Valioliigaennakko: Chelsea

Viime kauden mestari Chelsea lähtee tähänkin kauteen yhtenä suurista suosikeista, mutta riittävätkö Chelsean rahkeet Valioliigan mestaruuden uusimiseen?

Joukkue: Chelsea

Valmentaja: Antonio Conte

Stadion: Stamford Bridge (41663)

Edellisen kauden sijoitus: 1.

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 2

Seuraa häntä: Alvaro Morata

Viime kausi

Antonio Conte saapui Juventuksesta Chelseaan ja palautti Chelsean Valioliigan mestariksi heti ensimmäisellä valmennuskaudellaan. Suoritus on varsin kova kun huomioidaan lähtökohdat, jotka olivat vähintäänkin heikot Jose Mourinhon lähdön jälkeen.

Chelsea ei näyttänyt alkukaudesta mestarisuosikilta, mutta suunta muuttui kun Conte pisti joukkueen ryhmityksen uusiksi. Kolmen puolustajan linja alkoi toimimaan varsin nopeasti ja sen jälkeen tulokset alkoivatkin puhua puolestaan. Chelsean kova vire kesti kauden loppuun asti ja lopulta joukkue juhli mestaruutta Conten ensimmäisellä valmennuskaudella.

Mitkä olivat suurimmat syyt Chelsean mestaruuteen? Syitä on varmasti monia, mutta yksi suurimmista menestykseen johtaneistä syistä oli joukkueen tähtipelaajien palaaminen omalle tasolleen karmean kauden jälkeen. Esimerkiksi Eden Hazard ja Diego Costa pelasivat upean kauden.

Toinen selkeä ja kenties suurin syy oli valmentaja Conte ja miehen loistavat pelaajahankinnat. Conte kaappasi David Luizin sekä N´Golo Kanten joukkueeseensa ja näin jälkiviisaana voitanee sanoa, että molemmat hankinnat osuivat aivan nappiin.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Tiemoue Bakayoko

Monaco -> Chelsea

Monacossa loistavan kauden pelannut Bakayoko paikkaa Maticin jättämän aukon vaikka siirto toteutuikin ennen Maticin siirtoa. Bakayoko ei ole vielä tällä hetkellä pelikunnossa ja näin ollen miestä ei todennäköisesti nähdä kauden avauksessa. Bakayoko tulee muodostamaan hurjan kovan duon Kanten kanssa Chelsean keskikentällä.

Alvaro Morata

Real Madrid -> Chelsea

Real Madridissa viime kaudella kovaa jälkeä peliaikaansa nähden tehnyt Alvaro Morata siirtyi Chelseaan viiden vuoden sopimuksella. Morata on kova maalintekijä, mutta saa nähdä miten mies sopeutuu Valioliigan haasteisiin. Antonio Conte sanoi eräässä haastattelussa, että Morata ei ole vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa, joten haasteita on riittämiin.

Antonio Rudiger

AS Roma -> Chelsea

Roman luottotoppari hankittiin vahvistamaan Chelsean alakertaa. Rudiger on koulutukseltaan toppari, joten on jännä nähdä nostaako Conte Azpilicuetan ylemmälle oksalle, jolloin Rudiger mahtuisi avauskokoonpanoon. Joka tapauksessa, erittäin hyvä hankinta alakertaan.

Ulos:

John Terry

Chelsea -> Aston Villa

Chelsean pitkäaikaisen kapteenin ja yhden seurahistorian suurimman pelaajan, John Terryn ura Chelseassa päättyi viime kauden päätteksi Valioliigan mestaruuteen. Terryn peliminuutit jäivät varsin vähiin viime kaudella, mutta tämän herran arvoa ei mitata pelkillä peliminuuteilla.

Nemanja Matic

Chelsea -> Man Utd

Rahassa mitattuna Chelsean suurin siirto ”ulospäin” tähän mennessä. Matic palasi tasolleen Antonio Conten aikana ja mies muodosti viime kaudella N´Golo Kanten kanssa kovan duon Chelsean keskikentällä, joten siinä mielessä Maticin siirto Manchesteriin tuli hieman yllätyksenä etenkin, kun Bakayoko ei ole vielä pelikunnossa.

Diego Costa

Chelsea -> ?

Myös Diego Costa palasi tasolleen Conten saavuttua. Costa oli viime kaudella Chelsean paras maalintekijä 20 osumallaan. Nyt mies on kuitenkin lähtökuopissa, mutta suuntaa ei vielä tiedetä.

Tuleva kausi

Chelsean leirissä lähdetään tähän kauteen varmasti kovin odotuksin. Joukkue palaa tällä kaudella Mestarien liigaan ja onkin erittäin mielenkiintoista nähdä mikä vaikutus sillä on Chelsean peliin sillä Conte ei vaihdellut viime kaudella kokoonpanooan kovinkaan usein.

Chelsea ei pääse aloittamaan kauttaan aivan parhaista mahdollisista asetelmista sillä esimerkiksi Eden Hazard sekä Tiemoue Bakayoko kärsivät loukkaantumisista. Lisäksi Diego Costan ja Eden Hazardin siirtohuhut aiheuttavat varmasti pieniä ongelmia Chelsealle.

Chelsea taistelee Valioliigan kärkisijoista tälläkin kaudella, mutta mestaruuden uusiminen ei taida kuitenkaan onnistua. Coolbet tarjoaa Chelsean mestaruudelle tällä hetkellä 4,60 kerrointa.

Tästä Coolbetin Valioliiga -kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset