Pyöräilyvihjeet: Liège–Bastogne–Liège 2018

Espanjan ympäriajo

Pyöräilyvihjeet tutustuttavat meidät jälleen yhteen pyöräilyn kevätklassikkoon. Sunnuntaina 22.4. ajetaan Liège–Bastogne–Liège maanitiekilpailu, joka toimii monelle huippukuskille valmistavana kilpailuna Italian ympäriajoon, joka ajetaan toukokuussa. Tervetuloa mukaan ja huom jälleen – kilpailu käynnistyy aamupäivällä ja kohteet menevät kiinni klo 11:25!

Pyöräilyvihjeet: Liège-Bastogne-Liège – 258 km

Valinta: Kilpailun voittaja: Julian Alaphilippe (4,50) @Coolbet
Valinta: Julian Alaphilippe voittaa Alejandro Valverden (2,11) @Coolbet
Valinta: Roman Kreuzigert voittaa Jakob Fuglsangin (1,77) @Coolbet

Reitti on pituudeltaan 258 km ja nimensä mukaisesti reitti on yksi pitkä kierros eli Liège-Bastogne-Liège. Kilpailureitti poikkeaa melko merkittävästi aikaisemmista kevätklassikoista, joita olemme seuranneet. Tässä kilpailussa ajettava matka on aika normaali, mutta rataprofiili on haastava, sillä nyt löytyy mäkeä.

Viime vuonna tämän kilpailun voitti pitkän linjan ketjunpyörittäjä, espanjalainen Alejandro Valverde. Hän on voittanut tämän kilpailun vuosina 2006, 2008, 2015 sekä 2017. Myös tänä vuonna Valverde on yksi ennakkosuosikeista, mutta kovia haastajia löytyy nimekkäältä osallistujalistalta.

Tämän kilpailu suosikkeja ovat nämä herrat: Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe, Michael Matthews, Vincenzo Nibali, Tim Wellens, Ion Izagirre, Romain Bardet sekä Roman Kreuziger. Me nostamme kilpailun ykkössuosikiksi ranskalaisen Julian Alaphilippen, joka on osoittanut kovaa kevätkuntoa. Alaphilippe on kevytrakenteinen kuski ja tämän tyyppinen reitti sopii hänelle loistavasti. Viime viikonloppuna ajetussa La Fleche Wallonne klassikkokisassa Alaphilippe voitti ja Valverde oli toinen. Näitä herroja kannattaa siis seurata myös tässä kilpailussa.

Me veikkaamme, että Alaphilippe voittaa tämän kilpailun ja tämän lisäksi löytyy hyviä kaksitaisteluvetoja. Kilpailu on nähtävissä ainakin Eurosportin kanavilla.

Aiheeseen liittyvät uutiset