Superpesiksen Playoffs-ennakko, osa 2

Superpesis Playoffs | Vvihjeet.com

Superpesiksen playoffs-ennakoiden toisessa osassa pureudutaan ottelupareihin Sotkamo – Alajärvi ja Jyväskylä – Kouvola. Betsivihjeet pistetään myös tulille sitten ennen ensimmäistä kierrosta!

Sotkamon Jymy (3.) – Alajärven Ankkurit (6.)

Viime kausina runkosarjaa ja koko Superpesistä dominoineen Jymyn kone yskähteli tämän kauden sarjassa, ja joukkue päätyi vastoin odotuksia vasta sarjan sijalle 3. Kainuun kultajunaa ei kuitenkaan voi missään tapauksessa laskea pois mestaruustaistelusta, vaikka joukkue lähteekin tänä vuonna jatkopeleihin jopa altavastaajan asemasta ainakin Vimpeliin nähden.

Sotkamon ongelmat viime aikoina ovat yllättäen liittyneet normaalisti rautaiseen ulkopeliin, joka päästää läpilyöntejä liian usein. Tästä hyvä osoitus oli sunnuntain kamppailu Vimpeliä vastaan, jossa Veto nakutti juoksujuhlassa kaksi kunnarin arvoista iskua Jymyn kenttään. Ulkopelin tilkitseminen onkin pelinjohtaja Mikko Korhosen suurimpia pohdinnan kohteita ainakin välieriä ja mahdollista finaalia ajatellen.

Jymy on kuitenkin äärimmäisen rutinoitunut playoffs-joukkue, joka tietää, miten tärkeitä otteluita voitetaan. Joukkue parantaa aina tasoaan jatkopeleissä konkareiden johdolla. Kapteeni Jani Komulainen, sarjan paras lukkari Toni Kohonen ja pudotuspeleihin aina syttyvä Roope Korhonen tulevat jälleen näyttämään joukkueelleen voittamisen mallia.

Ankkureiden kausi on puolestaan ollut odotuksiin nähden yhtä tuhkimotarinaa, ja alajärveläiset olivatkin pitkään kiinni jopa pleijareiden kotiedussa, mutta valahtivat viimeisillä kierroksilla sarjan kuudenneksi. Etenkin runkosarjan viimeinen ottelu KaMaa vastaan oli luvattoman heikko, ja joukkueen tulisikin ylisuorittaa tasoonsa nähden roimasti, mikäli se mielii yhtään matsia Jymyltä viedä. Jymy pystyy pitämään Ankkureiden pelinrakentelun aisoissa, jolloin päävastuun kotiutuksista ottava Sami Mikkolanaho jää ilman tilanteita.

Arvio: Jymy vie 3-0.

Jyväskylän Kiri (4.) – Kouvolan Pallonlyöjät (5.)

Ensimmäisen kierroksen ylivoimaisesti tasaisin taistelupari on tässä. Kiri säilytti viimeisellä kierroksella kotietunsa ottamalla 3 pistettä Kossulta, ja KPL puolestaan päihitti Kiteen kotonaan 2-0 varmistaen viidennen sijansa. Parivaljakko kohtasi runkosarjassa kaksi kertaa, ja molemmat matsit päättyivät niukasti vierasjoukkueen voittoon supervuoroparissa.

Jyväskylä sai pakettinsa kuntoon oikeastaan kreivin aikaan pudotuspelejä ajatellen, sillä vielä pari viikkoa sitten joukkueen peli oli pahasti sekaisin. Iso syy tähän oli muutaman avainpelaajan loukkaantuminen. Sairastuvan tyhjentymisen jälkeen Kiri osoitti piristymisen merkkejä ja pystyi voittamaan Tahkon, Raahen ja Koskenkorvan.

Kouvola puolestaan pelasi rautaisen kovan loppukauden, kun joukkue päätti runkosarjan viiden ottelun voittoputkeen. Ulkopeli on lukkari Joni Rytkösen johdolla varmassa vedossa, eikä ilmaisia juoksuja anneta yhtään. Pelinrakentelu hoidetaan vaihtotilanteissa useimmiten pompuilla, jotka ovat myös Kirin sisäpelille kärjen osalta tyypillisiä, joten sarjassa nähdään kahden pomppujoukkueen kohtaaminen.

Otteluparissa katseet kohdistuvat myös kahden superjokerin välienselvittelyyn. Koplan nuori jokeri Ossi Meriläinen pokkasi lähes sensaatiomaisesti runkosarjan lyöjäkuninkuuden tehoilla 5+88 ja löi itsensä kertaheitolla läpi sarjan lyöjäeliittiin. Kiriltä on puolestaan heittää kehiin lyöjätilaston kolmonen Hannu Kiukkonen (1+91), joka on ollut läpi kauden tasaisen varma ajolähtöjen purkaja.

Tämä sarja tulee ratkeamaan pieniin asioihin yksittäisten pelien sisällä, ja sarjan etenemistä onkin todella vaikeaa ennakoida. Jostain syystä sellainen tuntuma kuitenkin on, että Koplan vakuuttava loppukausi siivittää joukkueen niukasti tästä parista jatkoon Game 5 kautta.

Arvio: KPL vie 2-3.

Aiheeseen liittyvät uutiset