Sunnuntain terävät Veikkausliiga-vihjeet!

Veikkausliiga | Vvihjeet.com

Veikkausliigassa panokset kasvavat kierros kierrokselta sekä kärki- että putoamistaisteluiden osalta. Mestaruustaistoa ajatellen tänään pelataan kauden tähän mennessä tärkein ottelu, kun sarjakärki RoPS kohtaa kahden pisteen päässä olevan ja kaksi ottelua vähemmän pelanneen HJK:n Töölössä. Edessä on muutenkin erittäin mielenkiintoinen kierros, ja betsimielessä katseet suunnataan Helsingin kärkiottelun lisäksi Lahteen, Vaasaan ja Kotkaan. 

HJK – RoPS

Valinta: Molemmat joukkueet tekevät maalin: Kyllä (2.08) 

Töölössä pelataan tänään valtavista panoksista. RoPS on vielä toistaiseksi sarjan kärjessä kahden pisteen erolla Klubiin, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneella HJK:lla ei vielä kovin suurta syytä huoleen ole. Huolia kuitenkin riittää siinä mielessä, että helsinkiläisten peli on takkuillut pahemman kerran viime aikoina ja mm. edellinen voitto löytyy niinkin kaukaa kuin 12.8. FC Lahtea vastaan.

Rovaniemeläisillä on myös viime aikoina ollut hieman hankalaa, mutta edellisessä ottelussa joukkue otti vakuuttavan esityksen jälkeen 0-4 -voiton KTP:stä. Tänään Klubi tulee todennäköisesti hallitsemaan palloa, kuten se teki myös edellisessä tappioon päättyneessä kotiottelussaan Interiä vastaan. Tuolloin HJK loi paikkoja ja hallitsi, mutta maalit jäivät uupumaan.

Tänään lähdetäänkin hakemaan lapulle molempien joukkueiden onnistumista maalinteossa. HJK haluaa varmasti näyttää kotiyleisölleen todellisen tasonsa ja se tulee hakemaan avausmaalia aktiivisesti. RoPS puolestaan on loistava vastaiskujoukkue, jolla on tehot kunnossa maalipörssin johtajan Aleksandr Kokon johdolla. Kerroin 2.08 on loistava veto tähän saumaan.

FC Lahti – HIFK

Valinta: 1 (1.65)

HIFK on ajautunut yllättäen viime kierrosten aikana tukalaan tilanteeseen. Kolme peräkkäistä tappiota ovat sysänneet Stadin Kingit jopa putoamisuhan alle, ja joukkueen peli on ollut pahemman kerran sekaisin. Sekä KuPS että VPS kävivät peräkkäisissä otteluissa hakemassa Töölöstä vierasvoitot latoen yhteensä 6 maalia IFK:n verkkoon. Joukkue tarvitseekin kipeästi pisteitä pitääkseen eroa kolmen pojon päässä sijaitsevaan karsintaviivaan.

Sarjassa viidentenä majailevat Lahden Mustat Kuhnurit ovat puolestaan kiinni vahvasti mitalitaistelussa, ja mestaruustaisteluunkin on vielä ainakin teoriassa mahdollisuudet liittyä mukaan. Lahti on tällä hetkellä liigan kovakuntoisimpia joukkueita, kun viidestä ottelusta kasassa on kolme voittoa.

Lahti on tänään ennakkosuosikki, ja kotiyleisönsä edessä Kisapuistossa sillä riittää nälkää ja motivaatiota ottaa kolme pistettä ja kuroa kaulaa kärkeen. HIFK ei tule antautumaan helpolla, ja joukkue tulee tekemään kaikkensa pisteiden eteen, mutta Lahden lyömiseksi joukkueen pitäisi parantaa peliään merkittävästi edellisistä otteluista. Joukkueiden edellinen ottelu kesäkuussa päättyi Lahdessa soihtujen värittämässä ottelussa kotijoukkueelle 2-0, ja samaan uskomme myös tänään.

Muut valinnat kierrokselle:

VPS – Jaro: 1 (2.16)

KTP – SJK: Yli 2,5 maalia (2.00) 

Aiheeseen liittyvät uutiset