Valioliiga 2.1: Hyvin levännyt West Ham kohtaa kotikentällään WBA:n!

Valioliiga-sunnuntai

Valioliiga -kausi jatkuu tänään neljällä ottelulla. Useat joukkueet ovat hurjassa otteluruuhkassa, joten lepopäivät ovat kultaakin kalliimpia tässä vaiheessa kautta. Tämän päivän vetovihje napataan West Hamin ja WBA:n välisestä ottelusta, jossa juuri aiemmin mainitut lepopäivät tulevat nousemaan isoon arvoon.

West Ham – WBA

Valinta: West Ham (2,03)

David Moyesin startti West Hamin managerina oli vaikea. Osasyynä tähän oli varmasti haastava otteluohjelma. Vaikean alun jälkeen West Ham nappasi kuitenkin maukkaan 1-0 voiton Chelseasta ja heti seuraavalla kierroksella West Ham taisteli vieraspisteen Arsenalilta. Kahden hyvän esityksen jälkeen joukkue nappasi vielä komean 0-3 vierasvoiton Stokesta.

Vaikka West Ham pelaa tällä hetkellä tuloksellisesti varsin ailahtelevasti niin David Moyes on saanut West Hamin puolustuspelin lyhyessä ajassa huomattavasti parempaan iskuun, kuin edellinen manageri Slaven Bilic.

West Ham on päästänyt kahdessa edellisessä ottelussaan viisi maalia, joten miksi ”kehuimme” juuri äsken West Hamin puolustuspeliä? Yksi syy saattaa olla se, että Bilicin lähtölaskennan aikana Lontoolaisten puolustuspeli oli suorastaan karmeaa katsottavaa. Toinen pointti on niin ikään aiemmin mainittu ailahtelevaisuus. West Ham pystyy pitämään parhaina päivinään Chelseat ja Arsenalit nollilla, mutta sitten seuraavassa ottelussa Newcastle iskee West Hamin verkkoon kolme maalia.

Vierasjoukkue WBA:n alkukausi on ollut erittäin vaikea West Hamin tapaan. WBA erotti hyvää työtä aiempina kausina tehneen Tony Pulisin marraskuussa, paremman huomisen toivossa. Moni WBA:n fani toivoi seuraan uutta ja raikasta pelitapaa Pulisin potkujen yhteydessä, mutta toisin kävi, kun WBA päätti palkata Alan Pardewin. Pardew lukeutuu samaan koulukuntaan Pulisin kanssa, joten toiveet radikaaleista pelitavan muutoksista voitiin unohtaa nopeasti.

Pardewin startti WBA:ssa ei ole ollut kovinkaan kaksinen sillä joukkue ei ole voittanut yhtäkään ottelua Pulisin lähdön jälkeen. WBA on kerännyt kahdeksasta Pardewin alaisuudessa pelatusta ottelusta viisi pistettä.

West Ham lähtee otteluun meidän papereissamme suosikkina. West Ham on pelannut Valioliigaa viimeksi 26.12, kun puolestaan vierasjoukkue WBA pelasi tiukan pelin toissa päivänä Arsenalia vastaan, joten palautusaika jää todella lyhyeksi.

West Ham pääsee illan otteluun täysin tuoreella kokoonpanolla, kun puolestaan vierasjoukkue WBA:n leirissä jalka painaa varmasti ainakin tietyillä avainpelaajilla, jotka raatavat jokaisessa pelissä täydet minuutit. Ottelussa on suurehko tasapelin riski, mutta kotivoitolle tarjottu 2,03 kerroin on otettava tästä huolimatta ehdottomasti mukaan peleihin.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset