Östersundissa hiihdetään tänään naisten- ja miesten pikamatkat!

Ampumahiihtokausi jatkuu tänään Östersundissa pikamatkoilla. Normaalimatkan kilpailut olivat varsin yllätyksellisiä, joten myös tämän päivän kilpailut tulevat olemaan varmasti mielenkiintoisia. Normaalimatkojen tuloksia ei kannata kuitenkaan tutkailla liian tarkasti sillä pikamatka on täysin erilainen kilpailumuoto. Normaalimatkalla hyvät ampujat ovat aina vahvoilla, mutta pikakisassa ohilaukauksesta tulee ”vain” sakkokierros, joka kestää n.30 sekuntia ja näin ollen hyvät hiihtäjät ovat puolestaan tänään etulyöntiasemassa.

Miehet 10km (13:20)

Miesten normaalimatkan kilpailussa nähtiin, ehkä jopa hieman yllättävä voittaja, kun kaiken kokenut Ole Einar Bjoerndalen nappasi voiton kauden avauskisasta. Kilpailun suurin ennakkosuosikki Martin Fourcade epäonnistui pahasti ammunnassa ja näin ollen mies jäi kauaksi kärjestä.

Norjalaisista parhaiten sijoittui Svendsen, joka oli lopulta kilpailussa neljäs. Boen veljekset pilasivat kilpailunsa ammunnoissa, mutta etenkin Tarjein suksi kulki mallikkaasti. Norjalaiset tulevat olemaan tänään kovia ja uskon, että kymmenen joukosta löytyy vähintään kolme Norjalaista.

Valinnat:

Tsvetkov voittaa Moravecin (1,86)

Fak voittaa Dollin (1,75)

Smith voittaa Beatrixin (1,78)

Naiset 7,5km (16:30)

Naisten puolella Dorothea Wierer järjesti yllätyksen sensaatiomaisen ammunnan avulla. Me saimme Wiererin top 3 sijan kiinni (7,00) kertoimella, mutta Italialaisen voittoon emme mekään uskoneet. Toiseksi sijoittunut Dorin Habert ampui kaksi sakkoa, mutta hiihtovauhti oli hurjaa ja nainen olikin selvästi porukan nopein ladulla. Kolmannen sijan valtasi Olena Pidhrushna.

Kaisa Mäkäräisen kilpailu meni pilalle kahdella pystyammunta paikalla. Kaisa keräsi näissä peräti viisi sakkoa, mutta sijoittui silti cupin pisteille eli hiihtovauhti on edelleen kunnossa.

Tämän päivän kilpailun suurimpia ennakkosuosikkeja ovat Dorin Habert sekä Tiril Eckhoff. Wierer ja Soukalova on laskettava leikkiin mukaan, mutta naisten hiihtovauhti ei taida riittää pikakilpailuissa voittoon asti.

Yllämainittujen nimien lisäksi Kaisa Mäkäräisen nimi on nostettava esille. Kaisa sanoi kilpailun jälkeen, että ohilaukaukset ensimmäiseltä pystypaikalta menivät täysin omaan piikkiin sillä hän hiihti liian kovan ratakierroksen. Meillä on kova luotto Kaisaan tänään ja mikäli pystypaikka sujuu paremmin niin Mäkäräinen tulee olemaan tänään viiden parhaan joukossa.

Valinnat:

Crawford voittaa Guzikin (2,02)

Preuss voittaa Podchufarovan (1,73)

Tiril Eckhoff top 3 (2,00)

Braisaz voittaa Selina Gasparinin (1,92)

 

 

 

 

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset