NHL 29.11: Red Wings vs. Panthers

Tänään NHL-puolella pelataan vain yksi kamppailu, kun Detroit Red Wings saa vieraakseen Florida Panthersin. Onko kotijoukkue tänään valttia vai pystyykö Panthers tekemään yllätyksen?

Detroit Red Wings – Florida Panthers

Valinta: X 3.90

Maalintekijät

Tomas Tatar 3.00 (tekee ainakin yhden maalin)

Jaromir Jagr 3.50 (tekee ainakin yhden maalin)

Detroitissa käydään tänään NHL-kaukaloiden ainut ottelu, kun vierasjoukkue Florida Panthers lähtee haastamaan Red Wingsiä.

Kotijoukkue Red Wings majailee itäisen konferenssin kahdeksantena. Autokaupungin ylpeys pelaa nyt kotiotteluiden putkea, sillä joukkue pelaa jo kolmannen ottelun kotonaan kuluvan viikon aikana.

Edellisyön kierroksella Red Wings kohtasi Edmonton Oilersin. Ottelu oli tiukkaa vääntöä ja ratkaisua haettiin aina jatkoajalta saakka.

Red Wings oli ottelussa lopulta vahvempi osapuoli, kun puolustaja Niklas Kronwall laukoi jatkoajan ensimmäisellä minuutilla voiton kotijoukkueelle.

Vierailija Panthers tulee otteluun voitto alla, sillä joukkue löi edellisyön kotiottelussaan New York Islandersin voittolaukauskilpailun turvin 3-2.

Red Wings on tällä hetkellä itäisen konferenssin seisemänneksi paras kotijoukkue, kun taas Panthers on koko NHL:n toiseksi huonoin vierasjoukkue. Tässä vertailussa Red Wings on ottelun suosikki, mutta Panthersin potentiaali Aleksander Barkovin johdolla on aina suuri mysteeri.

Joukkueet ovat pelanneet viime vuosina tasaisia vääntöjä ja tuleva ottelu ei tule tekemään tuohon historiaan muutosta.

Red Wingsin viimeiset kolme ottelua ovat päättyneet varsinaisen peliajan jälkeen tasapeliin ja Panthersin puolella viimeisin ottelu päättyi tasan.

Joukkueiden viimeiset neljä ottelua Detroitissa ovat menneet Panthersin voiton merkeissä. Kaksi kertaa voitto on tullut jatkoajan kautta ja kaksi kertaa Panthers on ollut parempi suoraan 60 minuutin jälkeen.

Suomalaisittain ottelu on mielenkiintoinen, sillä kaukalossa nähdään kolme suomalaiskiekkoilijaa. Red Wingsin miehistössä lämäriään virittelee Teemu Pulkkinen ja Panthersin puolella Barkov johtaa joukkoja Jussi Jokisen antaessa taustatukea.

Red Wingsin maalivahtina illan ottelussa toimii Petr Mrazek ja vierailijoiden tolppien välissä kiekkoja poimii Roberto Luongo.

Ottelu voi olla Red Wingsin täyttä näytöstä monen mielestä. mutta me uskomme Panthersin hyvään iltaan ja lyömme lapulle tasapelin maukkaalla kertoimella.

Maalintekijä puolelta poimimme mukaan kotijoukkueen Tomas Tatarin. Slovakialaishyökkääjä on ollut alkukauden hyvässä iskussa ja etenkin kotiotteluissa Tatar on näyttänyt olevansa tasaisen varma maalikone.

Panthersin puolelta maalintekijäksi nousee ikinuori Jaromir Jagr.

43-vuotias kaiken nähnyt hyökkääjä on joukkueensa tärkeimpiä pelaajia ja maalejakin on syntynyt hyvää tahtia. Viimeiset kaksi ottelua ovat menneet ilman maalia, mutta toivon mukaan tänään on aika jälleen laittaa verkot heilumaan.

Aiheeseen liittyvät uutiset