Valioliigaennakko: Arsenal

Arsenal aloitti viime kauden hyvin, mutta meno hyytyi pahasti kauden edetessä. Arsene Wengerille sorvailtiin jälleen uusi sopimus, joten muuttuuko Arsenalissa mikään tälläkään kaudella?

Joukkue: Arsenal FC

Valmentaja: Arsène Wenger

Stadion: Emirates Stadium (60260)

Edellisen kauden sijoitus: 5.

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 5-8

Seuraa heitä: Alexandre Lacazette

Viime kausi

Arsenal pelasi viime kaudella alkukauden tuloksellisesti hyvin ja se oli vuodenvaihteen ja alkuvuoden tienoilla vielä hyvin mukana mestaruustaistossa. Helmikuussa kurssi kääntyi ja pisteitä ei enää kertynyt alkukauden malliin. Tappio suurinumeroisesti Mestareiden liigassa Bayern Müncheniä vastaan sekä heikko menestys Valioliigan otteluissa olivat käänne kaudelle ja hyvät sarjasijoitukset karkasivat ulottumattomiin.

Arsenalilla oli suuria vaikeuksia etenkin kärkiotteluissa ja voitot näistä otteluista jäivätkin varsin vähiin. Arsenalin peli tuntui välillä jopa hieman mielikuvituksettomalta mikäli Mesut Özilille sattui heikko päivä. Myös puolustuslinja rakoili ajoittain pahasti.

Heikot esitykset eivät miellyttäneet Tykkimiesten faneja ja manageri Wengerille vaadittin potkuja jälleen kerran. Arsenal jäi heikon loppukauden vuoksi ulos Mestarien liigasta, joten FA Cupin voitto oli lopulta varsin laiha lohtu.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Alexandre Lacazette

Lyon -> Arsenal

Lacazette, 26-vuotias ranskalainen siirtyi heinäkuussa Arsenalin vahvuuteen. Tämä tehokas viimeistelijä on hyvä lisä joukkueen hyökkäyspäähän ja on mielenkiintoista nähdä, miten hän sopeutuu joukkueeseen. Lacazetten saapumisen jälkeen on huhuiltu, että Olivier Giroud olisi lähtökuopissa, saa nähdä jääkö Giroud täksi kaudeksi Tykkimiehiin.

Sead Kolasinac

Schalke -> Arsenal

Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkuepelaajan sopimus päättyi edellisessä seurassa, Schalkessa. Tämän 23-vuotiaan puolustajan sopimuksen pituutta ei mainita, mutta Arsenalin tiedotteen mukaan kyseessä pidempi sopimus.

Ulos:

Arsenalin merkittävin siirto ulospäin on tällä hetkellä maalivahti Wojciech Szczesny. Szczesny siirtyi Juventukseen. Szczesny oli viime kaudella lainalla Romassa.

Tuleva kausi

Mitä Arsenalilta voi odottaa tällä kaudella? Pelkäämme pahoin, että suunta on samantapainen kuin viime kaudella ja Arsenalin rahkeet eivät riitä haastamaan terävintä kärkeä. Arsenal kaipaisi muutoksia ja päivityksiä pelitapaansa, mutta emme ole ihan varmoja onko Arsene Wenger siihen valmis.

Arsenal ei ole rehvastellut siirtomarkkinoilla vaikka Lacazette olikin varmasti hyvä hankinta. Uskomme, että Arsenalin rosteriin tulee vielä muutoksia ennen kauden alkua. Esimerkiksi Alexis Sanchezia on viety viimeisimmissä huhuissa Man Cityyn eikä miehen siirto olisi ainakaan allekirjoittaneelle mikään suuri yllätys.

Arsenaliin ja Arsene engeriin ei löydy tarpeeksi luottoa tällä kaudella ja me jätämme joukkueen ennakkoissamme tylysti Mestarien liiga -pelien ulkopuolelle. Jos kuitenkin joku uskoo Arsenalin mestaruuteen, niin kupongin voi laittaa Coolbetilla sisään mukavalla kertoimella 12,00.

Tästä Valioliigan kausivetoihin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset