Ranskan ympäriajo 2017: Tänään kahdestoista etappi

Cyclo-Cross

Ranskan ympäriajon yhdestoista etappi ajettiin eilen ja vanhan kaavan mukaan edettiin. Koko päivän ajan pieni irtiotto koitti sinnitellä pääjoukon edellä, mutta juuri ennen loppukiriä viimeinenkin irtioton kuski ajettiin kiinni. Etapilla päädyttiin massaloppukiriin ja tuttu nimi voitti etapin – Marcel Kittel. Tämä oli hänelle jo viides etappivoitto tällä Tourilla. Tuntuu siltä, että kukaan ei pysty voittamaan häntä kireissä. Kaksi muuta vetoa eivät vieläkään osuneet, mutta pitää jatkaa yrittämistä. Tänään ajetaan vuorietappi ja voimme luvata, että tätä etappia Kittel ei voita.

Valinnat tälle päivälle Coolbetin tarjonnasta:
Etapin voittaja: Romain Bardet (FRA) – 9,00
Fabio Aru (ITA) voittaa Chris Froom (GBR) – 2,20

Ranskan ympäriajon kahdestoista etappi

Tänään Ranskan ympäriajossa ajetaan kahdestoista etappi ja nyt palataan vuorille. Etapin pituus on 214,5km ja reittinä Pau – Peyragudes. Tämän päivän etapilla tuskin nähdään kiritaistelua tai ainakaan massakiriä. Tänään on luvassa kova vuoripäivä, joka huipentuu loppua kohden. Kun matkaa on taivallettu n. 160 km alkaa yli 20km pitkä jyrkkä ja uuvuttava nousu. Tätä nousua seuraa n. 15km pitkä lasku, joka sopii hyvin taitaville ja rohkeille kuskeille. Alamäkiosuuden jälkeen heti perään seuraa kaksivaiheinen nousu, joka päättyy maaliin.

Tällä etapilla pärjäävät kevytrakenteiset ja taitavat kuljettajat. Uskomme, että tämän etapin jälkeen kokonaiskilpailun kärjessä nähdään muutoksia ja muutokset voivat olla yllättävän suuria suuntaan tai toiseen. Tarkemmin kun reittiä ajattelee, niin tälle päivälle löytyy hyvä suosikki, ranskalainen Romain Bardet. Bardet on loistava mäkimies niin ylä- kuin alamäessäkin. Jos Bardet on kärjen tuntumassa ennen viimeistä pitkää lasku, on hän vahvoilla koko etapin voittajaksi, sillä hän tulee vauhdilla alas tämän mäen. Hänen alamäkitaitoja on jo nähty aikaisemmin tällä Tourilla, sillä sunnuntain yhdeksännellä etapilla Bardet laski muilta karkuun viimeisessä alamäessä. Tämä etappi päättyi 10km pitkään tasaiseen osuuteen ja hänet ajettiin kiinni juuri ennen maaliviiva.

Muita varteenotettavia menestyjiä tälle etapille ovat mm. Chris Froome, Fabio Aru, Rigoberto Uran, Jakob Fuglsang, Thibaut Pinot, Esteban Chaves sekä Alberto Contador. Etappi käynnistyy klo 12:10.

Mielenkiintoista pyöräilypäivää ja onnea peleihin!

 

Tästä Coolbetin pyöräily kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset