Superpesis Playoffs: Välieräennakko Vimpeli – Jyväskylä

Superpesis Playoffs | Vvihjeet.com

Superpesis-semifinaalien toinen ottelusarja Vimpeli – Jyväskylä laitetaan liikkeelle tänään Vimpelin Saarikentällä, ja tässä välieräennakoiden toisessa osassa pureudutaan kyseiseen sarjaan tarkemmin. JoMa-SoJy –sarjaa koskevan ennakon pääset vielä lukemaan täältä. Betsivihje illan matsiin on myös tuloillaan hieman myöhemmin!

Vimpelin Veto (1.) – Jyväskylän Kiri (4.)

Runkosarjan kohtaamiset:

17.5. Jyväskylä – Vimpeli 1-2 (7-2, 3-4, 0-3)

2.8. Vimpeli – Jyväskylä 2-0 (8-2, 3-2)

Sotkamo – Joensuu –sarjaan verrattuna tässä otteluparissa on vain yksi ennakkosuosikki, ja se on runkosarjan valloittanut Vimpelin Veto. Vimpelin peli puolivälierissä Pattijokea vastaan oli kuitenkin ajoittain hyvin ailahtelevaa, sillä välillä peli rullasi kuin unelma, ja välillä taas joukkue oli isoissa ongelmissa etenkin sisäpelinsä kanssa. PattU onnistuikin ryöstämään Rännärillä yhden matsin itselleen sarjan lopputuloksen ollessa 3-1 Vimpelille.

Jyväskylällä puolestaan on takana aivan mieletön puolivälieräsarja Kouvolaa vastaan. Kirin gladiaattorit taistelivat ennakko-odotuksia uhmaten rikkinäisellä kokoonpanolla lopulta upeasti tiensä välieriin. Kiri vei Hippoksella pelatun Game 5:n hurmoksellisesti ja eteni jatkoon lukemin 3-2.

Veto ja Kiri kohtasivat runkosarjassa ainoastaan kaksi kertaa Vedon voittaessa molemmat matsit. Sarjan lähtökohta onkin se, että Vimpelillä on kaikki paineet niskassaan. Kiri on saavuttanut käytännössä jo tavoitteensa, sillä se on palauttanut uskottavuuden sekä huipputason pesiksen Jyväskylään. Kirin ase onkin juuri siinä, että se pääsee pelaamaan vapautuneesti, eikä sillä ole sarjassa mitään hävittävää.

Jos Kiri pääsee hurmokseen ja Vedon ihon alle nopeasti, saattavat Vimpelin pojat lamaantua ainakin hetkellisesti. Vedon ”La Cazzette” syksyn peleissä on hieman kyseenalainen. Krhm. Joka tapauksessa, Vimpelin materiaali on huikean paljon edellä Kirin vastaavaa sekä sisä- että ulkopelissä, ja etenkin Saarikentällä Vetoa on todella vaikea lyödä.

Vimpelin ulkopelissä ei juurikaan yksittäisiä heikkoja lenkkejä ole, ja rulettia pyörittää lukkari Janne Heimonen, joka on esittänyt kauden aikana vähintäänkin kelvollisia otteita. Polttolinjasta ja koppariosastolta löytyy kovia heittokäsiä Sami Haapakosken ja Henri Puputin johdolla.

Kirin ulkopeli ja etenkin lukkarikysymys onkin sitten aivan oma tarinansa. Pudotuspeleissä Kirin lautasen äärellä on heilunut loukkaantumisten takia kolme eri lukkaria, joista ns. kakkoslukkari Perttu Hautala jatkaa hyvin todennäköisesti edelleen telakalla. Ykköslukkari Jani Karppasen tilanne on myös kysymysmerkki, eikä mies ainakaan täydessä pelikunnossa ole. Todellinen jokerikortti ja tuhkimotarina onkin sitten Kirin 2. pelinjohtaja Juhani ”kalastajahattu” Lehtimäki, joka tuli Kouvolaa vastaan tositoimiin sekä Game 3:ssa että Game 5:ssa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2011. Mies pelasi aivan huikeat ottelut ollen molemmissa matseissa joukkueensa parhaita pelaajia.

Kiri saattaakin lukkarivalinnoissaan yllättää jokaisessa ottelussa, mutta tällä kertaa vastustajan kärkietenijät ovat monta kertaluokkaa kovempaa tasoa. Vimpelin kärki Teemu IsoketoMikko KanalaSami Haapakoski on tappavan tehokas, ja heidän perässään tulee tulivoimaiset Henri Puputti sekä Tuomo Lönnmark takomaan kärkeä kotiin. Joukkue tulee varmasti saamaan todella paljon tilanteita, mikä pidemmän päälle tulee kääntämään sarjaa vääjäämättä Vedolle.

Jokeriosastot ovat molempien joukkueiden osalta kunnossa, eikä Kirin lyöjäduo Hannu KiukkonenJukka Latvala häviä tippaakaan Vedon kaksikolle Janne MäkeläMikko Rantalahti. Kokonaisuudessaan Vedon materiaali ja terveystilanne ovat kuitenkin niin paljon paremmat, että Vimpeli tulee lopulta päihittämään repaleisen Kirin pitkässä sarjassa.

Seuraa häntä, Vimpeli:

Henri Puputti. Runkosarjan tehotilaston voittaja on ehkäpä Superpesiksen kokonaisvaltaisin ja monipuolisin pelaaja, joka osaa niin etenemisen, vaihtolyönnit kuin kotiuttamisenkin. Lisäksi mies on korvaamaton pala Vedon ulkokentällä.

Seuraa häntä, Jyväskylä:

Juho Määttälä. Kirin ykkös- tai kakkoslyöjänä pelaava Määttälä oli joukkueensa parhaita pelaajia Kouvolaa vastaan ja on nostanut suoritustasoaan pleijareissa. Mies tsemppaa ankarasti joukkuetovereitaan ja on yksi Kirin taistelun ruumiillistumista.

Arvio sarjan lopputuloksesta: 3-1 Vimpelille.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset