Ranskan ympäriajo 2017: Tänään vuorossa neljäs etappi

Cyclo-Cross

Ranskan ympäriajo on hyvässä vauhdissa ja takana on kolme etappia. Eilisellä etapilla ajettiin juuri niin kuin arvelimme. Peter Sagan voitti etapin, vaikka pari sataa metriä ennen maalia jalka lipesi polkimelta. Voitto etapilta vahvistaa sitä käsitystä, että Sagan on huippukunnossa ja taistelee pistekilpailun voitosta. Meidän toinen suosikki, Matthews ajoi myös hienosti ollen etapin toinen, joten tulos oli 2/3. Tänään vuorossa on tasamaaetappi ja sehän tarkoittaa, että on kirimiesten päivä. Lisäksi pieni lisähuomio, tänään siirrytään ensimmäistä kertaa Ranskan maaperälle.

Valinnat Coolbetin tarjonnasta:
Etapin voittaja: Marcel Kittel (GER) – 2,10
Etapin sijat 1-3: Arnaued Demare (NED) – 1,60
Peter Sagan (SVK) voittaa Mark Cavendishin (GBR) – 2,03

Ranskan ympäriajon neljäs etappi

Tänään Ranskan ympäriajossa ajetaan neljäs etappi. Etapin pituus on 207,5km ja reittinä Mondorf les Bains (LUX) – Vittel (FRA). Neljäs etappi on profiililtaan melko tasainen, mutta aivan perinteinen tasamaareitti ei ole kyseessä – korkeuseroakin löyty. Reitillä on huomattaviakin nousuja, mutta tässä vaiheessa Touria kirimiehet ovat vielä tuoreilla jaloilla liikkeellä. On siis odotettavissa, että parhaat kirimiehet ratkovat tänään etapin voiton.

Tämän päivän reitti on luokiteltu tasamaaetapiksi, mutta aivan perinteinen ”totally flat” se ei ole, kuten edellä jo mainitsimme. Reitillä on muutamia kunnollisia nousuja ja laskuja, lisäksi etapin loppu on vaihteleva. Kun maaliin on matkaa n. 5km, alkaa parin kilometrin loivahko ylämäki. Tätä mäkeä seuraa lyhyt lasku, jonka jälkeen maaliin ajetaan tasaista, mutta lovasti ylöspäin kulkevaa tietä.

Uskomme, että tämän päivän etapin voittaja löytyy tästä viisikosta – Marcel Kittel, Arnaud Démare, André Greipel tai Mark Cavendish, eikä unohtaa sovi Peter Sagania. Aikaisempina vuosina tämän kaltaisilla etapeilla Mark Cavendish olisi ollut ehdoton ennakkosuosikki. Nyt Cavendish on ollut pitkään toipilaana sitkeän sairastelun johdosta. On siis pieni kysymysmerkki, kuinka hyvässä kunnossa hän on. Kittel voitti kakkosetapin, joten hän on meidän suosikki tämänkin etapin valtiaaksi. Lisäksi hän johtaa kolmen etapin jälkeen pistekilpailua ja taistelee tänään mm. Sagania vastaan tästä tittelistä (vihreästä arvopaidasta). Etappi käynnistyy klo 13:20.

Mielenkiintoista pyöräilypäivää ja onnea peleihin!

 

Tästä Coolbetin pyöräily kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset