Palaako Bö voittokantaan miesten takaa-ajossa?

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu lauantaina miesten ja naisten takaa-ajoilla. Naisissa asetelmat ovat suomalaisittain hienot, kun Kaisa Mäkäräinen lähtee toisena matkaan hurjakuntoisen Anastasia Kuzminan jälkeen.

Bö haastaa takaa-ajossa Martin Fourcaden

Päivän vihjeemme koskee miesten kilpailua. Perjantain sprintissä kolmanneksi sijoittunut Norjan Johannes Thignes Bö on osoittanut hurjaa hiihtovauhtia kauden mittaan ja sama meno jatkui myös perjantaina. Bö hiihtovauhti ei kuitenkaan riittänyt perjantaisen kisan voittoon, vaan hän lähtee noin 10 sekuntia sprintin voittaneen Martin Fourcaden perään. Heidän välissään on toinen norjalainen Emil Hegle Svendsen, joka jäi noin 8 sekuntia ranskalaiselle Fourcadelle.

Bön perjantaisen voiton esteenä oli kaksi pummia. Sen sijaan edellään olevat Fourcade ja Svendsen selvittivät kisan puhtailla ammunnoilla. Kahdesta sakostaan huolimatta Bö jäi kuitenkin vain kymmenisen sekuntia kärjelle.

Kisassa onkin oletettavaa, että Bö pääsee aivan Fourcaden kantaan jo ensimmäiselle ampumapaikalle tultaessa. Edellisten kisojen tapaan Fourcade on hiihtovauhdissa noin yhden pummin perässä – Böllä olisi vara ampua yksi pummi ja he olisivat lopputuloksissa aivan tasaväkisiä.

Bö on napsinut jo neljä maailmancup-voittoa kauden mittaan, joista viimeinen joulukuun puolessa välissä takaa-ajosta nolla-ammunnoin. Samaisena viikonloppuna 15 kilometrin yhteislähdössä Bö ampui kaksi sakkoa enemmän kuin Fourcade ja jäi vain 3 sekunnin päähän ranskalaisesta. Bön kerroin 2,35 voitolle on erittäin houkutteleva!

Aiheeseen liittyvät uutiset