Ranskan ympäriajo 2017: Tänään kahdeksas etappi

Cyclo-Cross

Ranskan ympäriajon seitsemäs etappi päättyi odotetusti loppukiriin, joka oli äärimmäisen tiukka. Etappi sujui odotusten mukaisesti, mutta tiukassa kirissä eivät olleet kaikki valitsemamme suosikit. Tällä Tourilla meidän kestosuosikki Kittel kuitenkin piti pintansa ja voiti etapin. Voitto oli hänen omien sanojensa mukaan tiukin ikinä hänen urallaan, sillä kotikatsomoissa maalikameran kuvan perusteella ei voinut veikata voittajaa. Kittel kuitenkin julistettiin voittajaksi ja toiseksi ajoi norjalainen Edvald Boasson Hagenin. Eilisten vetojen tulos oli 1/3. Tänään on vuorossa vuorieappi.

Valinnat tälle päivälle Coolbetin tarjonnasta:

Tim Wellens (BEL) voittaa Tiesj Benootin (BEL) – 2,11
Pierre Rolland (FRA) voittaa Thibaut Pinotin (FRA) – 2,06

Ranskan ympäriajon kahdeksas etappi

Tänään Ranskan ympäriajossa ajetaan kahdeksas etappi ja siirrytään vuorille. Etapin pituus on 187,5km ja reittinä Dole – Station des rousses. Tämän päivän etappi on ensimmäisten 28km jälkeen joko mäen kiipeämistä tai laskemista. Reitti on vaihteleva ja vaativa, sillä lopussa on vielä 164km kohdalla alkava kategorian 1 nousu, joka on n. 11km pitkä. Nousun jälkeen on matkaa jäljellä vielä yli 10km ja tämä osuus on helppoa verrattuna alkumatkaan. Tänään on mahdollista, että näemme pitkän irtioton ja se saattaa kantaa aina maaliviivalle asti.

Tämän päivän etapin voittajaa on vaikea ennustaa, vaikka kyseessä on vuorietappi ja voisi olettaa, että kokonaiskilpailun kärkimiehet olisivat kärjessä. Näin ei mielestämme kuitenkaan ole, sillä huomenna ajetaan viimeinen etappi ennen ensimmäistä lepopäivää ja sunnuntain etappia voisi luonnehtia jopa brutaaliksi. Silloin ajetaan neljä pitkää ja kovaa nousua. Kärkikuljettajat todennäköisesti tyytyvät tänään pääjoukon vauhtiin ja säästelevät voimiaan sunnuntaille. Tämän päivän suosikkeihin lukeutuvat mm. seuraavat kuljettaja: Robert Gesink, Tim Wellens, Thomas De Gendt, Stephen Cummings, Pierre Rolland sekä Michal Kwiatkowski. Tänään emme hae etapin voittajaa, vaan keskitymme H2H vetoihin. Etappi käynnistyy klo 13:25.

Mielenkiintoista pyöräilypäivää ja onnea peleihin!

 

Tästä Coolbetin pyöräily kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset