Päivän NHL-vihje: Buffalo Sabres haastaa Vegas Golden Knightsin!

Päivän NHL-vihje

NHL jatkuu tulevana yönä kahdeksan ottelun voimin. Las Vegas Golden Knights isännöi T-Mobile Arenalla Buffalo Sabresia, ja tästä otetaan Päivän NHL-vihje haltuun. Kankeasti kautensa aloittanut VGK on bookkereiden toimesta merkattu selväksi ennakkosuosikiksi, mutta me uskomme Sabresin laittavan Kultaiset ritarit ahtaalle.

Päivän NHL-vihje: Buffalo Sabres haastaa Vegas Golden Knightsin!

Valinta: Buffalo Sabres Money Line (2,58 @Coolbet)

Vegasin alkutaival NHL:ssä oli kuin suoraan elokuvasta – ainakin melkein. Tulokasjoukkue taisteli tiensä pudotuspeleissä peräti finaaliin asti. Tarina ei saanut onnellista loppua, kun Washington Capitals pokasi Stanley Cupin lopulta 4-1 otteluvoitoin. Voidaan kuitenkin todeta että Golden Knightsin suoritus oli todellinen lätkäpommi. Tämä kausi ei kuitenkaan ole käynnistynyt yhtä lennokkaasti kuin vuosi sitten, jolloin joukkue voitti ensimmäisestä kymmenestä pelistään kahdeksan. Nyt se on pelannut kuusi ottelua, joista on irronnut kaksi tiukkaa voittoa.

Kesän aikana joukkue menetti kaksi tärkeää pelaajaa: David Perronin, joka oli yksi hyökkäysosaston kulmakivistä, sekä James Nealin, joka myöskin kantoi oman kortensa yläkerrassa. Vahvistuksina joukkueeseen siirtyi Paul Stastny sekä Max Pacioretty.

Vegas ei ainakaan heikentynyt sitten viime kauden. Tästä huolimatta edes pudotuspelipaikka ei ole itsestäänselvää. Jokainen jengi haluaa ottaa VGK:lta luulot pois jo kättelyssä, se on selvä. Puolustusosasto on Vegasin heikoin lenkki. Viime kaudella käytännössä jokainen avainpelaaja onnistui omassa roolissaan, ja kysymys kuuluukin, onnistuuko sama tällä kaudella?

Tähän astisissa peleissä Vegasilla on ollut ongelmia etenkin maalinteossa, sillä joukkue on nakuttanut kuuteen peliin vain 11 osumaa. Pistepörssin sadan parhaan joukosta löytyy vain kaksi Ritaria. Myöskään puolustus ei ole ollut vakuuttavalla tasolla.

Buffalon viime kausi oli täysi pannukakku. Joukkue keräsi vähiten pisteitä, eikä ihme – se hävisi peräti 57 ottelua! Ruuti oli märkää ja omissa soi. Illasta toiseen. Sabres on kuitenkin murroksen partaalla, ja tämä kausi onkin käynnistynyt pirteästi. Viidestä ottelusta joukkue on kirjauttanut kolme komeaa voittoa. Mainitaan vielä, että Buffalo onnistui reilu viikko sitten kukistamaan kotiareenallaan juurikin Vegas Golden Knightsin, 4-2 lukemin.

Sabresin ovi kävi tiuhaan kesän aikana. Lähtijöinä toimii Robin Lehner, Chad Johnson, Ryan O’Reilly, Viktor Antipin ja Benoit Pouliot. Etenkin O’Reillyn kauppaaminen oli iso kolaus Buffalolle. Joukkueen onneksi vahvistuksiakin tuli useampi: Jeff Skinner, Patrik Berglund, Carter Hutton, Tage Thompson, Conor Sheary sekä Vladimir Sobotka. Buffalo kaappasi St. Louis Bluesista peräti neljä pelaajaa.

Vierailta ei odoteta menestystä vielä tällä kaudella, mutta suunta on erittäin hyvä. Runko on uudistunut merkittävästi ja voidaan olettaa että ”pukukoppitunnelma” on aivan eri tasolla viime kauteen nähden. Joukkue ei takuulla tule jäämään runkosarjan hännille, mutta pudotuspelipaikka jäänee vielä tällä kaudella haaveeksi.

Meidän papereilla kotijoukkue ei ole niin suuri suosikki mitä kertoimet osoittavat. Sabres on täysin kyvykäs haastamaan isännät, varsinkin jos se kykenee yhtä pirteään peliin kuin tähän asti. Lapulle isketäänkin Buffalon voitto jatkoaika ja rankkarit mukaan lukien, josta Coolbet tarjoaa hurjan kertoimen: 2,58.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset