NHL-Vihjeet 17.11: Stars jatkaa tulitustaan

Eilen napattiin NHL-kierrokselta yksi maalintekijä kiinni ja jäätiin tulokseen 1/2. Panthers ja Tampa pelasivat sen verran yllättävän ja vähämaalisen ottelun, että Jonathan Huberdeaun maali jäi osumatta. Nyt käymme uuteen iskuun.

Buffalo Sabres – Dallas Stars

Maalintekijä: Patrick Sharp 3.20 (tekee ainakin yhden maalin)

Vierasjoukkue Dallas Stars lähtee jälleen tien päälle ja ensimmäinen etappi on Buffalo, jossa tähtilaumaa odottaa nälkäinen kotijoukkue Sabres.

Stars seilaa tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa, kun kahdessa peräkkäisessä kotiottelussa jalkoihin jäivät Winnipeg Jets ja Minnesota Wild.

Dallasin ylpeys porskuttaa läntisen konferenssin kärjessä ja Stars on tällä hetkellä koko NHL:n paras vierasjoukkue.

Joukkue on paukuttanut viimeiseen kolmeen voitettuun vierasotteluun peräti 13 maalia ja hyvin pelanneet suomalaisvahdit Kari Lehtonen ja Antti Niemi ovat näissä otteluissa päästäneet selkiensä taakse yhteensä vain viisi maalia.

Sabresilla oli hyvä kolmen ottelun voittoputki päällä vielä edellisyöhön asti. Kotiottelu San Jose Sharksia vastaan kuitenkin muutti kaiken, kun hailauma haki Sabresista 2-1 -jatkoaikavoiton.

Stars on ottelun ehdoton suosikki hyvän vieraspelaamisensa turvin ja tästä syystä myös maalintekijämme tulee Starsin nipusta.

Chicago Blackhawksista tälle kaudelle Starsiin siirtynyt Patrick Sharp on saanut uransa hyvin liikkeelle uudessa seurassa. Mies sijoitettiin Starsin ykköskenttään yhdessä Tyler Sequinin ja Jamie Bennin kanssa.

Tulos kolmikon hyvästä yhteiskemiasta näkyy hyvin, kun tarkastelee NHL:n pistepörssin kärkisijoja.

Maalintekijä valintamme Sharp on kuluvalla kaudella iskenyt kiekon vastustajan reppuun jo seitsemän kertaa ja etenkin vierasotteluissa maalijyvä on löytynyt viime aikoina hyvin.

Viimeiseen kahteen vierasotteluun kiekko on löytänyt kahdesti tiensä verkkoon Sharpin lavan kautta ja tästä syystä valintamme kohdistuu häneen.

Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche

Maalintekijä: Matt Duchene 3.00 (tekee ainakin yhden maalin)

Toronto Maple Leafs isännöi hyvässä nousukiidossa olevaa Colorado Avalanchea.

Vierasjoukkue Avalanche on alkanut hiljalleen saada kiinni kauden kulusta huonosti sujuneen kauden aloituksen jälkeen.

Joukkue ratsastaa tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa ja kaikki voitot ovat tulleet kaiken lisäksi vieraskaukaloissa.

Avalanchen hyvän kiidon yksi pääarkkitehti on ollut hyökkääjä Matt Duchene. Kanadalainen taituri oli alkukauden otteluissa kuin varjo ja nuorta miehen alkua oli todella vaikea erottaa massasta.

Yksi viikko kuitenkin muutti kaiken.

Avalanche matkusti viime viikon keskiviikkona Philadelphiaan Flyersin vieraaksi ja kaikkien yllätykseksi Duchene oli tuossa ottelussa kuin uudestaan syntynyt.

Taiturimainen hyökkääjä upotti lähes yksinään Flyersin ja kuittasi illan aikana tehot 2+1, kun Avalanche kaatoi Flyersin 4-0.

Seuraava vierasottelu odotti jo muutaman päivän päässä, kun lumivyörylauma vieraili Bostonissa Bruinsin vieraana. Ottelu oli tasaista vääntöä aina kolmanteen erään asti, mutta päätös erän puolen välin aikoihin iski jälleen Duchene.

Duchenen osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi ja hyökkääjälle merkittiin ottelussa tehot 1+1, kun Avalanche korjasi 3-2 -voiton.

Lumivyörylauma pelasi viimeksi edellisyönä, kun sen joukkue kävi kaatamassa vieraissa Montreal Canadiensin. Ottelu päättyi lopulta Avalanchen 6-1 -voittoon ja tulikuuma hyökkääjä Duchene kirjautti ottelussa jälleen tehot 1+1.

Duchenen viikon kolme ottelua tuottivat tehot 4+3 ja oikeutetusti hänet valittiin viikon tähdistökolmikkoon.

Aiheeseen liittyvät uutiset