Valioliiga 3.1: Arsenal ja Chelsea iskevät yhteen Lontoon Derbyssä!

Valioliiga-sunnuntai

Valioliiga jatkuu tänään yhdellä ottelulla, kun Arsenal ja Chelsea iskevät yhteen kuumassa Lontoon derbyssä. Molemmat joukkueet ovat esiintyneet viime aikoina kelvollisesti, joten derby tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen.

Arsenal – Chelsea

Valinta: Chelsea (2,50)

Arsenal ja Chelsea iskevät tänään yhteen Emiratesilla. Derbypeli on aina iso tapahtuma molemmille joukkueille, mutta etenkin Arsenal tarvitsee tästä pelistä kipeästi pisteitä, jotta Mestarien liiga -paikkaan oikeuttavat sijoitukset eivät karkaa liian kauas.

Kotijoukkue Arsenal ei ole kärsinyt tappioita viidessä edellisessä ottelussaan, mutta toisaalta joukkue on jäänyt edellä mainituissa otteluissa kolme kertaa tasapeliin. Viimeisin tasapeli tuli edellisellä ottelukierroksella, kun WBA ryöväsi pisteen Arsenalilta aivan ottelun loppuhetkillä.

Arsenalin leirissä eletään jännittäviä hetkiä, kun siirtoikkuna aukeaa sillä Mesut Özil, Alexis Sanchez, Jack Wilshere sekä Theo Walcott ovat kovien siirtohuhujen kohteena. Epävarmuus etenkin Özilin ja Sanchezin tulevaisuudesta on näkynyt Tykkimiesten esityksissä – ainakin allekirjoittaneen mielestä. Myös edellä mainittujen herrojen ”omat” pelisuoritukset ovat ailahdelleet pahasti.

Tykkimiehet kärsivät tuttuun tapaan useista loukkaantumisista. Monreal, Giroud, Ramsey sekä Kolasinac ovat tänään varmasti sivussa Arsenalin kokoonpanosta. Myös Özil sekä Koscielny ovat hyvinkin todennäköisesti katsomon puolella. Useat loukkaantumiset tekevät isoimman loven puolustuspäähän ja tämä tarkoittaa sitä, että Mertesacker sekä Maitland-Niles nähdään tänään hyvin todennäköisesti Arsenalin puolustuslinjassa.

Antonio Conte on saanut piiskattua vierasjoukkue Chelsean kovaan vireeseen. Chelsea on napannut viidestä edellisestä ottelustaan 13 pistettä, komealla 11-1 maalierolla. Chelsealla ei ole ottelun alla uusia loukkaantumishuolia, joten oikeastaan ainoa poissaolija on David Luiz, joka on huhujen mukaan vaihtamassa seuraa siirtoikkunan aikana.

Vierasjoukkue pääsee siis lähtemään peliin lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Chelsean eduksi on laskettava myös yksi ylimääräinen lepopäivä Arsenaliin verrattuna. Yhden ylimääräisen lepopäivän lisäksi mm. Eden Hazard istui koko Stoke -ottelun penkillä, joten mies tulee olemaan tänään raikkaalla jalalla liikenteessä. Myös keskikentän ykkösmies Kante sekä joukkueen paras maalintekijä Morata otettiin edellisessä ottelussa vaihtoon hyvissä ajoin, joten herrat ovat tänään varmasti iskussa.

Vaikka derby pelataan tänään Arsenalin kotikentällä niin vierasjoukkue on ainakin allekirjoittaneen papereissa ottelun suosikki sillä Koscielnyn, Kolasinacin sekä Özilin puuttuminen tuo ison loven Wengerin avauskokoonpanoon. Jos Mertesacker, Chambers sekä Maitland-Niles pelaavat tänään puolustuslinjassa niin kotijoukkue tulee olemaan tänään suurissa vaikeuksissa Chelsean nopean hyökkäyskaluston kanssa.

Chelsean vierasvoitolle tarjottu 2,50 kerroin kelpaa tänään mainiosti peleihin Tykkimiesten pahojen kokoonpano-ongelmien ansiosta.

Aiheeseen liittyvät uutiset