Ranskan ympäriajo 2017: Tänään kahdeksastoista etappi

Cyclo-Cross

Ranskan ympäriajon seitsemästoista etappi ajettiin eilen erittäin rankalla reitillä. Eilen nähtiin myös aikamoista draamaa, kun pistekilpailun kärkimies Kittel oli kolarissa mukana ja joutui keskeyttämään. Kolarin jälkeen hän koitti vielä jatkaa, mutta kilpailu jäi kesken. Alkumatkasta nähtiin suuri irtiotto ja hetken näytti jo siltä, että Tourin kärkikuskit antavat irtioton mennä. Toisin kävi ja vähitellen karkulaiset ajettiin kiinni. Ennen kiinniajoa irtiotosta karkasi slovenialainen Primoz Roglic ja ajoi hieman yllättäen etapin voittoon. Hän on muuten entinen lupaava mäkihyppääjä. Eilisten vetojen tulos oli 2/4. Tänään ajetaan tämän vuoden Tourin viimeinen vuorietappi.

Valinnat tälle päivälle Coolbetin tarjonnasta:
Etapin sijat 1-3: Romain Bardet (FRA) – 2,00
Primož Roglič (SLO) voittaa Darwin Atapuma (COL) – 1,80
Romain Bardet (FRA) voittaa Chris Froomin (GBR) – 2,09

Ranskan ympäriajon kahdeksastoista etappi

Tänään Ranskan ympäriajossa ajetaan kahdeksastoista etappi ja vuorossa on tämän kilpailun viimeinen vuorietappi. Etapin pituus on 179,5km ja reittinä Briançon – Izoard. Tänään on käytännössä viimeinen hetki hyökätä kokonaiskilpailun johtajaa, Froomea vastaa. Tämän päivän jälkeen on jäljellä enää yksi tasamaaetappi, henkilökohtainen aika-ajo ja viimeinen etappi Pariisiin, jossa ei enää ajeta kilpaa muuten kuin loppukirissä. Aika-ajossa Froome on niin hyvä, että siinä ei ole kovin suuria mahdollisuuksia tehdä aikaeroa häntä vastaan. Tämän päivän kulku tulee hyvin todennäköisesti olemaan se, että Aru ja Bardet koittavat jossain vaiheessa karata Froomelta. Onnistuuko se? Se on ainakin selvää, että tänään nähdään aktiivista ajamista ja Froomen on reagoitava jokaiseen irtiottoyritykseen.

Tänään vuorietapilla samat miehet ovat suosikkeina kuin eilen. Tämän päivän etappi ei ole aivan yhtä rankka kuin eilinen, mutta tänään maali on heti mäen päällä. Tällaisen vastaavan etapin Bardet on jo kerran tällä Tourilla voittanut. Nyt hänen on toistettava tämä teko, jos hän aikoo vielä taistella kokonaiskilpailun voitosta. Etappi käynnistyy klo 13:55.

Mielenkiintoista pyöräilypäivää ja onnea peleihin!

 

Tästä Coolbetin pyöräily kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset