Päivän Vetovihje: Winnipeg Jets ryhdistäytyy Chicagon kustannuksella

Päivän Vetovihje | Vetovihjeet.com

Ensi yön NHL-kierros tarjoilee yhdeksän ottelua, ja sieltä lähdetään hakemaan kahdeksatta perättäistä Päivän Vetovihje -osumaa. Kuuden ottelun vieraskiertueelta palaava Winnipeg Jets saa vieraakseen levänneen Chicago Blackhawksin. 

Päivän Vetovihje: Winnipeg Jets ryhdistäytyy Chicagon kustannuksella

Valinta: Winnipeg Jets -0,5 (1.90 @Coolbet)

Tällä kaudella Chicago on ollut kuskin paikalla keskinäisissä kohtaamisissa. Takana on kaksi ottelua ja Blackhawks voitti molemmat jo varsinaisella peliajalla. Luotamme Winnipegin kuitenkin olevan parempi tässä ottelussa.

Jets sijoittuu kohtuu vahvasti kolmannelle sijalle läntisessä konferenssissa. Teoriassa joukkueen sijoitus voi olla selvästi huonompikin runkosarjan päätyttyä, mutta se vaatisi Winnipegiltä todellista hutilointia. Blackhawks sijoittuu edelleen häntäpäähän ja siellä se tulee pysymään runkosarjan loppuun asti.

Isännillä on takanaan raskas, kuuden ottelun vieraskiertue. Kolmesta ensimmäisestä se nappasi täydet pisteet, mutta seuraavissa alkoi jo maitohapot painamaan jaloissa, ja kolmessa viimeisessä joukkue jäikin nuolemaan näppejään. Näissä matseissa vastustajat laukoivat huomattavasti enemmän kuin Jets, mikä selittyy nimenomaan rasituksella. Sairastuvalla majailee mm. Mark Scheifele, Jacob Trouba ja mahdollisesti myös Paul Stastny. Näistä poissaoloista huolimatta leveyttä kyllä löytyy.

Blackhawks selätti viime pelissään hieman yllättäen Boston Bruinsin 3-1. Ottelu oli B2B-matsi, ja edellisen Boston voitti 7-4 lukemin. Tämä kiteyttää melko hyvin koko Chicagon kautta, ja tiivistetään se yhteen sanaan: ailahteleva. Joukkue on menestynyt kaudesta toiseen, mutta nyt tulee lunta tupaan. Yksi merkittävä ongelma löytyy alakerrasta sillä Chicago päästää yllättävän usein 4-6, välillä jopa seitsemää maalia omiin. Corey Crawfordia on paikannut Anton Forsberg ja Jean-Francois Berube. Forsberg on suoriutunut ”kohtuullisesti”, mutta Berubelle ei voi antaa puhtaita papereita. Kumpikaan ei kykene täyttämään Crawfordin saappaita.

Näemme kotijoukkueella hyvän sauman palata taas voittojen pariin. Tasoero on käsinkosketeltava, ja kyllä tämä matsi pitäisi hoitaa kotiyleisön edessä. Rohkeimmat voivat pelata kotijoukkueen voittoa tasoituksen kanssa.

 

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset