Tennis : Vähiin käy ennen kuin loppuu

Raonic-Shapovalov

Monte Carlon turnauksessa mennään jo puolivälieriä. Viikko on ollut meille kohtuullinen, kun seitsemästä Tennis -vihjeestä on kuusi on osunut. Osa vihjeistä siis vain meidän Telegram -ryhmässä, johon sunkin kannattais liittyä! Tänään vedetäänkin sitten isolla riskillä ja kokeillaan ennustaa jokaisen neljän ottelun lopputulos. Otetaan myös vihje näihin peleihin, joka ei ole se jatkoonmenijä. Viikonloppuun siis joko taskut täynnä kahisevaa tai supermarkettiin etsimään punaisia lappuja.

G. Dimitrov (ATP-5) – D. Goffin (ATP-10)

Valinta: Alle 22,5 peliä (1,89) @Coolbet

Jatkoon: D. Goffin (1,82) @Coolbet

Tässä ehdottomasti turnauksen tähän asti mielenkiintoisin ottelu. Dimitrov on jollain ihmeellä onnistunut vääntämään itsensä jatkoon kahdesta edellisestä pelistä, oltuaan molemmissa yhden erän takamatkalla. Paremmin kovalla kentällä viihtyvä bulgarialainen ei edellisinä vuosina ole massalla juhlinut. Eikä juhli tässkään turnauksessa. Hyvin syöttävä ja palauttava Dimitrov kärsii massan hitaudesta. Liike ei ole kaverin vahvuuksia ja siksi pitkät pallorallit tuppaa kääntymään vastustajalle.

Goffin on viettänyt Monte Carlossa hieman vähemmän aikaa pelikentällä, vaikka onkin molemmat ottelunsa vienyt suoraan kahdessa erässä. Huomattavasti Dimitrovia pienikokoisempi Goffin liikkuu kentällä hyvin ja jaksaa varmasti tapella loppuun asti. Syttöpelissä hän ei samalle tasolle yllä, mutta paikkaa tilanteen helposti vastaanottajana sekä peruspelillään.

Mielenkiintoisen ottelusta tekee se, että kaksikko pelaa Monte Carlossa nelinepelissä parina ja on edennyt jo puolivälieriin sielläkin. Tenniksessä on muutamia asioita, joista ei puhuta ääneen, mutta kaikki ne tietävät. Esimerkiksi tässä tilanteessa yleensä ensimmäinen erä pelataan tosissaan ja toinen läpsytellään pois alta, että jää energiaa myös nelinpeliin. Riskinä tietysti on, että nämä kaksinpeliin panostavat herrat eivät tätä asiaa toteuta. Se tuskin haittaa, sillä uskon Goffinin olevan muutoinkin riittävästi edellä Dimitrovia ja homma hoituu suoraan kahdessa erässä pois alta.

R. Nadal (ATP-1) – D. Thiem (ATP-7)

Jatkoon: R. Nadal (1,16) @Coolbet

Tähän otteluun en lähde mitään vihjamaan. Thiem on yksi arvaamattomista kavereista kiertueella ja voi voittaa hyvänä päivänä kenet vain. Nadalia hän ei tosin massalla kaada. Tai ainakin niin mä uskon. Thiem onnistui kaatamaan kolmeen erään venyneessä ottelussa Djokovicin, joka oli jo riittävän kova tempuu todistamaan hänen taitonsa. Nadal taas on ollut turnauksessa täsyin ylivoimainen. Voi tulla tasainen peli tai jos Thiemillä on huono päivä, suorittaa Nadal samanlaisen ylijuoksun kuin aiemmissa peleissään.

