Valioliigaennakko: Liverpool

Liverpool palasi Mestarien liigaan oikeuttaville sijoille viime kaudella. Pystyykö ”Kloppon” miehistö toistamaan tempun tällä kaudella?

Joukkue: Liverpool

Valmentaja: Jürgen Klopp

Stadion: Anfield (54074)

Edellisen kauden sijoitus: 4.

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 4

Seuraa häntä: Dominic Solanke, Trent Alexander-Arnold

Viime kausi

Liverpool nappasi viime kaudella neljännen sijan Valioliigassa ja siinä samalla Mestarien liigan -karsintapaikan. Mestarien liiga -otteluita oltiinkin odoteltu Anfieldilla jo sen verran pitkään, että fanit ja seurajohto olivat lopulta varmasti varsin tyytyväisiä neljänteen sijaan.

Pool pelasi viime kaudella loistavasti ”suurseuroja” vastaan, mutta siinä samalla Liverpool menetti paljon pisteitä peleissä, jotka olisi pitänyt voittaa rutiinilla. Nämä pelit veivät lopulta Liverpoolilta saumat korkeampiin sijoituksiin.

Pistemenetyksistä päästäänkin Liverpoolin viime kauden yhteen suurimpaan ongelmaan hyökkäyspelissä. Kloppon porukka iskee loistavasti vastaan jolloin Mane ja kumppanit karkaavat puolustuslinjojen selustaan, mutta ongelmat alkavat kun vastustaja lyö puolustuslinjan alas. Edellä mainituissa tilanteissa Pool oli usein varsin tehoton ja päätä lyötiin seinään oikein urakalla. 

Toinen suuri ongelma oli puolustuslinja joka sekoili ajoittain erittäin pahasti. Osasyynä tähän olivat varmasti useat loukkaantumiset, mutta tästä huolimatta linja näytti usein sekavalta.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Dominic Solanke

Chelsea -> Liverpool

Liverpool kaappasi 19-vuotiaan hyökkääjälupauksen Chelseasta miehen sopimuksen päätyttyä. Solanke on iskenyt harjoitusotteluissa jo kolme maalia, joten tähän mennessä hankinta vaikuttaa varsin onnistuneelta.

Andrew Robertson

Hull -> Liverpool

Hullista saapunut vasen pakki teki pitkän sopimuksen Liverpoolin kanssa. Robertson taistelee pelipaikasta yhdessä Alberto Morenon ja James Milnerin kanssa.

Mohamed Salah

AS Roma -> Liverpool

Liverpoolin ”nimekkäin” hankinta tähän mennessä. Vikkelä laituri saapui Liverpooliin Romasta. Harjoitusottelut lupailevat hyvää, mutta monien mielessä on varmasti Salahin edellinen visiitti Valioliigassa, jolloin Chelseassa pelattu kausi oli lähestulkoon pannukakku.

Ulos:

Lucas Leiva

Liverpool -> Lazio

Liverpoolin nimekkäin lähtijä. Pitkän uran Liverpoolissa pelanneen kokeneen kehäketun oli aika siirtyä sivuun. Leiva pelasi viime kaudella vielä yllättävänkin paljon useiden loukkaantumisien johdosta.

Kewin Stewart

Liverpool -> Hull

Nuori 23-vuotias keskikenttämies päätti jättää Liverpoolin taakseen. Mies lähti hakemaan vastuuta sarjaporrasta alempaa ja siirtyi viime kaudella Valioliigasta pudonneeseen Hull Cityyn.

Philippe Coutinho

Liverpool -> ?

Coutinhoa ollaan viemässä Barcelonaan. Muutamissa huhuissa on puhuttu, että Coutinho haluaisi siirtyä Barcaan hinnalla millä hyvänsä. Jos Coutinho lähtee niin isosta siirtokorvauksesta huolimatta miehen lähtö tulee olemaan kova kolaus Liverpoolille.

Tuleva kausi

Liverpoolin harjoituskausi on sujunut hyvin ja tulokset ovat olleet loistavia. Fanien ja Kloppon iloksi myöskin peli on näyttänyt varsin hyvältä. Uusista hankinnoista etenkin Salah sekä Solanke ovat esiintyneet edukseen.

Liverpoolin kannalta hyvä uutinen on myöskin se, että joukkueen kapteeni Jordan Henderson on jälleen pelikunnossa. Henderson on nimittäin erittäin tärkeä pelaaja Liverpoolin keskikentällä.

Sitten hieman huonompia uutisia. Jurgen Klopp ei ole löytänyt vielä uusia miehiä puolustuksen keskustaan, joka oli viime kaudella ajoittain erittäin haavoittuvainen. Virgil van Dijk on ollut tyrkyllä Liverpooliin, mutta ainakaan vielä siirtoa ei ole vahvistettu.

Toinen huono uutinen Liverpoolille on Philippe Coutinhon mahdollinen siirto Barcelonaan. Huhut vellovat kuumina päivästä toiseen ja tällä hetkellä Coutinhon siirto alkaa näyttää koko ajan todennäköisemmältä.

Kloppon Liverpool pelaa tällä kaudella Mestarien liigaa kaikkien muiden otteluiden lisäksi, joten pelaajat joutuvat kovalle rasitukselle tulevalla kaudella. Kloppon pelitapa perustuu hurjaan työntekoon joten on mielenkiintoista miten Liverpool lopulta selviää tästä kaudesta. 

Yhteenvetona voitanee todeta, että Liverpoolin peli näyttää tällä hetkellä varsin hyvältä, mutta Adam Lallanan loukkaantuminen ja Coutinhon siirtohuhut aiheuttavat päänvaivaa Kloppon miehistölle. Jos Coutinho jää Anfieldille ja Klopp saa vahvistusta puolustukseen niin Pool kykenee toistamaan viime kauden sijoituksensa.

Liverpoolin top 4 sijoituksesta tarjoillaan Coolbetilla tällä hetkellä (1,70) kerrointa.

Tästä Valioliigan kausivetoihin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset