Päivän NHL-vihje: New Jersey Devilsin hurja lento jatkuu ensi yönä

Päivän NHL-vihje

Torstain ja perjantain välisenä yönä NHL:ssä nähdään yhdeksän ottelun kierros. Katseet kohdistetaan Prudential Centerille, jossa New Jersey Devils saa vieraakseen Colorado Avalanchen – tästä napataan Päivän NHL-vihje. Hyvävireinen Devils lähtee kamppailuun ennakkosuosikin asemassa, ja syystäkin.

Päivän NHL-vihje: New Jersey Devilsin hurja lento jatkuu ensi yönä

Valinta: New Jersey Devils -0,5 (2,15)

Devils on voittanut kaikki neljä peliään. Ensimmäinen voitto irtosi ”NHL Global Series” -ottelussa Göteborgissa Edmonton Oilersia vastaan (5-2). Kolmessa viime pelissä se on voittanut Washington Capitalsin, San Jose Sharksin sekä Dallas Starsin. Kyseessä kolme erittäin kovaa päänahkaa, ja kaikki matsit New Jersey hoiti jo varsinaisella peliajalla.

New Jersey on lähes poikkeuksetta laukonut selvästi enemmän kuin tähän astiset vastustajat, ja kermana kakun päälle ruuti on ollut kuivaa. Viisikkopuolustaminen on toiminut tappavan tehokkaasti sillä omissa on soinut vain neljä kertaa. Myös veskari Keith Kinkaid on aloittanut upeasti. Mielenkiintoista on se, että ykköskenttä on taituroinut ”vain” 7 osumaa, kun taas esimerkiksi neloskenttä on vastannut kuudesta maalista. Esimerkiksi kiistaton avainpelaaja Taylor Hall on niittänyt vasta neljä syöttöpistettä. Kausi on kuitenkin vasta alussa, ja meno vain kovenee kun ykköskenttä löytää oman tasonsa.

Colorado skarppasi viime kaudella mielettömän paljon verrattuna toissa kauteen. Joukkue jopa taisteli tiensä pudotuspeleihin, mutta kausi jäi siltikin lyhyeksi kun Nashville Predators voitti ensimmäisen kierroksen otteluvoitoin 4-2. Nyt jengi on aloittanut yllättävän ailahtelevasti – se on napannut kolme selkeää voittoa, mutta vastapainona siltä löytyy kolme tappiota.

Jengin runko ei muuttunut merkittävästi viime kauteen nähden. Suurin menetys oli Blake Comeau, ja tärkeimpänä vahvistuksena toimii puolustaja Ian Cole. Tälläkin kaudella Avalanchen menestys on suoraan verrannollinen ykkösketjuun, jossa häärii Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon sekä Mikko Rantanen. Ykkösketjun merkitys on havaittavissa jo nyt, sillä kyseinen kolmikko on tehnyt lähes puolet joukkueen maaleista.

Odotettavissa on tasainen kamppailu. Devilsin huikea vire kuitenkin kääntää vaakakupin isäntien puolelle.

Aiheeseen liittyvät uutiset