Superpesis-finaalit: Soiko Nälkämaan laulu tänään Hiukassa?

Superpesis Playoffs | Vvihjeet.com

Ai että. Huikean Superpesis-kesän loppuhuipennus saatetaan nähdä tänään Sotkamossa, jossa auringossa kylpevä Hiukan pesäpallostadion toimii Jymyn ja Vedon välisen finaalisarjan neljännen matsin näyttämönä. Sotkamo johtaa sarjaa värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-2, ja tänään sillä on mahdollisuus – jälleen kerran – nostaa Poika ilmaan kotiyleisönsä edessä. Finaalisarjan aikana on koettu huimia käänteitä, uskomattomia ratkaisuja ja ennen kaikkea suuria tunteita. Pelivihje päivän otteluun tulee tässä.

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto

Valinta: 1 (1.68)

Sotkamo on tällä hetkellä sarjassa todella vahvasti niskan päällä. Eilen Saarikentällä joukkue syötti Vimpelille tämän omaa lääkettään lyömällä Vedon kenttään kolme kunnaria, joista etenkin kapteeni Jani ”kultasormi” Komulaisen pajatson tyhjennys ensimmäisen jakson ajolähdössä oli upea niitti.

Jymy osoitti jälleen kerran suuruutensa ja hermojensa pitävyyden ratkaisun hetkillä valtavien paineiden alla. Violettioranssit pystyivät kääntämään toisen jakson tappioasemansa voitoksi viimeisellä sisävuorollaan naulaten peräti 6 juoksua taululle. Vedon kasetti puolestaan suli tärkeissä paikoissa karmaisevalla tavalla, mikä näkyi erityisesti pahoissa ulkopelivirheissä.

Voiko Vimpeli tästä enää nousta? Viimeistä sanaansa se ei todellakaan ole sanonut, ja joukkue on osoittanut tällä kaudella pystyvänsä haavoittamaan Jymyä. Sen pitäisi kuitenkin nollata todella nopeasti eilinen raskas kotitappio ja saada vähintään yhtä kovaa tukea Hiukkaan matkaavilta faneiltaan kuin Jymy-fanit antoivat eilen Saarikentällä. Myös lähes katastrofaalisen ottelun pelanneen Sami Haapakosken täytyisi nousta tänään tasolleen.

Jymyn kokeneet voittajatyypit Komulaisen ja lukkari Toni Kohosen johdolla tulevat piiskaamaan joukkuettaan niin, etteivät kainuulaisten jalat tule kuitenkaan irtoamaan maasta missään vaiheessa. Täpötäysi Hiukka, kotietu ja ilmiömäinen voittamisen kulttuuri tulevat kääntämään ottelun tänään Jymylle. Kerroin 1.68 Jymyn suoralle voitolle on tänään se valinta, johon luotetaan.

Sotkamossa raikuu tänään Nälkämaan laulu, ja Poika pääsee jälleen syyskuiselle uintireissulle Sapsojärven kultaisena kimmeltäviin aaltoihin – viidettä kertaa peräkkäin.

Aiheeseen liittyvät uutiset