Tennis: Davis Cup vuorossa tällä viikolla

Raonic-Shapovalov

Pidempi hiljainen jakso eletty tennisvihjeiden osalta, mutta tänään jatketaan. Otetaan tarkasteluun Davis Cup ja sieltä sekä joukkueiden välisiä vetoja että pari ottelua tälle päivälle. Maailman lohkossahan mennään jo puolivälieriä ja siellä on tiedossa yksi tiukka ottelupari sekä kolme ylikävelyä.

Joukkuevedot:

Italia – Ranska

Valinta: 2 (2,05) @Unibet

Maailman lohkon ainut tasainen ottelupari. Tämä naptaan kiinni ja lyödään vielä lievästi altavastaajan asemassa olevalle Ranskalle. Ottelut pelataan Italiassa ja massakentällä.

Tämän päivän otteluissa kohtaavat Andreas Seppi – Lucas Pouille sekä Fabio Fognini – Jeremy Chardy. Ennakkosuosikkeina peleihinsä lähtevät Fognini ja Pouille ja myös uskon heidän voittavan. Noissa ottelupareissa suuremman yllätyspotentiaalin omaa ehdottomasti Chardy, sillä Fogninin peli on ajoittain erittäinkin heikkoa.

Otteluparia ei kuitenkaan ratkaista tänään. Molemmilla mailla on heittää otteluihin kovat kaksinpelaajat, mutta Ranskalla on selvästi kovempi nelinpelikaksikko. Herbert & Mahut ovat nelinpelin spesialisteja ja vieläpä vakiopari ATPkiertueella. Tällä hetkellä heitä vastaan on aseteltu Bolelli & Lorenzi, jotka eivät koskaan ole pelanneet yhdessä. Vaikka tuohon otteluun Italia tekisikin muutoksia, ei voimasuhteet muutu.

Sunnuntaina taas Seppi kohtaa Chardyn ja Fognini Pouillen. Mikäli Ranska tarvitsee molemmista otteluista voiton, he todennäköisesti heittävät vielä kovemmat äijät kehiin ja heiltähän niitä löytyy. Toisin kuin Italialta, joilla taso tippuu, jos muutoksia joutuvat tekemään. Tästä siis ehdottomasti vierasvoitto lapulle. 1-4-voitto Ranskalle on mielestäni todennäköisempi kuin 3-2-voitto Italialle.

Ruotsi – Portugali

Valinta: 2 (1,72) @Unibet

Portugali lähtee tähän 1. divisioonan otteluun suosikkina eikä aiheetta. Heillä on heittää pareihin useampikin top-100 pelaaja, kun taas Ruotsilla edustaa Ymerin veljekset. Heistä toinen, Elias, on toki jo ihan varteenotettava pelimies, mutta Mikael ei niinkään. Nelinpelissä Ruotsilla on lievä etu, mutta kaksinpeleissä jäävät jälkeen selkeästi.

Portugalin Joao Sousa on näiden maiden kohtaamisessa avainasemassa. Hän on ollut koko kauden ailahtelevainen, mutta perus taso on huomattavasti korkeampi kuin yhdelläkään toisella pelimiehellä. Ottelu pelataan Ruotsissa ja kovalla alustalla, mutta varsinaista etua ei kotijoukkue saa muuta kuin tyhjistä katsomoista. kaikkihan sen tietää, ettei ruotsalaiset käy katsomassa kuin Jarkko Niemisen pelejä.

Portugali siis vie 4-1 taikka 5-0 ja me kerätään sunnuntaina moraalisen krapulan jäljiltä itsemme tyytyväisinä pelitilin saldoon.

Kaksinpelit:

D. Ferrer (ATP-33) – A. Zverev (ATP-4)

Valinta: 1 (2,50) @Coolbet

Espanja lähtee selvänä suosikkina Saksaa vastaan ja tulee homman myös hoitamaan. ottelupari ei sinäänsä houkuttele, sillä keroimet ovat pienet, mutta tänään löytyy hyvä Match-Uppi.

Ferrer on massakenttien spesialisti ja Davis Cup otteluissa aina ehdottoman kova luu. Zverev taasen on ollut kuin varjo viime vuotisesta koko alkukauden eikä alustan vaihto kovalta massalee ainakaan auta asiaa. Keskenäisiä otteluita herroilta löytyy neljä ja niistä voitot ovat tasan. Massalla he ovat kohdanneet tosin vain kerran, vuosia sitten, ja silloin Ferrer oli parempi 2-0(6-0, 6-1) -lukemin.

Kohteessa on siis selkeä ylikerroin kotikentällä pelaavalle Ferrerille, joten se lähtee ainakin itsellä kokeiluun.

M. Ymer (ATP-355) – J. Sousa (ATP-70)

Valinta: Sousa -3,5 peliä (1,92) @Coolbet

Aiemmin otettiinkin jo hieman kiinni tähän maiden väliseen kamppailuun. Tänään siis kohtaa otteluparin heikon ja vahvin lenkki.

Sousa on ollut ailahtelevainen, mutta USA:n kiertueella sai jo hieman juonesta kiinni ja väläytteli osaamistaan. Ymerin veljeksistä nuorempi taas ei ole missään vaiheessa onnistunut näyttämään yhtään syytä, miksi hän poystyisi tässä ottelussa haastamaan portugalilaisen. tasoitus on vedetty niin alas, että tämä on ehdottomasti otettava myös talteen.

Ensimmäiset valinnat sulkeutuvat jo kello 12.30, joten kiiruusti kohteet talteen. Jatketaan keskusteluja meidän omalla Telegram-kanavalla! Onnea peleihin!

Aiheeseen liittyvät uutiset