Pyöräily: Gent – Wevelgem 2018

Varma kevään merkki on se, että maantiepyräilykilpailut ovat käynnistyneet. Sunnuntaina 25.3. ajetaan kevään ehdoton klassikkokilpailu Gent – Wevelgem. Tämä klassikkokilpailu on ajettu jo vuodesta 1934 lähtien ja sen voittaminen on himoittu titteli. Tänään tutustumme tähän kilpailuun ja Unibet tarjoilee kilpailuun kohteita. Tervetuloa mukaan!

Huom, kilpailu käynnistyy klo 11:25!

Gent – Wevelgem – 250km

Valinta: Peter Sagan sijat 1-3 (2,50) @Unibet
Valinta: Elia Viviani voittaa Arnaud Démaren (2,20) @Unibet
Valinta: Loppusijoitus 10 parhaan joukossa – Trentin, Matteo (1,70) @Unibet

Alkuteksteissä kävikin jo ilmi, mistä tässä on kyse. Tämä kilpailun nimi on hieman harhaanjohtava, sillä reilun kymmenen vuoden ajan kilpailu on käynnistynyt Deinzestä. Ei anneta tämän häiritä, sillä kyseessä on todellinen klassikko ja tänäkin vuonna osallistujalista on nimekäs eli lähes kaikki maaliman parhaat maantiekuskit ovat lähtöviivalla.

Reitti on pituudeltaan 250km ja sen ensimmäiset 120km ovat tasaista, mutta tämän jälkeen reitti muuttuu mäkisemmäksi. Reitti kulkee Deinzen kaupungista kohti länttä ja Belgian rannikkoa, josta suunnataan etelään kohti Ranskan rajaa, lopulta päätyen Wevelgemiin. Vaikka reitin loppuosassa on tiukkoja nousuja, tätä kilpailua kuvaillaan usein sprinttereiden klassikkokisaksi, koska mäet eivät ole pitkiä ja reitin loppu ja maalintulo on sprinttereitä suosiva.

Viime vuonna tämän kilpailun voitti belgialainen Greg Van Avermaet. Hän on luonnollisesti mukana myös tänä vuonna, joten hän on yksi kilpailun suosikeista. Kilpailu suosikkeja ovat seuraavaksi luetellut herrat ja uskoisimme, että kilpailun voittaja löytyy tästä nimekkäästä joukosta: Peter Sagan, Dylan Groenewegen, Arnaud Démare, Elia Viviani, Matteo Trentin, Greg Van Avermaet, John Degenkolb sekä Magnus Cort Nielsen.

Näin kauden alussa on hyvin vaikea ennustaa voittajaa ja yleensäkin maantiepyöräilyn etappien tai yksittäisten kilpailujen voittajaa on äärimmäisen vaikea veikata. Usein kilpailut päättyvät loppukiriin ja se voi olla tuurista kiinni, miten hyvistä asemista kiriin pääsee. Tosin huomattavan usein huippukuskit ovat ensimmäisenä maaliviivalla ja ero voi olla ihan senteistä kiinni.

Jos joku pitäisi nostaa kilpailun ykkössuosikiksi, niin hän on slovakialainen Peter Sagan. Kertoimienkin valossa hänet on asetettu suosikiksi. Näin pyöräilykauden alussa me emme veikkaa voittajaa, mutta veikkaamme Saganin sijoittuvat kolmen joukkoon. Kilpailu on nähtävissä ainakin Eurosportin kanavilla.

Aiheeseen liittyvät uutiset