Valioliigaennakko: Leicester City

Leicester City palaa arkeen, kun mestaruushuuma on laskeutunut eikä joukkue pelaa tällä kaudella europelejä. Nähtäväksi jää, miten työhaalarit pelaajille istuvat pienen tauon jälkeen. 

Joukkue: Leicester City

Valmentaja: Craig Shakespeare

Stadion: King Power Stadium (32,273)

Edellisen kauden sijoitus: 12.

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 9.-12.

Seuraa häntä: Wilfred Ndidi

Viime kausi

Leicester City toipui viime kaudella sensaatiomaisesta mestaruudestaan. Joukkue pääsi koittamaan siipiään Mestarien liigassa, jossa Ketut selvittivätkin tiensä komeasti puolivälieriin saakka. Valioliigassa peli ei kulkenut ja mestaruuteen Leicesterin luotsannut Claudio Ranieri sai lähteä kesken kauden. Ranierin oikea käsi, Craig Shakespeare, otti joukkueen komentoonsa ja Ketut säilyivät Valioliigassa.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Harry Maguire

Hull City -> Leicester City

Harry Maguire tuo Kettujen toppariosastolle vaihtoehdon ja se on tarpeen, sillä nilkkaleikkauksesta toipuva Robert Huth on sivussa ainakin elokuun loppuun saakka. 

Vicente Iborra

Sevilla -> Leicester City

Kokenut espanjalainen tulee taistelemaan pelipaikasta keskikentän pohjalla.

Eldin Jakupovic

Hull City -> Leicester City

Penkille istahtava hanskamies, joka tulee paikkaamaan Kasper Schmeicheliä mikäli tanskalainen ei jostain syystä tolppien väliin pääse.

Kelechi Iheanacho

Manchester City -> Leicester City

Erittäin lupaava nigerialais nuorukainen, joka tehtailu Manchester Cityn riveissä 21 maalia 64 ottelussa. Tarjoilu tuskin on Leicesterissä samaa luokkaa, mutta mahdollisesti hyvä hankinta Kettujen hyökkäykseen.

Ulos:

Ron-Robert Zieler

Leicester City -> Stuttgart

Ainoa mainitsemisen arvoinen lähtijä, mutta ei silti minkäänlaista merkitystä Kettujen alkavan kauden suorituksiin.

Tuleva kausi

Leicester City palaa nyt totisesti arkeen ja joukkue joutuu tekemään töitä yltääkseen keskikastia korkeammalle. Ketut saavat vielä jännittää vaihtaako algerialainen Riyad Mahrez maisemaa vai jääkö mies Leicesteriin. Miehen hintapyynti on epärealistinen, joten tuskin on maiseman vaihdos edessä ja jos rehellisiä ollaan täytyy Mahrezin parantaa huomattavasti otteitaan mikäli mies haluaa säilyttää paikkansa Kettujen avauskokoonpanossa.

Manageri Craig Shakespeare on myös kovan paikan edessä kun mies lähtee ensimmäistä kertaa ykkösluotsina kauteen. Käsissään Shakespearella on hyvä nippu pelaajia ja vaihtoehtoja riittää jokaiselle pelipaikalle lukuunottamatta maalivahtia. Shakespearen ongelma tulee olemaankin se, kuinka nopeasti hän löytää sen oikean ryhmityksen, jolla otteluita voitetaan.

Mestaruuskaudella Kettujen menestyksen avain oli ehdottomasti N’Golo Kante, joka oli keskikentän valtias ja antoi Danny Drinkwaterille työrauhan pelin rytmittäjänä. Talvella Kanten kaltaisessa roolissa onnistui varsin hyvin nuori Wilfred Ndidi. Ndidi saattaakin olla erittäin tärkeä palanen Kettujen alkavan kauden joukkueessa varsinkin nyt kun nigerialainen sai Espanjasta itselleen kirittäjän nimeltä Vicente Iborra.

Coolbetin kausivedoista Leicesteriin uskoville top6 sijoitus antaa kertoimeksi 7,00. Meidän mielestä kyseinen sijoitus ei ole realistinen, mutta mikäli luottoa löytyy Kettuihin niin ei muutakuin kohde tiskiin!

Tästä Valioliigan kausivetoihin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset