Valioliigaennakko: Crystal Palace

”Big Sam” Allardyce johdatti joukkonsa keskikastiin viime kaudella. Big Sam on nyt poissa, joten mitä Crystal Palacelta on lupa odottaa tällä kaudella?

Joukkue: Crystal Palace

Valmentaja: Frank de Boer

Stadion: Selhurst Park (25456)

Edellisen kauden sijoitus: 14.

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 17-20

Seuraa häntä: Patrick van Aanholt, Jairo Riedewald

Viime kausi

Crystal Palace aloitti viime kauden Alan Pardewin komennossa. Palacen alkukauden otteet olivat ajoittain lupauksia herättäviä, mutta lokakuun tienoilla joukkue ajautui pahaan tappioputkeen. Crystal Palace pelasi lopulta loka-marraskuun ilman ainuttakaan pistettä ja se riitti seurajohdolle. Pardew sai potkut ja tilalle palkattiin Sam Allardyce.

Allardycen palkkaaminen herätti fanien sekä median keskuudessa paljon keskustelua sillä olihan ”Big Sam” heitetty juuri ulos Englannin maajoukkueesta rahasotkujen ansiosta. Lisäksi Allardycen suoraviivaisena tiedetty pelitapa ei miellyttänyt Palacen kannattajia.

Loppujen lopuksi Allardyce täytti odotukset Crystal Palacessa ja joukkue säilyi sarjassa selvästi. Crystal Palace ei pelannut ehkä kauneinta jalkapalloa tässä sarjassa, mutta sarjapaikka säilyi ja se oli Big Samin tärkein tehtävä.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Frank de Boer (manageri)

Ajaxissa ja Interissä aiemmin valmentanut hollantilainen saapui Palaceen kolmen vuoden sopimuksella. de Boer on kovan haasteen edessä Selhurst Parkilla ja nähtäväksi jää kuinka nopeasti miehen suosima pelitapa saadaan iskostettua Crystal Palacen pelaajille.

Ruben Loftus-Cheek (laina)

Chelsea -> Crystal Palace

Chelseassa vähälle peliajalle jäänyt Loftus-Cheek hakee nyt peliaikaa Crystal Palacessa. Avauksen paikka ei ole täysin selvä, mutta de Boerin pelitapa saattaa suosia Loftus-Cheekia, joten vastuusta on luvassa ainakin enemmän kuin Chelseassa.

Jairo Riedewald

Ajax -> Crystal Palace

Ajaxin avainpelaaja siirtyy nyt suurempiin haasteisiin. Riedewald on hyvä avaamaan peliä ainakin Palacen muihin toppareiden verrattuna, joten de Boer tiesi täsmälleen mitä Riedewaldin vahvuuksiin kuuluu. Riedewald napannee toisen topparin paikan jopa avauskokoonpanosta.

Ulos:

Steve Mandanda

Crystal Palace -> Marseille

Mandanda lähti takaisin ranskaan. Mandanda oli viime kaudella Palacen ykkösmaalivahti, mutta pitkä loukkaantuminen pilasi miehen kauden.

Mamadou Sakho

Crystal Palace -> Liverpool

Liverpoolista lainalla ollut Sakho esiintyi edukseen viime kaudella Palacen takalinjoilla. Sakhosta tuli nopeasti yksi Palacen tärkeimmistä pakeista, mutta nyt lainasopimus on päättynyt.

Tuleva kausi

Crystal Palace on nyt uuden haasteen edessä. Palacessa nähdään tällä kaudella uusi valmentaja ja täysin uusi pelitapa. Kysymys kuuluukin kuinka nopeasti juna saadaan raiteilleen vai suistuuko se raiteilta heti kättelyssä?

de Boerin mieltämä pelitapa perustuu lyhytsyöttöpeliin ja nopeaan pallonliikutteluun. Lyhytsyöttöpeliä ei olla nähty Selhurst Parkilla ihan hetkeen sillä ”Eaglesin” edelliset valmentajat ovat suosineet lähes poikkeuksetta suoraaviivaista pelitapaa.

Viime kaudella Big Samin alaisuudessa puolustajat avasivat usein pitkän pallon kohti Bentekeä ja sitten mentiin. Puolustus ei myöskään ottanut koskaan suuria riskejä vaan pallo purettiin ulos kentältä tiukassa paikassa.

Voitanee siis sanoa, että pelitavan muutosta ollaan odotettu Selhurst Parkilla ainakin fanien keskuudessa. de Boerilla on omat epäilinjänsä sillä pesti suurseura Interissä kesti vain hieman yli 80 päivää. de Boer olisi sanojensa mukaan toivonut Interin seurajohdolta enemmän aikaa, mutta sitä ei tullut. Nähtäväksi jää kuinka kaun Eaglesin toimitusjohtaja Steve Parish antaa nykyiselle managerilleen aikaa mikäli hommat eivät etene toivotulla tavalla.

Palacessa, de Boerilla on edessään valtava haaste ja on erittäin mielenkiintoista nähdä miten tässä lopulta käy. Ainakin allekirjoittaneen mielestä de Boerin on tultava vastaan omassa pelitapa-ajattelussaan nopeasti mikäli homma ei ala rullaamaan sillä muutoin kyyti on kylmää.

Crystal Palace ei putoa, mutta muutoksen tuulet puhaltavat joukkueen alempaan keskikastiin tällä kaudella. Coolbetin kertoimet ennustavat Palacea jopa kymmenen parhaan joukkoon 3,50 kertoimella kun puolestaan putoamiselle tarjolla oleva kerroin on 6,50.

 

Tästä Coolbetin Valioliiga -kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset