Superpesiksen Playoffs-ennakko, osa 1

Superpesis Playoffs | Vvihjeet.com

Superpesiksen kuumat pudotuspelit pyörähtävät nopealla tahdilla heti runkosarjan päätöksen jälkeen käyntiin huomenna tiistaina. Sarjan päätöskierroksella käytiin kovaa taistoa niin sarjan voitosta kuin alemmistakin sijoista, ja lopulta Vimpelin Veto pokkasi runkosarjan herruuden vakuuttavalla esityksellä. Nyt on aika luoda silmäystä alkaviin pleijareihin ottelupari kerrallaan. Ensimmäisenä tarkastelussa sarjat ViVe – PattU sekä JoMa – Tahko, olkaa hyvät!

Vimpelin Veto (1.) – Pattijoen Urheilijat (8.)

Onko tämä vihdoin taas Vimpelin vuosi? Veto suorastaan mankeloi sunnuntaina Saarikentällä yli 4000 katsojan hurmoksessa arkkivihollistaan Sotkamon Jymyä lukemin 2-0 (11-4, 5-1) ja marssi runkosarjan voittoon. Tämä oli osoitus siitä, että Veto on valmis. Kenties valmiimpi kuin koskaan.

Superpesiksen tulivoimaisin joukkue moukaroi runkosarjassa huikeat 306 juoksua, ja ruutia riittää aina kärjestä jokeriosastolle saakka. Vedon kolme kärkietenijää Mikko Kanala, Sami Haapakoski ja Teemu Isoketo valloittivat sarjan etenijätilaston kolmen kärjen, ja etenkin Haapakoski tarjoaa vaihtotilanteissa jatkuvaa läpilyöntiuhkaa. Läpilyönnit olivatkin esimerkiksi Jymyä vastaan Vedon ehdoton ase.

Kärjen takana tulevat sitten hurjaan vireeseen päässyt Tuomo Lönnmark ja sarjan tehotilaston voittanut (mm. 8 kunnaria) Superpesiksen kenties kokonaisvaltaisin pelaaja Henri Puputti. Jokeriosastolta Janne Mäkelä ja Mikko Rantalahti nakuttavat tasaisen varmasti miestä kotiin. Tulivoima on aivan järkyttävän kova.

Sarjassa PattU:a vastaan en näe mitään muuta mahdollisuutta kuin Vedon 3-0 ylikävelyn. Raahen materiaalin laajuus varsinkaan kotiutusosastolla ei riitä Vetoa vastaan, kun päävastuun kantavat numerolla lyövät Topi Kosonen ja Antti Korhonen. PattU saattaa etenkin kotiottelussaan hieman kiusata Vimpeliä, jos kaikki osuu nappiin, mutta Vedon paketti on sekä sisä- että ulkopelin osalta niin hyvässä kunnossa, ettei se anna PattU:n yllättää.

Arvio sarjan lopputuloksesta: Veto vie 3-0.

Joensuun Maila (2.) – Hyvinkään Tahko (7.)

Joensuu hoiti sunnuntaina oman leiviskänsä juurikin Tahkoa vastaan Pihkalassa puhtaasti 0-2, mutta Vedon voiton ansiosta 3 pistettä eivät riittäneet runkosarjan voittoon saakka. Ottelu Tahkoa vastaan oli suhteellisen tasainen, mutta kääntyi lopulta JoMan hyväksi suoraan 0-2 (2-3, 1-3). Kauden kaikki neljä kohtaamista ovat päättyneet JoMalle puhtaasti 2-0.

Joensuu onkin tämän sarjan ehdoton ennakkosuosikki. Joukkueen ainoa kysymysmerkki on viimeisillä kierroksilla ontunut sisäpeli, joka ei ole rullannut siihen malliin, mitä parhaimmillaan kesällä nähtiin. Ulkopeli sen sijaan on ollut läpi kauden ihailtavan varmaa. Jokeri Juha Niemi heräili edellisessä ottelussa pienoisesta horroksestaan, mikä on hyvä asia JoMan kannalta.

Hyvinkää puolestaan oli runkosarjan loppupuoliskon yksi kuumimpia joukkueita alkukauden totaalisen konttaamisen jälkeen. Tahko pelasi myös suhteellisen ehjän ottelun JoMaa vastaan, mutta joukkuetta rasittavat avainlyöjien jatkuvat epäonnistumiset kotiutustilanteissa sekä palot kärjen takana tilanteiden rakentelussa.

Joensuu ei ole aivan yhtä rutinoitunut playoffs-joukkue mitä Veto ja Jymy ovat, joten Tahko saattaakin etenkin Pihkalassa olla yllätysvalmis, jos joukkueen avainkotiuttajat saavat juonesta kiinni ja pääsevät puhkomaan JoMan ulkopeliä läpäreillä.

Arvio: JoMa vie 3-1.

Aiheeseen liittyvät uutiset