Liiga: Vaasassa kuuden pisteen kamppailu!

Liiga jatkuu tänään neljän ottelun kierroksen voimin. Kausi alkaa runkosarjan osalta taittumaan loppusuoralle ja peleissä panokset vain kasvavat. Panoksia riittääkin tänään jokaisessa pelissä. Valitsemme tänään vihjeeseemme niin sanotun kuuden pisteen ottelun, jossa Sport ja Lukko pelaavat vastakkain panoksenaan viimeinen pudotuspelipaikka.

Sport – Lukko

Valinta: Lukko ML (2,23)

Sport saa tänään vieraita Raumalta, kun Lukko saapuu Kuparisaareen. Mielenkiintoa otteluun lisää se, että joukkueet kamppailevat keskenään runkosarjan kymmenennestä sijasta eli viimeisestä paikasta pudotuspeleihin.

Tällä hetkellä sarjan kymmenettä sijaa miehittää Jukurit, jolla on kasassa 70 pistettä. Sportilla pisteitä on 66 ja Lukolla 64. Väliin mahtuu vielä Tampereen Ilves, jolla pisteitä on myös 70. Sport ja Lukko ovat kuitenkin pelanneet pelin vähemmän kuin Jukurit ja Ilves. Tämä ottelu on molemmille joukkueille käytännössä pakkovoitto ja pisteittä jääminen tietäisi todella kovaa kolausta pudotuspelihaaveiden suhteen, luultavasti jopa ratkaisevan kovaa.

Vielä muutama viikko sitten jo lähes varmalta näyttänyt pudotuspelipaikka on lipumassa Sportin kynsistä. Viime otteluissaan se on ollut todella hampaaton, eikä olisi edes ansainnut pisteitä. Sport on hävinnyt jo viisi ottelua putkeen, joukossa tappiot kautensa jo luovuttaneille SaiPalle ja KooKoolle sekä viikonloppuna kärsitty tappio samoista sijoista pelaavalle Ilvekselle. Sport on jäänyt peräti kolme kertaa maaleitta edellisessä neljässä ottelussaan.

Lukko tuomittiin ulos pudotuspeleistä jo syksyllä, viimeistään tammikuussa Aaron Gagnonin myynnin jälkeen. HIFK:n kanssa kauden suurin alisuorittaja ei ole päässyt materiaalinsa edellyttämälle tasolle koko kauden aikana, nyt alkavat olla viimeiset hetket. Gagnonin myynnin jälkeen Lukko hieman piristyikin, tästä osoituksena kuntopuntarin toinen sija edellisen kymmenen ottelun otannalla. Viime viikonloppuna Lukko kaatoi perjantaina KalPan kuopiossa, mutta lauantaina Kärppien vieraana bensa ei enää riittänyt, vaan tuloksena oli 3-0 –tappio.

Sportin kokoonpanosta sivuun on viime ottelusta jäänyt ykkössentteri Aleksi Ainali, Tuomas Vänttinen sekä Markus Kankaanperä. Lukolta tärkeimpänä poissaolona mainittakoon viime ottelut sivussa ollut Janne Niskala. Lukon maalilla jatkaa edelleen hyvään vireeseen yltynyt Kaapo Kähkönen. Sportin maalilla puolestaan tänään vuoron saa Mika Järvinen.

Ottelun alkuasetelmat ovat todella tasaiset. Sportin kotietu tasoittaa Lukon lievän materiaaliedun. Tällaisessa kuuden pisteen ottelussa Lukon kokemus nousee arvoon arvaamattomaan. Sport on näyttänyt edellisissä otteluissaan todella haluttomalta, eikä se vastaavilla esityksillä tule Lukkoa kaatamaan. Ottelun tärkeys todennäköisesti laskee maalimäärää, joka puolestaan nostaa tasapelin todennäköisyyttä, joten otetaan kupongille Lukon voitto moneylinenä hyvällä kertoimella.

Tästä Liiga-kohteisiin

Avaa pelitili Coolbetille tästä

Aiheeseen liittyvät uutiset