NHL 7.12: Avalanche vs. Wild

NHL pyörähtää yöllä käyntiin 02.00. Meidän kohteemme tulee kuitenkin myöhemmin alkavasta ottelusta, kun Colorado Avalanche saa vieraakseen suomalaisia vilisevän Minnesota Wildin.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild

Valinta: Wild 2.55

Coloradon pimenevässä illassa kotijoukkue Avalanche saa vieraakseen Minnesota Wildin.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvan kauden aikana jo kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla Wild on vetänyt pidemmän korren. Lokakuun alussa joukkueet kohtasivat toisensa Coloradossa ja tuolloin Wild oli parempi värikkäiden tapahtumien jälkeen lukemin 5-4.

Kauden toinen kohtaaminen taisteltiin edellisyönä, kun Avalanche vieraili Minnesodassa. Kotijoukkue Wild ei jättänyt lumivyöry ryhmälle pientäkään tuumaan tilaa vaan korjasi voiton tylysti luvuin 3-0.

Joukkueiden viime kohtaamisessa satoi myös lunta tupaan Wildin puolelle, sillä joukkueen ehdoton ykkösmaalivahti Devan Dubnyk loukkaantui tuossa ottelussa ja mies on poissa kaukaloista epämääräisen ajan alavartolavamman takia.

Wildin tolppien välissä nähtiin Dubnykin loukkaantumisen jälkeen Darcy Kuemper. Kanadalaisvahti oli kuitenkin mies paikallaan tiukasta tilanteesta huolimatta ja piti maalinsa puhtaana ottelun loppuun asti.

Kuemper tulee olemaan Wild tolppien välissä myös tulevassa kohtaamisessa. Avalanchen päädyssä kiekkoja nappailee kiinni tuttuun tyyliin Semjon Varlamov.

Ottelusta on tulossa todennäköisesti tiukka ns. Back-to-back -matsi, mutta Wildin vieraskerroin on niin hyvää luokkaa, että olisi todella turhauttavaa olla poimimatta sitä mukaa.

Wild on ottelun ennakkosuosikki ja kauden edelliset kohtaamiset huomioiden olisi Avalanchen voitto lähes täydellinen pommi. Avalanchen yllätys momentti piilee kuitenkin Wildin tolppien välissä, sillä vähän peliaikaa kauden aikana saanut Kuemper ei välttämättä ole ihan parhaassa mahdollisessa vireessä.

Avalanchen yllätys momentti on kuitenkin niin pieni, joten uskomme enemmän Kuemperin kohtuu vireseen kuin kotijoukkueen täydelliseen ryhtiliikkeeseen.

Wildin voiton puolesta puhuu todella monia asia.

Joukkue on tällä hetkellä paljon laadukkaampi kuin lumivyörypaidat. Mikael Granlund on ottanut kuluvalla kaudella huikeita askeleita eteenpäin ja suomalainen johtaa määrätietoisesti joukkuettaan ilta toisensa jälkeen.

Wildin ykköskentän laituri Zach Parise paukutteli joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa hattutempun ja mahdollisesti samaa tulitusta tullaan näkemään tulevassakin ottelussa, joten Parisen maali vetolapulle ei ole mitenkään huono idea.

Wild on tällä hetkellä läntisen konferenssin neljännellä sijalla, kun taas kotijoukkue Avalanche majailee konferenssin pohjalla yhdessä Calgary Flamesin kanssa.

Avalanche on läntisen konferenssin huonoin kotijoukkue. Vierailija Wild ei ollut parhaimmillaan vieraissa, mutta joukkueen iskukyvyn pitäisi riittää tulevana yönä myös vieraskaukalossa.

Avalanchen ainoa iskukykyinen kenttä on ollut Nathan Mackinnonin johtama ykkönen, jossa laidoilla viilettävät kapteeni Gabriel Landeskog ja hirmuiskussa oleva Matt Duchene. Mikäli Wild saa tämän kentän aisoihin ei heillä pitäisi olla mitään hätää ottelussa.

Avalanchen puolelta maalintekijöitä betsaavat huomia! Mackinnon on ollut aina hyvin hereillä maalien muodossa kotiotteluissa, joten hänen maalinsa rustaaminen lapulle voi olla myös vahvaa valuuttaa.

Ottelua on tullut punnittua nyt monista suunnista ja emme voi muuta kuin laittaa rohkeasti Wildin lapulle.

 

Maalintekijä

Boston Bruins – Nashville Predators

Matt Beleskey 4.50 (tekee ainakin yhden maalin)

Aiheeseen liittyvät uutiset