Valioliigaennakko: Everton

Everton lähtee alkavaan kauteen vahvistuneella ja iskukykyisellä joukkueella. Seuran omistaja on avannut kukkaron nyörinsä ja manageri Ronald Koeman on käyttänyt kukkaron sisältöä surutta!

Joukkue: Everton

Valmentaja: Ronald Koeman

Stadion: Goodison Park (39,595)

Edellisen kauden sijoitus: 7.

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 5.-8.

Seuraa häntä: Wayne Rooney

Viime kausi

Evertonin viime kausi oli hyvä ja joukkue saavutti tälle kaudelle paikan Eurooppa-liigassa. Hyvin sujuneen kauden tärkeimpinä tekijöinä oli joukkueen vahvat otteet Goodison Parkilla sekä 25 maalia Valioliigassa viimeistellyt Romelu Lukaku. Manageri Koeman ansaitsee myös suuren kunnian viime kaudesta, sillä miehen ratkaisut joukkueen ryhmityksen ja pelitavan suhteen ottelusta toiseen mahdollistivat 7. sijaan yltämisen.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Jordan Pickford

Sunderland -> Everton

23-vuotias englantilainen maalivahti, joka omaa loistavan vasemman jalan ja sopii loistavasti Koemanin joukkueeseen, sillä Pickford pystyy avaamaan peliä maaliltaan monipuolisesti. Loistavan vasemman jalan lisäksi Pickford on myös hyvä maalivahti.

Davy Klaassen

Ajax -> Everton

Ajaxin viime kauden kapteeni, joka tunnetaan väsymättömänä ylemmän keskikentän pelurina. Klaassen viimeisteli viime kaudella 14 maalia ja syötti 9 Hollannin Eredivisiessä ja johdatti joukkueensa myös Eurooppa-liigan finaaliin. Valioliigaan sopeuduttuaan varmasti tärkeä osa Evertonin peliä.

Sandro Ramirez

Malaga -> Everton

Nuori, vikkelä ja taitava hyökkääjä, joka viimeisteli 14 maalia viime kaudella La Ligassa. Harjoitusottelut eivät ole sujuneet niin hyvin kuin olisi toivottu ja nähtäväksi jää, miten nuorukainen selviää hänelle asetetuista odotuksista ja Valioliigan fyysisyydestä.

Michael Keane

Burnley -> Everton

Loistavan kauden Burnleyssa pelannut englantilais-toppari, jolta odotetaan paljon. Monipuolinen ja kypsä puolustaja, joka tulee varmasti lunastamaan häneen kohdistuvat odotukset.

Wayne Rooney

Manchester United -> Everton

Rooney palaa kotiin ja ainakin harjoitusottelut ovat näyttäneet miehen olevan edelleen erinomainen pelimies.

Cuco Martina

Southampton -> Everton

Koemanin alaisuudessa Southamptonissa pelannut Martina tulee todennäköisesti paikkaamaan ainakin alkukaudella pelikuntoon kuntoutuvaa Seamus Colemania. Martina on Koemanille tuttu ja turvallinen pelaaja ja Martina saa mahdollisuuden joukkueessa, joka haluaa menestyä joten loistava tilanne molemmille osapuolille.

Ulos:

Tom Cleverley

Everton -> Watford

Tammikuussa Watfordiin lainalle siirtynyt Cleverley vaihtaa nyt maisemaa pysyvästi. Evertonissa ei Cleverleylle enää käyttöä ollut, mutta Watfordille hyvä pelaaja.

Gerard Deulofeu

Everton -> Barcelona

Deulofeu siirtyy takaisin Barcelonaan, josta mies Englantiin saapui muutama vuosi sitten. Ei mikään merkittävä menetys Merseysiden joukkueelle.

Romelu Lukaku

Everton – Manchester United

Tuhoisaa jälkeä sinisissä tehnyt Lukaku siirtyy isolla rahalla isompiin ympyröihin. Suuri menetys Evertonille, mutta toisaalta loistava mahdollisuus joukkueen muille pelaajille ja mahdollisuus valmennukselle monipuolisempaan peliin.

Tuleva kausi

Everton lähtee kauteen ehkä iskukykyisimmällä joukkueella mies muistiin. Toki omat haasteensa tuo Lukakun lähtö ja se, kuinka nopeasti Valioliigan ulkopuolelta hankitut pelaajat sopeutuvat sumuisten saarien peliin. Toisaalta viime kaudella nähtiin manageri Koemanin kyky muuttaa joukkueen pelitapaa ja ryhmitystä vastustajan mukaan, joten meiltä löytyy luottoa Evertoniin.

Evertonille perinteinen ylemmän keskikastin sijoitus olisi tällä kaudella pettymys ja meidän mielestä siniset tulevat taistelemaan totisesti paikasta Eurooppa-liigaan tai mahdollisesti jopa Mestarien liigaan. Joukkueen runko on Lukakua lukuunottamatta sama kuin viime kaudella ja tähän kun lisätään uudet erittäin potentiaaliset hankinnat, on Koemanilla kasassa erittäin vahva nippu.

Wayne Rooney tulee varmasti näyttelemään erittäin suurta roolia joukkueessa niin kentällä kuin sen ulkopuolella. ”Väinö” saavutti Manchesterissa jo kaiken ja nyt mies haluaa auttaa Evertonin suuriin asioihin palattuaan kotiin. Harjoitusotteluissa on nähty jopa sitä vanhaa kunnon pelimiestä, joka mies oli vielä muutama kausi sitten Manchesterissa.

Mikäli Goodison Parkilla kaikki palaset loksahtavat kohdalleen on Evertonille luvassa loistava kausi ja tämän pohjalta kannattaa kokeilla muutamaa Valioliigan erikoiskohdetta Coolbetin tarjonnasta. H2H -veto Arsenal – Everton sinisten hyväksy antaa 4,80 kertoimen ja mikäli luotto riittää siihen, että Liverpool on kauden jälkeen sininen eikä punainen saa kertoimeksi H2H -kohteelle 5,20!

Tästä Valioliigan kausivetoihin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset