NHL-vihjeet 13.11: Pennsylvanian maalikarkelot

Viime yönä saatiin haaviin tulos 2/4. New York Rangersin ottelu oli kaikkea muuta kuin maalivahtien taisto ja tähän miinaan me tietenkin astuttiin. Maalintekijä puolelta tulos 2/3 oli hyvä, mutta parempaan on pystyttävä.

Washington Capitals – Calgary Flames

Valinta: Ylivoimamaaleja yli 1,5 2.40

Washington Capitals voitti viime yönä vieraissa Philadelphia Flyersin 5-2. Capitals iski ottelussa kahdesti kiekon ylivoimalla Flyers verkkoon. Molemmista yv-maaleista vastasi sama mies, kun ikitaistelija Jason Chimera otti vastuuta maaliteosta.

Vierasjoukkue Calgary Flames on myös viime otteluissa kunnostautunut ylivoimapelaamisessa. Viime yön ottelussa Tampa Bay Lightningin vieraana joukkue kihautti kertaalleen kiekon ylivoimalla Lightning verkon perukoille, kun Sam Bennettin tykki puhui.

Flames on viimeiseen kolmeen otteluun onnistunut ainakin kertaalleen tekemään ottelussa ylivoimamaalin.

Capitals taas tunnetaan kovana ylivoima-joukkueena Alexander Ovechkinin johdolla ja kun otetaan huomioon Flamesin viime aikaiset ylivoima onnistumiset on kerroin yv-maalien suhteen enemmän kuin kohdallaan.

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets

Valinta: Yli 5,5 maalia 2.11 (mukaan lukien jatkoaika ja voittomaalikilpailu)

Kotijoukkue Pittsburgh Penguins on hiljalleen alkanut lunastaa joukkueen ylle kauden alussa lyötyjä paineita. Penguinsin riveissä vilistää supertähtiä laajalla rintamalla ja on suorastaan ihme, jos kone ei olisi lähtenyt käymään missään vaiheessa.

Penguins on viimeiseen viiteen otteluun poistunut neljästi voittajana pois kaukalosta. Edellisyön kamppailussa joukkue kaatoi kotonaan NHL:n kovimpiin joukkueisiin kuuluvan Montreal Canadiesin. Voitto ei tullut helpolla, mutta samalla Penguins osoitti, että se on herännyt mukaan kauteen 2015-2016

Joukkueen kapteeni Sidney Crosby ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa hienon harhautuksen turvin ja johdatti näin Penguinsin 4-3 voittoon.

Vierasjoukkue Columbus Blue Jackets on ollut NHL:n suurin yllätys alkukauden aikana. Kovia satsauksia kesän aikana tehnyt joukkue taapertaa tällä hetkellä läntisen konferenssin pohjalla ja kasassa on vain kahdeksan pistettä, kun otteluita on takana jo 16.

Blue Jackets on kauden aikana tehnyt maaleja 38, mutta omissa on kolissut jo 59 kertaa. Vertauksen vuoksi tässä kohtaa on hyvä ottaa Penguinsin vastaavat tilastot. 35 tehtyä maalia ja 31 päästettyä, kun otteluita pingviiniryhmä on pelannut 15.

Penguins tekee ottelua kohden 2,3 maalia ja omissa kolisee keskimäärin reilut kaksi kertaa.

Vierasjoukkue Blue Jacketsin tilasto on hieman murheellisempi. Joukkue tekee maaleja otteluita kohden saman verran kuin Penguins, mutta omissa kolisee keskimäärin 3,6 kertaa ottelua kohden.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Pennsylvanian illassa nähdään maalikarkelot ja kun kerroinkin tuolle vetokohteelle on hilattu yli kahteen on se pakko poimia lapulle.

Muut:

Detroit Red Wings – San Jose Sharks

Joel Ward 4.00 (tekee ainakin yhden maalin)

Anaheim Ducks – New York Islanders

Corey Perry 2.30 (tekee ainakin yhden maalin)

 

Aiheeseen liittyvät uutiset