Ranskan ympäriajo 2017: Tänään kymmenes etappi

Cyclo-Cross

Ranskan ympäriajon yhdeksäs etappi ajettiin sunnuntaina. Etappi oli monelle kuljettajalle tämän vuoden Tourin viimeinen. Pahin tilanne tapahtui viimeisessä kovassa laskussa, kun n. 70-80km/h vauhdissa Richie Porte kaatui pahan näköisesti. Ensivaikutelma oli, että hän loukkaantui todella pahasti, kun kaatumisen jälkeen hän lensi päin vuorenseinämää ja takana tullut Dan Martin ajoi vielä hänen päälle. Porte selvisi kuitenkin onnettomuudesta kohtuullisen vähillä vammoilla, sillä ”ainoastaan” solisluu ja lonkka murtuivat. BMC tallin tiedotten mukaan Porte saattaa olla jo elokuussa ajokunnossa. Toinen merkittävä keskeyttaminen oli se, että ranskalainen kirimies Arnaud Démare ei enää jatka, sillä hän ei päässyt raskaalta etapilta aikarajan puitteissa maaliin. Näin hän ei saa enää jatkaa. Tänään on vuorossa jälleen tasamaa eli kirietappi ja yksi hyvä kirimies on joukosta pois.

Valinnat tälle päivälle Coolbetin tarjonnasta:
Etapin voittaja: Marcel Kittel (GER) – 1,70
Etapin sijat 1-3: Edvald Boasson Hagen (NOR) – 2,75
Andre Greipel (GER) voittaa Alexander Kristoff (NOR) – 1,60

Ranskan ympäriajon kymmenes etappi

Tänään Ranskan ympäriajossa ajetaan kymmenes etappi ja vuorilta on palattu taas tasaiselle. Etapin pituus on 178km ja reittinä Périgueux – Bergerac. Tämän päivän etappi ratkaistaan jälleen loppukirissä. Pieni mahdollisuus tosin on siihenkin, että joku intoutuu pitkään irtiottoon ja vie etapin tällä tavalla. Viimeksi, kun etappi päättyi Bergeraciin, kävi juuri näin. Tämä tapahtui vuonna 2014 ja silloin Ramunas Navardauskas vei silloisen 19. etapin pitkällä irtiotolla.

Tämä vuoden Ranskan ympäriajossa on ollut yksi kirikuningas, Marce Kittel. Hän on voittanut tänä vuonna jo kolme etappia ja uskomme häneen vielä tänäänkin. Toinen loistava vaihtoehto olisi Andre Greipel, sillä hänkin on ollut vahva tänä vuonna. Nyt, kun poissa on yksi kova kirimies, Arnaud Démare, niin uskomme näihin kahteen mieheen. Unohtamatta toki norjalaisia kovia kuskeja. Etappi käynnistyy jälleen tuttuun aikaan klo 14:20.

Mielenkiintoista pyöräilypäivää ja onnea peleihin! Muistakaa vielä kisaveikkaus kokonaiskisan voittomarginaalista!

 

Tästä Coolbetin pyöräily kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset