Taavin Tärpit: Viikon teemana pudotuspelit!

Aloitamme uuden viikoittaisen artikkelin nimeltään Taavin Tärpit. Taavin Tärpeissä nostetaan esille allekirjoittaneen mielestä viikon parhaat, tärkeimmät tai muuten vain mielenkiintoisimmat ottelut ja tapahtumat urheilun saralla. Historian ensimmäisessä Taavin Tärpit artikkelissa pääroolissa ovat jo alkaneet tai tällä viikolla alkavat pudotuspelit niin jääkiekon kuin jalkapallonkin puolelta.

Taavin Tärpit viikolle 8

Tiistai 21.2.

klo 18.30 TsSKA Moskova – Jokerit (KHL)

Helsingin Jokerit lähtevät haastamaan runkosarjan voittanutta Moskovan TsSKAta, kun KHL:n pudotuspelit alkavat.

klo 18.30 JYP – HPK (Liiga)

Kamppailu Liigan pudotuspelipaikoista käy kiivaana. JYP ja HPK kamppailevat kotiedusta pudotuspeleihin.

Keskiviikko 22.2.

klo 02.30 Toronto – Winnipeg  (NHL)

NHL:n tulokkaiden pistepörssin kärkinelikko luistelee kaukaloon, kun Toronto ja Winnipeg kohtaavat tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

klo 19.45 Valencia – Real Madrid (La Liga)

Real yrittää kasvattaa johtoaan La Ligassa. Näiden joukkueiden kuudessa edellisessä kohtaamisessa on nähty vähintään kolme maalia, joten potentiaalista maalijuhlaa pukkaa keskiviikolle.

klo 21.45 FC Porto – Juventus (Mestarien Liiga)

Porto lähtee haastamaan Italian jättiä Mestarien liigan pudotuspeleissä. Odotettavissa on kahden kivenkovan puolustuksen kohtaaminen.

Torstai 23.2.

klo 19.30 Storvreta IBK – IK Sirius IBK  (Salibandyn Ruotsin Superliga)

Storvreta IBK on kuuden ottelun voittoputkessa ja seitsemättä voittoa lähdetään hakemaan IK Sirius IBK:n kustannuksella.

Sunnuntai 26.2.

klo 17.15 Atletico Madrid – Barcelona (La Liga)

Tico ja Barca ovat tippumassa La Ligan mestaruustaistossa Real Madridin kyydistä, joten kyseessä on molemmille elintärkeä ottelu!

klo 18.30 Manchester United – Southampton (EFL Cup)

ManU ja So’ton kohtaavat Englannin liigacupissa Wembleyllä. Kestääkö ManU ennakkosuosikin paineet ja nappaavatko Mourinhon suojatit pytyn palkintokaappiin?

Taavin vedonlyöntitärpit viikolle 8

21.2. TsSKA Moskova – Jokerit

Valinta: YV maalit yli 1,5 (Coolbet: 1,94)

KHL:n pudotuspelit alkavat tiistaina ja runkosarjan voittaja TsSKA Moskova saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Helsingin Jokerit. TsSKA on selkeä ennakkosuosikki tässä otteluparissa huolimatta siitä, että Jokerit onnistuivat voittamaan moskovalaiset kahdesti runkosarjassa.

Jokerit onnistuivat noissa kahdessa ottelussa tekemään yhteensä kahdeksan maalia, joista neljä syntyi ylivoimalla. Jokereitten ylivoima oli runkosarjassa kuudenneksi paras, mutta narrien alivoima sen sijaan sarjan toiseksi heikointa.

Yli- ja alivoimapelaaminen nouseekin tässä otteluparissa suureen rooliin, sillä runkosarjassa TsSKA pelasi viidenneksi eniten alivoimaa koko KHL:ssä. Mikäli jäähypenkki kuluu samaan tahtiin moskovalaisten pakaroiden alla, voi Jokereilla olla jopa mahdollisuus yllättää viime kauden finalistit.

22.2. FC Porto – Juventus

Valinta: Alle 1,5 maalia (Coolbet 2,60)

FC Porto saa Mestarien liigan pudotuspeleissä heti vastaansa kovan vastuksen, kun Italian ylpeys Juventus saapuu Portugaliin. FC Porto on kotimaansa sarjassa esittänyt loistavia otteita ja joukkueen puolustus on ollut raudanluja. Portugalin pääsarjassa FC Porto on päästänyt 22 ottelussa vain 11 maalia ja Mestarien liigan lohkovaiheessakin lohikäärmeet päästivät vain kolme maalia.

FC Porto on onnistunut tällä kaudella puolustamisessa, mutta Juventus on onnistunut siinä jo vuosien ajan. Juventus on ilman muuta ennakkosuosikki tässä otteluparissa, mutta vierailu Portugalissa ei tule olemaan helppo. Tämä ottelu ansaitseekin paikkansa Taavin Tärpeissä, sillä harvemmin palstatilaa saava puolustuspelaaminen tulee olemaan tämän otteluparin avainsana.

26.2. Atletico Madrid – Barcelona

Valinta: Yli 2,5 maalia (Coolbet 2,02)

Atletico pelaa tiistaina Saksassa Leverkusenia vastaan Mestarien liigan pudotuspeleissä ja sunnuntaina olisi luvassa elintärkeä kotiottelu La Ligassa Barcelonaa vastaan. Atletico on tippumassa mestaruustaistelusta, sillä joukkue on sarjataulukossa neljäntenä, jo kuusi pistettä toisena olevaa Barcelonaa perässä.

Barcelona on La Ligassa toisena kuten edellä mainittiin, mutta kärjessä oleva Real Madrid saattaa karata katalaaneilta jo seitsemän pisteen karkumatkalle mikäli madridilaiset voittavat molemmat rästissä olevat ottelunsa.

Molemmat joukkueet tarvitsevat siis sunnuntain ottelusta voiton. Barcelonan puolustus ja keskikenttä eivät vakuuttaneet viime viikolla PSG:tä vastaan ja kun Atletico lähtee sunnuntain otteluun Saksan reissun rasittamana on erittäin mahdollista että Madridin illassa nähdään reilusti maaleja.

Taavin Tärpit talteen Coolbetilla!

Aiheeseen liittyvät uutiset