Superpesis: Runkosarja huipentuu uskomattomalla tavalla!

Superpesis | Vvihjeet.com

Nyt ollaan todella jännän äärellä. Kansallispelimme miesten pääsarja Superpesis saavuttaa runkosarjan osalta tänään ennennäkemättömän kliimaksin täyden kierroksen voimin. Kolmella joukkueella (!) on tänään mahdollisuus kaapata runkosarjan herruus itselleen, ja myös alemmista pudotuspelipaikoista sekä kotieduista käydään mieletöntä vääntöä huipputasaisessa sarjassa. Loistavia peli-ideoita löytyy tänään useita, ja ottelut on nyt analysoitu perin pohjin. Hyvät naiset ja herrat, tästä se lähtee! 

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy

Valinta: X (2.55)

Kierroksen ehdoton herkkupala. Vimpelin täpötäysi Saarikenttä. Vieraaksi saapuu Kainuun kultajuna Sotkamosta vanavedessään muutama bussillinen Jymy-faneja. Panoksena runkosarjan voitto.

Tätä jännittävämmät eivät asetelmat enää voisi olla. Vimpeli johtaa sarjaa tällä hetkellä pisteen erolla Joensuuhun ja kahden pisteen erolla Sotkamoon, joten Vedolle riittäisi tänään mikä tahansa voitto varmistamaan runkosarjan ykkössijan. Sotkamon suoralla voitolla ja JoMan kahden pisteen voitolla Veto voi kuitenkin tippua vielä kolmanneksikin.

Kaipailin otteluun viimeiseen asti kertoimia juoksumääriin, sillä ottelu on mitä todennäköisimmin vähäjuoksuinen molempien joukkueiden ulkokenttien ollessa tällä hetkellä timanttisessa kunnossa. Under-kertoimia ei kuitenkaan saatu, joten lähdemme hakemaan hyvällä kertoimella tähän mielestäni erittäin todennäköistä tasuria. Ottelussa marginaalit ovat lähes olemattomia, joten tasurin todennäköisyys on kaikista suurin.

Hyvinkään Tahko – Joensuun Maila

Valinta: 2 (1.80)

JoMa on siis tänään myös mukana runkosarjan voittotaistelussa, ja mikäli Veto menettää pisteitä Jymylle, on sillä loistava tilaisuus nousta suoralla 3 pisteen voitolla runkosarjan ykköseksi asti. Tahko puolestaan taistelee vielä noususta sijoille 4-5, mutta tämä vaatisi melkeinpä kolmea pistettä JoMalta.

Vaikka Tahko onkin hyvässä vireessä ja pääsee pelaamaan kotikentällään, on Joensuu tänään suosikki. Materiaaliero kääntyy JoMan hyväksi ja joukkue janoaa runkosarjan ykkössijaa. Ulkopeli on hyvässä kuosissa, ja jos sisäpeli lähtee rullaamaan hyvässä lyöntikelissä odotusten mukaisesti, voittaa JoMa tänään suoraan.

Jyväskylän Kiri – Koskenkorvan Urheilijat

Valinta: 1 (1.35)

Kiri on tällä hetkellä sarjan neljäntenä tiukimmin kiinni pleijareiden kotiedussa. KoU:lla puolestaan ei ole enää mitään panosta jäljellä, vaan joukkue tulee jäämään sarjan toiseksi viimeiseksi.

Jyväskylällä on alla kaksi hienoa voittoa Tahkosta ja Raahesta, ja joukkue on päässyt loukkaantumisten jälkeen hyvään vireeseen. Kiri tulee tänään Hippokselle äärimmäisen motivoituneena ja haluaa varmistaa kotiedun itselleen suoralla voitolla. Se, riittääkö kerroin 1.35 peleihin, on vähän niin ja näin, mutta kotivoitto sieltä on silti tuloillaan.

Kankaanpään Maila – Alajärven Ankkurit

Valinta: 2 (1.40)

Tässä ottelussa päätee oikeastaan täysin samat asiat mitä Kiri-KoU -ottelussa. Kankaanpää tulee jäämään sarjajumboksi, ja Ankkureilla on loistava sauma napata 3 pistettä ja nousta taisteluun mukaan sarjan 5. sijasta, jolla välttäisi kärkikolmikon kohtaamisen pleijareiden ensimmäisellä kierroksella.

Kankaanpään ulkopeli ei vakuuta, joten Ankkureiden sisäpeli tulee samaan tilanteita Sami Mikkolanaholle, jolloin tulostakin syntyy. Kerroin 1.40 ei taaskaan päätä huimaa, mutta muita vaihtoehtoja tähän otteluun ei ole.

Kouvolan Pallonlyöjät – Kiteen Pallo

Valinta: Ei pelata

Kitee menetti perjantaina mahdollisuutensa pleijareihin häviämällä Tahkolle kotonaan suoraan 0-2. Joukkueella ei olekaan enää panosta otteluun, joten sarjavitonen KPL on tänään suursuosikki kotivoittoon.

Tämä näkyy myös kertoimissa, sillä kotivoiton kerroin 1.45 jää valitettavan pieneksi. Kahdesta edellisestä kohteesta poiketen näin pieni kerroin jätetään kuitenkin pelaamatta, sillä Kitee on materiaaliltaan paljon kovempaa luokkaa kuin KoU tai KaMa, ja voi vapautuneessa mielentilassa ilman paineita kiusata Koplaa.

Seinäjoen JymyJussit – Pattijoen Urheilijat

Valinta: ML 2 (2.00)

Kierroksen ehkäpä paras peli-idea tulee tässä. Seinäjoki on niin ikään menettänyt mahdollisuutensa jatkopeleihin, ja joukkueen peli on myös ollut pahasti sekaisin viime kierroksilla. Etenkin ulkopelissä ongelmat ovat valtaisat, ja läpilyöntejä ulkokenttä päästää luvattoman paljon.

PattU puolestaan on pelannut viime aikoina hyvin, ja sillä on vielä mahdollisuus poimia Tahkon päänahka ja nousta sarjan seitsemänneksi. Joukkue haluaa varmasti myös saada hyvän kenraaliharjoituksen ylihuomenna alkaviin pleijareihin.

Motivaatiotekijöiden valossa PattU:lle tarjottava 3.00 kerroin tuntuukin melko käsittämättömältä. Vaikka Seinäjoki on kotijoukkue, ei se mielestäni ole missään nimessä ottelun ennakkosuosikki. Moneyline-kerroin 2.00 kannattaakin ehdottomasti poimia talteen!

Aiheeseen liittyvät uutiset