Valioliigaennakko: Burnley

Burnley lähtee viime kauden tapaan taistelemaan säilymisestä Valioliigassa, mutta tällä kaudella mahdollisuudet säilymiselle ovat erinomaiset ja joukkue voi yltää aina Valioliigan keskikastiin saakka.

Jeff Hendrick

Joukkue: Burnley

Valmentaja: Sean Dyche

Stadion: Turf Moor (21,400)

Edellisen kauden sijoitus: 16.

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 13.-16.

Seuraa häntä: Jeff Hendrick

Viime kausi

Burnley teki viime kaudella sen mitä tehtävissä oli ja joukkue säilytti paikkansa Valioliigassa kuuden pisteen turvin. Säilymisen ehdoton kulmakivi oli joukkueen suorittaminen kotona Turf Moorella ja Burnley olikin Valioliigan 9. kovin kotijoukkue edellisellä kaudella. Moni odotti viime kaudella Andre Grayn olevan joukkueensa tehokkain hyökkääjä ja mies, jonka maaleilla joukkue säilyy Valioliigassa. Gray oli toiseksi tehokkain maalintekijä yhdeksällä maalilla, kun romuluinen Sam Vokes voitti joukkueen sisäisen maalipörssin viimeistellen kymmenen rysää. 

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Charlie Taylor

Leeds -> Burnley

Championshipin puolella erittäin vakuuttavasti muutaman kauden ajan pelannut 23-vuotias Taylor ottaa seuraavan askeleen urallaan siirtyessään Valioliigaan ja Burnleyn riveihin. Vasemman laitapakin tontilla viihtyvä Taylor on hyvä lisä puolustukseen.

Jonathan Walters

Stoke -> Burnley

Kokenut Walters siirtyy Stokesta Burnelyn riveihin kirittämään hyökkäyskaksikko Vokes-Gray:ta.

Jack Cork

Swansea -> Burnley

Burnley saa keskikentälleen lisää laatua, kun viime kaudella Swanseassa kapteeninnauha kädessään pelannut Jack Cork saapuu Turf Moorelle. Cork on faneille tuttu, sillä mies pelasi joukkueen riveissä lainalla 2010-2011 57 ottelua.

Phil Bardsley

Stoke -> Burnley

246 ottelun verran Valioliigakokemusta ja varmuutta puolustuksen oikealle laidalle tuo skotti Phil Bardsley. 

Ulos:

Michael Keane

Burnley -> Everton

Viime kaudella loistavasti pelannut puolustaja siirtyy kohti uusia haasteita. Iso, mutta odotettu menetys Burnleyn leirissä. 

Tuleva kausi

Burnley lähtee siis viime kauden tapaan taistelemaan säilymisestä, mutta me uskomme joukkueen pystyvän siihen ja vielä melkolailla helposti. Mikäli Burnley onnistuu tulevalla kaudella myös vieraskentällä ei olisi mikään ihme vaikka joukkue kampeaisi itsensä lähemmäs Valioliigan keskikastia. Kotona pelin on kuitenkin luistettava vähintään viime kauden tapaan, jotta paikka Valioliigassa säilyy.

Viime kaudella hyvin Valioliigassa debytoinut irkku Jeff Hendrick tulee näyttelemään suurta roolia Burnleyn keskikentällä, sillä mies oli jo viime kaudella todellinen keskikentän moottori. Keskikentälle hankittu Cork sekä viime kaudella Hendrickin tapaan Burnleyn riveihin siirtynyt islantilainen Johan Berg Gudmundsson muodostavat tasapainoisen keskustan. Hendrick onnistui maalinteossa kahdesti viime kaudella, mutta mies omaa karmaisevan pommin, joten maaleja voi tältä mieheltä odottaa ainakin tuplamäärän viime kauteen nähden.

Coolbetilta löytyy hyviä kohteita Burnleyn kautta silmällä pitäen, mutta meidän ehdoton suosikkimme on Burnleyn mestaruus 50 pisteen etumatkan turvin kertoimella 17,00. Burnley jäi viime kaudella mestari Chelseasta 53 pistettä, joten vahvistunut Burnley tuskin jää Valioliigan tulevasta mestarista 50 pisteen päähän varsinkin kun odotettavissa on myös Valioliigan kärjen osalta varsin tasainen kausi. 

Tästä Valioliigan kausivetoihin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset