Pyöräily: Paris – Roubaix 2018

Espanjan ympäriajo

Jälleen on aika lähteä seuraamaan yhtä kaikkien aikojen kevätklassikkoa. Sunnuntaina 8.4. ajetaan Paris – Roubaix maantiepyöräkilpailu, jota kutsutaan myös ”Pohjoisen Helvetiksi”. Kyseinen nimi on tullut siitä syystä, että kilpailu ajetaan todella haastavalla reitillä. Tästä tarkemmat tiedot artikkelissa. Tervetuloa mukaan ja HUOM! kilpailu käynnistyy aamupäivällä ja kohteet menevät kiinni klo 11:00!

Paris – Roubaix – 257km

Valinta: Greg Van Avermaet sijat 1-3 (3,50) @Unibet
Valinta: John Degenkolb voittaa Arnaud Démaren (2,05) @Unibet
Valinta: Greg Van Avermaet voittaa Philippe Gilbertin (1,95) @Unibet

Johdannossa kävi jo ilmi, mistä tässä on kyse. Tämä kilpailu on todellinen klassikko ja se on ajettu ensimmäisen kerran vuonna 1896. Kilpailu ajetaan joka vuosi näihin aikoihin. Nimestä huolimatta kilpailun lähtöpiste ei ole Pariisissa, sillä lähtöpaikka siirrettiin Pasiisin pohjoispuolelle, Compiègnen kaupunkiin vuonna 1968.

Reitti on pituudeltaan 257km ja sen ensimmäiset n. 90km ovat helpohkoa ajamista. Tämän jälkeen alkaa osuudet, josta nimitys ”Pohjoisen Helvetti” tulee. Loppumatka on höystetty 29 kpl sektoreista, jotka ovat mukulakiviosuuksia. Kilpailun vauhti on myös erittäin kovaa, sillä viime vuonna kilpailun voitti belgialainen Greg Van Avermaet ja tässä kilpailussa pidettiin kilpailuhistorian kovinta vauhtia. Tämän kilpailun keskinopeus oli 45,2 km/h. Voimme vain kuvitella, minkälaista on ajaa maantiepyörällä erittäin epätasaisella mukulakivitiellä tällaista vauhtia. Sektoreiden pituudet vaihtelevat ja kaikkiaan mukulakiviosuuksista kertyy useita kymmeniä kilometreja.

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, viime vuoden kilpailun voitti Greg Van Avermaet, joka on tänäkin vuonna yksi suurista suosikeista. Kilpailun suosikkeja ovat nämä herrat: Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Peter Sagan, John Degenkolb sekä Wout van Aert.

Nostamme omaksi ykkössuosikiksi belgialaisen Greg Van Avermaetin. Kertoimien valossa hän ei ole suurin suosikki, mutta me veikkaamme hänen sijoittuvan vähintään kolmen joukkoon. Tämän lisäksi löytyy hyvin kaksitaisteluvetoja. Kilpailu on nähtävissä ainakin Eurosportin kanavilla.

Aiheeseen liittyvät uutiset