Päivän Liiga-vihje: Kerholle tarjotaan ylikertoimia

Päivän Vetovihje | Vetovihjeet.com

Lätkäkauden varmin merkki on vihdoin käsillä: Liigan alku! Viikonloppu käynnistyy makeasti, kun perjantaina pelataan täysi ottelukierros. Ainoa joukkue jota ei nähdä kaukalossa, on Oulun Kärpät. Yksi ehkäpä kiehtovimmista otteluista nähdään Gatorade Centerissä, kun TPS isännöi HPK:ta. Kerho on asetettu ”valtavaksi” altavastaajaksi, mitä emme lähde allekirjoittamaan.

Päivän Liiga-vihje: Kerholle tarjotaan ylikertoimia

Valinta: HPK +0,5 (2,05 @Coolbet)

TPS:n pelaajamateriaali on kokenut kovia muutoksia kesän aikana. Maisemaa vaihtoivat mm. Eric Perrin, Tomi Kallio sekä Henrik Tallinder. Toki joukkueeseen siirtyi myös uusia kasvoja, merkittävimpinä Lauri Korpikoski, Simon Suoranta, Patrick Bjorkstrand, sekä tuorein lisäys, Topi Jaakola. Ikävä kyllä näistä taitureista Korpikoski sekä Suoranta parantelevat vammojaan, eikä heitä alkukaudesta nähdä jäillä.

Joukkueen harjoituskausi on ollut vaikeahko. Mikäli Pitsiturnausta ei lasketa, niin se on seitsemästä ottelusta voittanut kaksi. CHL:n puolella turkulaiset ovat napanneet vasta yhden voiton. Suurena ongelmana on ollut puolustuspeli, etenkin alivoima, joka on tällä hetkellä CHL:n heikointa. Entisellä KHL-puolustaja Jaakolalla onkin iso vastuu oman pään pelin piristämisessä.

HPK ei nimellisesti lukeudu Liigan eliittiin, mutta potentiaalia joukkueesta löytyy. Kerhon rosteri koostuu pitkälti nuorista pelaajista, sillä 1980-luvulla syntyneitä pelureita löytyy ainoastaan viisi. Vastuu kasaantuu pääasiassa puolustaja Arto Laatikaisen, maalivahti Emil Larmin sekä Janne Lahden harteille. Toki nuoret pelaajat tulevat luomaan joukkueen lopullisen menestyksen – tai päinvastoin.

Kerhon harjoituskausi on kuin peilikuva TPS:n vastaavasta. Seitsemästä ottelusta joukkue on poistunut häviäjänä vain kahdesti. HPK voitti mm. Sibir Novosibirskin, HV-71:n sekä Jypin. Näistä päänahoista on takuulla irronnut tärkeää itseluottamusta.

Ottelun lähtökohdat ovat varsin tasaiset. Kotijoukkue on materiaalinsa puolesta edellä, mutta ikävät loukkaantumiset tulevat rokottamaan pisteitä heti alkukaudesta. HPK:n vakuuttavat harjoitusottelut tasoittavat puntteja. Tämän vuoksi lapulle kelpaa HPK +0,5 yli kakkosen kertoimella, eli myös tasapeli riittää voittoon.

Aiheeseen liittyvät uutiset