Valioliiga-sunnuntai 21.10: Everton – Crystal Palace

EM-kisat

Valioliiga-sunnuntai tarjoilee meille tällä kertaa yhden ottelun, kun Everton kohtaa Crystal Palacen Goodison Parkilla. Everton lähtee otteluun suosikin asemasta, mutta kykeneekö vierasjoukkue tänään yllätykseen?

Valioliiga-sunnuntai 21.10

Everton – Crystal Palace

Valinta: Everton yli 1,5 maalia (1,92) @Coolbet

Everton ja Crystal Palace kohtaavat sunnuntain ainoassa Valioliiga-ottelussa. Kotijoukkue Everton on voittanut kaksi edellistä Valioliiga-otteluaan, kun vierasjoukkue Crystal Palace on puolestaan kahden ottelun tappioputkessa.

Marco Silvan Everton on avannut kautensa hieman ailahtelevasti sillä Everton on sarjassa vasta sijalla 11. Evertonin alkukauden suurimmat ongelmat ovat olleet puolustuspäässä. Everton on päästänyt Valioliigassa paljon maaleja ja siihen Silva haluaa tuoda muutoksen nopeasti.

Silvan kommenteista käy ilmi, että joukkue ei ole vielä sisäistänyt kaikkia managerin ajatuksia, mutta suunta on kuitenkin oikea.

Evertonin sairastuvalla on ollut ruuhkaa heti alkukaudesta alkaen, mutta nyt tilanne alkaa hiljalleen helpottumaan. Evertonin uudet hankinnat Andre Gomes sekä Yerry Mina ovat manageri Silvan mukaan täydessä pelikunossa. Myös James McCarthy alkaa olemaan kunnossa.

Evertonin kokoonpanosta saattaa puuttua tänään keskikentän työmyyrä Idrissa Gueye, joka sai pienen kolhun maajoukkuetauon aikana.

Vierasjoukkue Crystal Palace on hävinnyt kaksi edellistä Valioliiga-otteluaan. Palacen kolme edellistä ottelua ovat olleet varsin mielenkiintoisia sillä Roy Hodgsonin miehistö on pitänyt edellä mainituissa otteluissa selvästi enemmän palloa kuin vastustajat. Alkukaudesta, Palace luovutti useammassa ottelussa pallonhallinan vastustajalle ja pyrki iskemään nopeasti vastaan.

Vaikka Palace on pitänyt palloa ja hallinnut ottelua myös maalipaikkojen suhteen niin maalinteko tökkii edelleen pahasti. Hodgson on juoksuttanut kentälle 4-4-2 sekä 4-3-3 muodostelmia, mutta tulos on ollut molemmilla systeemeillä tappiollinen.

Palace on tehnyt viidessä edellisessä ottelussa vain kaksi maalia. Palacelta puuttuu hyökkäyspäästä selkeä ratkaisija. Christian Benteke on nyt pitkään sivussa. Connor Wickham on palailemassa hiljalleen pelikuntoon, mutta mies ei taida pelata vielä tässä ottelussa.

Palacen suurin huolenaihe on tänäänkin Wilfried Zahan pelikunto. Zaha loukkaantui maaottelutauon aikana ja miehen pelaaminen on epävarmaa. Kuten aiemminkin on mainuttu, Zahan puuttuminen tarkoittaa Palacen hyökkäyspelin lamaantumista.

Everton on kotiottelussaan suosikki. Everton on perinteisesti vahva Goodison Parkilla, vaikka Palace onkin suoritunut tällä areenalla hyvin viime vuosien aikana. Palacen hyökkäystehot ovat pahasti kateissa ja mikäli Zaha on poissa niin Palacen voittomahdollisuuksiin on vaikea uskoa.

Evertonin yli 1,5 maalia 1,92 on meidän valintamme sunnuntain Valioliiga-otteluun.

Muista tarkistaa myös sivustoltamme löytyvät muiden lajien vetovihjeet!

Aiheeseen liittyvät uutiset