafs tulee jäämään tämän myrskyn alle ja pisteet jäävät kotijoukkueelle hyvällä kertoimella.

 

Maalintekijät

Anaheim Ducks – Tampa Bay Lightning

Corey Perry 3.00 (tekee ainakin yhden maalin)

Edmonton Oilers – Boston Bruins

Loui Eriksson 3.50 (tekee ainakin yhden maalin)

Aiheeseen liittyvät uutiset