NHL-vihjeet: Canucks yön ykkösjoukkue

Eiliset NHL-vihjeet tuotiin maaliin tuloksella 2/4. Matka kohti täydellistä tulosta on siis edelleen kesken, mutta nyt tulevan yön valinnat toivon mukaan tuovat matkaan kunnon piikin ja pääsemme aamulla nauttimaan kunnon potista. 

Toronto Maple Leafs – Winnipeg Jets

Valinta: Yli 5,5 2,18 (mukaan lukien jatkoaika ja voittomaalikilpailu)

Maalintekijä: Broc Little 3,50 (tekee ainakin yhden maalin)

Toronto Maple Leafs yllätti koko NHL-kansan, kun joukkue pystyi kotikentällään lyömään tulikuuman Dallas Starsin viime ottelussaan.

Leafs sai ottelussa muutaman onnekkaan osuman ja kesti tämän jälkeen Starsin hurjan myllyn vetäytymällä kilpikonnaksi omalle kenttäpuoliskolleen.

Joukkue osoitti, että se osaa tehdä maaleja ja etenkin hyökkääjä Joffrey Lupul oli oivassa pelivireessä.

Vierasjoukkue Winnipeg Jets on tällä kaudella ollut odotettuakin parempi ja tästä osoituksena Jets pitää läntisen konferenssin seitsemättä tilaa hallussaan ennen yön kierrosta.

Jets on läntisen konferenssin viidenneksi paras vierasjoukkue, kun kuudesta vierasottelusta on kasassa kahdeksan pistettä.

Hävittäjäryhmä osaa tehdä maaleja ja etenkin joukkueen ykkösnyrkki Andrew LaddBroc LittleBlake Wheeler on ollut todella hyvässä vedossa koko alkukauden.

Jets tulee otteluun tappio niskassaan ja ärsytettynä, sillä joukkue kävi Montreal Canadiensin kotihallissa ottamassa tukkaansa 5-1 edellisyön kamppailussa. Winnipegin ylpeys on kuitenkin viimeisistä viidestä vierasottelustaan kolmesti poistunut kaukalosta voitto mukanaan.

Ottelusta on tulossa kuuma vääntö, jossa toivon mukaan myös maaliverkot helisevät tasaiseen tahtiin.

Molemmat joukkueet haluavat olla yön kuninkaita, mutta paineet tässä ottelussa ovat ehdottomasti kotijoukkue Leafsin harteilla, sillä viime ottelun voitto sai joukkueen fanit jälleen uskomaan parempaan huomiseen ja nyt heille ei voi tuottaa pettymystä.

Maalintekijä valintamme kohdistuu Jets-hyökkääjä Littlen harteille.

Jetsin ykköskenttä on mättänyt maaleja tasaiseen tahtiin, mutta kentän keskushyökkääjänä toimiva Little on viime otteluissa ottanut maalinteko vastuuta muiden avustaessa parhaansa mukaan.

Vancouver Canucks – Pittsburgh Penguins

Valinta: Canucks 2,40 

Maalintekijä: Bo Horvat 4,50 (tekee ainakin yhden maalin)

Vancouver Canucks on ollut viimeisessä kahdessa kotiottelussaan täysin ylivoimainen vastustajaan nähden. Viimeiset kaksi ottelua kotona ovat päättyneet 4-1 ja 5-1 voittoihin. Jalkoihin jäivät Montreal Canadiens ja viimeksi Philadelphia Flyers.

Canucks jauhaa kotonaan tehokasta kiekkoa, jossa vastustajalta syödään jalat pois alta jo ensi minuuteilta lähtien. Viime ottelussa Flyersia vastaan Canucks vyöryi sellaisella tahdilla kohti vastustajan maalia koko 60 minuuttisen, että heikompaa hirvittäisi siinä kyydissä.

Tästä oivasta kotivireestä johtuen valintamme yön otteluun tulee olemaan Canucksin suora voitto, vaikkakin vierasjoukkue Pittsburgh Penguins on alkanut lunastamaan tähtisikermän kaltaista tulosta viime otteluissaan.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella toisensa kertaalleen ja tuolloin Canucks pöllytti kotihallissaan Penguinsia lukemin 5-0.

Maalintekijämme otteluun tulee Canucksin riveistä, sillä nuori 20-vuotias Bo Horvat oli viime ottelussa todella hyvällä pelipäällä ja jos tuosta huumasta on edes ripaus jäänyt tämän yön matsiin heiluu verkko takuuvarmasti Penguis päädyssä ainakin kertaalleen.

Aiheeseen liittyvät uutiset