NHL 30.11: Ducks vs. Canucks

Eilisen NHL-kierroksen tipsaus osui nappiin muhkealla kertoimella, joten nyt jatkamme yhden ottelun voimin myös tulevaan kierrokseen. Viihdebetsaajia varten mukaan poimitaan muutama maalintekijä. 

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks

Valinta: Alle 5,0 maalia 2.04 (mukaan lukien jatkoaika ja voittomaalikilpailu)

Alkukauden taaperruksen taakseen jättänyt Anaheim Ducks saa vieraita Vancouverista, kun Canucks tulee testaamaan kotijoukkueen nykykuntoa.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana jo kertaalleen. Lokakuun puolen välin paikkeilla pelatussa ottelussa nähtiin vähämaalinen ilta, kun varsinainen peliaika päättyi numeroin 1-1 ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Canucks voitti ottelun lopulta voittomaalikilpailun turvin.

Kauden alun jälkeen moni asia on muuttunut. Ducks on herännyt horroksestaan, kun taas Canucks on pelannut tasaisen varmaa kautta tuosta lähtien.

Kotijoukkue Ducks majailee tällä hetkellä läntisen konferenssin 11.sijalla ja vierasjoukkue Canucks on vain muutamaa pykälää ylempänä.

Ducksilla on kasassa 21 pistettä 24 ottelusta ja Canucksin pistesaldo näyttää lukemaa 25 samalla ottelumäärällä.

Ankkapaidat ovat pelanneet kotonaan hyvää kiekkoa viimeaikoina, mutta pisteitä tuo pelaaminen ei ole kovinkaan paljoa tuottanut. Viimeiseen viiteen kotiotteluun Ducks on vain kerran poistunut kaukalosta voittajana pois.

Canucksin viimeisen viiden vierasottelun saldo on samaa luokkaa Ducksin kanssa, sillä joukkue on pystynyt raapimaan noista otteluista vain yhden voiton.

Molemmat joukkueet tulevat yön taistoon tappio allaan. Kotijoukkue Ducks taipui viimeksi Chicago Blackhawksin käsittelyssä, tosin vasta jatkoajan jälkeen.

Canucks taas kävi Dallasissa Starsin vieraana viime ottelussaan ja joukkueen selkäranka taipui vasta voittomaalikilpailussa ja Stars korjasi voiton.

Joukkueiden neljä viimeistä kohtaamista ovat olleet tasaisia vääntöjä ja todella vähämaalisia. Tuleva ottelu tuskin tulee muuttamaan historia kulkua, sillä molemmat joukkueet haluavat takaisin voittokantaan ja tästä syystä kamppailusta on tulossa puolustusvoittoinen ja vähämaalinen taisto.

Kotijoukkueen tolppien välissä nähdään John Gibson ja Canucksin maalia vartioi Ryan Miller.

 

Maalintekijät

Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers 

Ryan Nugent-Hopkins 3.30 (tekee ainakin yhden maalin)

New York Islanders – Colorado Avalanche

Matt Duchene 4.00 (tekee ainakin yhden maalin)

Aiheeseen liittyvät uutiset