Superpesis Playoffs: Vihjeet avauskierroksen toisiin otteluihin!

Superpesis Playoffs | Vvihjeet.com

Superpesiksen pudotuspelit avattiin tiistaina vihjeiden osalta viileän tyylikkäästi 100 % tehoilla, kun kaikki kolme kohdetta ajoivat maaliin. Ensimmäiset matsit tarjosivat kokonaisuudessaan tiukkaa vääntöä, dramaattisia hetkiä ja kuumia tunteita. Tänään nykäistään käyntiin toiset osaottelut, ja vihjeet ovat valmiina uuniin lapioitaviksi!

Pattijoen Urheilijat – Vimpelin Veto

Valinta: 2 (1.41)

Tämä sarja avattiin melko lailla odotusten mukaisesti Vimpelin Saarikentällä, sillä ensimmäinen ottelu päättyi lopulta Vimpelille lukemin 1-0 (6-0, 4-4). Matsi oli kuitenkin Vedon kontrollissa lähes kokonaan alusta loppuun saakka, ja ainoastaan viimeisessä sisävuorossaan PattU onnistui rakentamaan tilanteita 4 juoksun arvoisesti.

Vimpelin ulkopeli oli viimeistä ulkovuoroa lukuun ottamatta rautaisen varma, eikä PattU saanut kunnolla rakennettua tilanteita kolmospesälle. Sisäpeli oli kuitenkin ajoittain hieman hermostunutta, eikä esimerkiksi kärkitrio Teemu Isoketo Mikko Kanala Sami Haapakoski onnistunut mailan varressa parhaalla mahdollisella tavalla.

Tänään on PattU:n sauma yllättää Vimpeli kotikentällään Rännärillä, mutta uskon silti Vedon rutiinin ja huomattavasti laajemman materiaalin vievän joukkueen vierasvoittoon. Sisäpelikin lähtee varmasti rullaamaan vapautuneemmin avausvoiton jälkeen. Vedon kerroin vieraissa on suurempi mitä kotona, ja 1.41 riittääkin tänään meidän lapulle.

Hyvinkään Tahko – Joensuun Maila

Valinta: X (2.85)

JoMa onnistui tiistaina pitämään kotietunsa numeroin 2-0 (4-3, 2-0), mutta helpolla joukkue ei Tahkoa vastaan missään nimessä päässyt. Lyöntipeli oli jälleen hieman tahmeaa lukuun ottamatta ensimmäistä sisävuoroa, jossa Tuomas Jussilan 1+2 – arvoinen puhkaisu siivitti JoMan johtoon. Lyöjäjokeri Juha Niemi ei ole vieläkään sillä tasolla, mitä kesällä parhaimmillaan nähtiin.

Tahkolla kävi ottelussa myös hieman huono tuuri, sillä heti ensimmäisellä sisävuorolla tuomari hylkäsi siltä päivänselvän juoksun. Joukkue kykeni rakentamaan tilanteita kiitettävästi, mutta kotiutukset ontuivat jälleen. Tahko kuitenkin tietää kotikenttänsä Pihkalan metkut ja läpilyöntipotentiaali kyseisellä kentällä on suuri.

Hyvinkää tulee varmasti laittamaan toisessa matsissa painetta JoMan nuorelle kolmoskopparille Teemu Juntuselle, joka ensimmäisessä playoff-matsissaan puppeloi pallon kanssa pahemman kerran lahjoittaen juoksuja Tahkolle.

Joensuu on edelleen suosikki, mutta tänään uskomme siihen, että Tahko pystyy kotonaan viemään yhden jakson nimiinsä venyttäen ratkaisua jatkopalloille. Risti on pesissyksyn merkki, ja tänään se työnnetään uurnaan kertoimella 2.85.

Alajärven Ankkurit – Sotkamon Jymy

Valinta: Yli 11,5 juoksua (1.60)

Avauskierroksen tasaisin vääntö nähtiin yllättäen Sotkamossa. Hiukan pesisstadionilla oli jo hautumassa todellinen pommi, sillä Ankkureilla oli kaikki saumat tehdä se kuuluisa The Big Steal. ”Sotkamon CSKA” onnistui kuitenkin kääntämään pelin itselleen lopulta luvuin 1-0 (2-2, 2-1). Jymyn pelastava enkeli oli tuttuakin tutumpi playoffs-ratkaisija: Toni Kohonen nosti joukkueensa lyönneillään toisella jaksolla väkisin 0-1 tilanteesta 2-1 voittoon.

Ankkurit pelasi ottelussa ennakkoluulotonta pesistä ja haastoi Jymyn tosissaan niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Ykköspalkittu jokeri Sami Mikkolanaho oli alati vaarallinen mailan varressa nakuttaen kaikki AA:n pinnat. Ulkopelissä joukkue pystyi pitämään aisoissa muun muassa pahasti epäonnistuneen Roope Korhosen.

Kitrolla pelattavaan toiseen osaotteluun lähdetäänkin todella jännittävistä lähtökohdista. Pakkaa Kitrolla sekoittaa elokuinen ilta-aurinko, josta on muodostunut kyseisellä pesisstadionilla todellinen koppareiden painajainen auringon paistaessa silmiin. Viime aikoina ottelut Kitrolla ovatkin olleet osittain tästä syystä runsasjuoksuisia, joten lähtökohdat tänään ovat täysin erilaiset kuin Hiukassa.

Sotkamo tulee myös varmasti terästämään sisäpeliään, joka avausottelussa oli luvattoman tehotonta. Etenkin Roope Korhoselta on lupa odottaa isoa tason nostoa. Over/under – raja on tänään isketty suhteellisen alhaiseen 11,5 juoksuun, joten lapulle ujutetaankin yli 11,5 juoksua kertoimella 1.60.

Kouvolan Pallonlyöjät – Jyväskylän Kiri

Valinta: 1 (1.72)

Tämän kierroksen paras peli-idea löytyy jälleen Kouvolan ottelusta. KPL onnistui ryöstämään tiistaina kotiedun mukaansa Hippokselta kuumassa ottelussa, joka päättyi lopulta Koplalle 0-1 (2-2, 3-5). KPL esitti todella kypsää pelaamista tiukoissa paikoissa, ja pystyi toisella jaksolla hiljentämään kotiyleisön täysin. Kirin ainoa ase oli neljä juoksua lyönyt jokeri Hannu Kiukkonen.

Kirin tilanne synkistyi avausottelun aikana entisestään, kun ykköslukkari Jani Karppanen loukkaantui eikä pystynyt jatkamaan peliä. Tilalle oli kuitenkin heittää varsin hyvä varalukkari Perttu Hautala, joka kuitenkin hänkin otti osumaa pelin aikana.

Kokoonpanot otteluun julkaistiin hetki sitten, eikä Hautala tänään ole Kirin kokoonpanossa mukana. Karppanen sen sijaan on, mutta ei ole varmasti täydessä kunnossa. Mies kärsi lisäksi ensimmäisessä ottelussa pahasta lautaskammosta syöttöjensä kanssa.

Jyväskylän lukkaritilanne onkin tänään iso kysymysmerkki. Hautalan poisjäänti jättää myös ison loven Kirin polttolinjaan, joten joukkue saapuu pahasti repaleisena Kouvolaan. Kouvolalta puolestaan on sivussa pelikiellon ensimmäisessä ottelussa itselleen räksyttänyt Pasi Kokkonen. KPL on silti tänään todella iso suosikki laajemman materiaalinsa ja kotietunsa turvin, joten tähän kohteeseen voikin suunnitella huoletta isompaakin moukkua 1.72 kertoimella.

Aiheeseen liittyvät uutiset