Talviolympialaiset: Kenestä Suomen lipunkantaja avajaisissa?

Penkkiurheilun juhlaan on enää reilu viikko aikaa, kun talviolympialaiset käynnistyvät. Aina yhtä kinkkinen ja yllätyksellinen vedonlyöntikohde on, kuka kantaa Suomen lippua avajaisissa? Käydään seuraavaksi muutama potentiaalinen nimi läpi.

Talviolympialaiset -kuka kantaa Suomen lippua avajaisissa?

Coolbet tarjoaa matalinta  (3,00) kerrointa ampumahiihtoässä, Kaisa Mäkäräiselle. Nämä tulevat todennäköisesti olemaan 35-vuotiaan suomalaisen viimeiset olympialaiset ja tämä kunnianosoitus hänen uraa kohtaan olisi luonnollinen valinta. Mäkäräisen valintaa kuitenkin varjostaa kisa-aikataulu. Hän kisaa jo avajaisista seuraavana päivänä, eikä olisi aivan poissuljettua, että hän ei osallistuisi avajaisiin lainkaan. Seremonia kestää kuitenkin tunteja, mikä ei edesauta seuraavana päivänä alkavaa olympiakullan metsästystä.

Kisojen kaksi suomalaiskonkaria Janne Ahonen ja Hannu Manninen ovat samalla joukkueen menestyneimpiä suomalaisurheilijoita. Ahonen matkaa jo seitsemänsiin olympialaisiinsa ja ilman Naganon (1998) olympialaisen lipunkantamistaan, hän olisi potentiaalinen valinta. On kuitenkin vaikea nähdä, että hän kantaisi uudelleen lippua. Sen sijaan Manninen on matkalla kuudensiin olympialaisiinsa ja on varmasti potentiaalinen kantaja. Mannisen kerroin on 4.00.

Hieman kovempia hakuja lipunkantajaksi ovat Aino-Kaisa Saarinen ja Noora Räty. Saarisella on taskussaan olympiamitaleja ja hän nousi tällä kaudella eniten maailmancup-kisoja kiertäneeksi naishiihtäjäksi. Noora Räty olisi puolestaan ensimmäinen suomalainen naisjääkiekkoilija, joka kantaisi lippua avajaisissa. Saarisen kerroin on 25 ja Rädyn peräti 50.

Entäpä taannoin vuoden urheilijaksi valittu Iivo Niskanen. Viime olympialaissa lippua kantoi lumilautailija Enni Rukajärvi, joka oli tuolloin 24-vuotias, kun yleensä lipunkantajat ovat iältään kolmenkympin tuntumassa. Juuri 26 vuotta täyttänyt Niskanen olisi jo toinen perättäinen valinta nuorelta osastolta. Niskasen kerroin lipun kantamiseen on 3.50.

Kokeneiden Aino-Kaisa Saarisen (25.00) ja Hannu Mannisen (4.00) kertoimet ovat meidän papereissamme sen verran houkuttelevia että me nappaamme ne mukaan vetolappuihin.

Suomen lipunkantajat 1998 vuodesta lähtien:

1998 Janne Ahonen

2002 Toni Nieminen

2006 Janne Lahtela

2010 Ville Peltonen

2014 Enni Rukajärvi

Aiheeseen liittyvät uutiset