K. Nishikori (ATP-36) – M. Cilic (ATP-3)

Valinta: Yli 22,5 peliä (1,93) @Coolbet

Jatkoon: K. Nishikori (2,11) @Coolbet

Varmasti päivän tasaisin ottelu käydään japanilaisen ja kroatin välillä. Viime vuonna täysin uudelle tasolle massakentillä noussut Cilic pääsi edelliseltä kierroksselta pelaamatta jatkoon, kun Raonic joutui ottelun luovuttamaan. Edellisessä ottelussa kaatui Verdasco suoraan kahdessa erässä, mutta mikään läpihuutojuttu se ei ollut. Toisessa erässä Verdasco onnistui murtamaan kroatin syötön kahdesti ja se tietää hyvää tämän päivän vastustajalle. Iso kokoiseen Ciliciin pätee sama kuin edellä Dimitroviin: liike ei vain riitä pitkissä palloralleissa.

Nishikori taas on puolustanut itsensä jatkoon. Japski taistelee jokaisesta pallosta ja pienenä kaverina ei jaksaa juosta vaikka pari peliä putkeen. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Nishikori oli vaikeuksissa ensimmäiset erä, kun vastassa oli kovaa syöttävät pelaajat. Sen jälkeen reilun parinkympin helle ja raskas kenttä teki tehtävänsä. Vastustaja väsyi ja Nishikori korjas potin.

Tästä ottelusta odotan siis kolme-eräistä, jossa Cilic vie ensimmäisen, mutta Nishikori kampeaa isensä jatkoon. Cilicillä toki se etu, että sai pitkän levon, joten toiseenkin erään saattaa vielä paukuja löytyä. Nishikori on tosin näyttänyt olevansa taistelija, joka ei anna yhtään periksi yhdessäkään pallorallissa. Siksipä valintana toimii överi.

R. Gasquet (ATP-34) – A. Zverev (ATP-4)

Valinta: Gasquet +1,5 erää (1,60) @Coolbet

Jatkoon: R. Gasquet (2,60) @Coolbet

Viimeisessä puolivälierässä nähdään hurjaan vireeseen tässä turnauksessa äitynyt pieni ranskalainen Gasquet ja alku vuoden vaikeuksista palautuva saksalainen Zverev. Kuten sanottua, on Gasquet ollut tässä turnauksessa todella kova. Edellisellä kierroksella kaatui tämän päivän vastustajan velipoika, M. Zverev, helposti kahdessa erässä. Edellisessä pistettiin lauluun Schwatzman, joka on vähintään tämän päivän vastustajan tasoinen pelimies massalla. Vähän alkaa kuulostamaan rikkinäiseltä levyltä, mutta sanotaan kuitenkin. Gasquet liikkuu hyvin ja pelaa varmaa peliä. Se riittää.

Zverev on edellisissä otteluissaan ollut molemissa jonkin verran vaikeuksissa. Sekä Struff että Muller onnistuivat pistämään hänet koville ja viemään erän. Missään nimessä hän ei huono pelaaja ole massalla, mutta vielä ei ole näkynyt sitä viime vuoden Zvereviä, joka ei juurikaan helppoihin virheisiin sortunut. Tänään niihin ei ole varaa, selaisessa kunnossa on Gasquet, että noutaja tulee, jos peli ei ole parhaimmillaan.

Herrat ovat pelanneet neljä keskinäistä peliä. Kaikki pelattiin viime vuonna ja Zverev vei näistä kolme. Viimeiset kaksi lukemin 2-1. Vielä he eivät ole massalla kohdanneet ja tällä alustalla tilanne tasoittuu entisestään. Gasquet:n hyvä vire estää veikkaamasta häntä vastaan ja kova kerroin hänelle tekee samoin. Erän hän vie varmasti ja koko ottelunkin todennäköisesti.

Näillä siis mennään ja toivotaan parasta. Hyppää mukaan. Tänään kaikkiin valintoihin korkeimmat kertoimet löytyi Coolbetin puolelta, joten niistähän vois koittaa rakentaa vaikka triplausta. Onnea peleihin!

Aiheeseen liittyvät uutiset