Superpesis: Vihjeet otteluun Alajärvi – Jyväskylä

Pesäpallo | Vvihjeet.com

Mahtava pesisvihje-runi otti eilen hieman takapakkia, kun Kankaanpää sai takataskuistaan kaivettua vielä taistelutahtoa Seinäjokea vastaan ja voitti ottelun supervuoroparissa. Hommaa avitti huomattavasti seinäjokisten totaalinen nukkuminen jo ensimmäisessä vuoroparissa. Hyvinkää – Kouvola matsin tasuri tuli kuitenkin kotiin komeasti 2.50 kertoimella, joten tästä on hyvä lähteä uuteen päivään. Tänään katseemme kohdistuvat kamppailuun Alajärvi – Jyväskylä.

Alajärven Ankkurit – Jyväskylän Kiri

Valinta: 1 (2.30)

Runkosarjan loppupuolella matsien tärkeys kasvaa eksponentiaalisesti, ja tällä kaudella Superpesiksessä tilanne on vielä tavallistakin tiukempi, sillä sijoilla 4-8 majailevat joukkueet ovat kaikki pisteen päässä toisistaan. Sarjassa neljäntenä oleva Alajärvi on pelannut tasaisen vahvan kauden ja lähteekin tänään puolustamaan kotietuaan Jyväskylää vastaan.

Kiri on sarjataulukossa tällä hetkellä kuudentena, mutta vain pisteen päässä Ankkureista. Tänään siis panokset ovat aivan tapissa pleijareiden kotietua ajatellen. Molempia joukkueita vaivaa tällä hetkellä loukkaantumiset kärjen osalta. Ankkureilta on loppukauden sivussa huippuetenijä Petrus Puputti, ja Jyväskylältä puolestaan Kimmo Carlsonin ja Pasi Rajalan tilannetta tarkkaillaan päivittäin.

Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat menneet Alajärvelle 2-1, ja myös viime kausia peilatessa Ankkurit on ollut niskan päällä Kiriä vastaan. Tänäänkin kotiedun ansiosta joukkue on hienoinen ennakkosuosikki. Alajärvi on esittänyt tasaisia otteita läpi kauden ja joukkueella on viidestä edellisestä ottelusta kasassa kolme voittoa, kun taas Kiri on jäänyt pisteittä neljässä viime kamppailussa.

Pienistä marginaaleista huolimatta lähdemme pelaamaan tänään paremmassa vireessä olevien Ankkureiden suoraa kotivoittoa 2.30 kertoimella. Vaakakuppi kallistuu Ankkureiden puolelle entisestään, mikäli Kirin poissaolijat eivät vielä tänäänkään kokoonpanossa ole.

Aiheeseen liittyvät uutiset