Valioliigaennakko: Manchester City

Manchester City sijoittui Valioliigassa kolmanneksi Pep Guardiolan ensimmäisellä valmennuskaudella. Tuoko ”Pepin” toinen kausi jättipotin Manchesteriin?

Joukkue: Manchester City

Valmentaja: Pep Guardiola

Stadion: Etihad Stadium (55097)

Edellisen kauden sijoitus: 3

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 1

Seuraa häntä: Gabriel Jesus, Benjamin Mendy

Viime kausi

Pep Guardiola saapui seuraan kovin odotuksin. Guardiolan ensimmäinen kausi Valioliigassa päätyi kolmanteen sijaan, jota voidaan pitää eräänlaisena torjuntavoittona.

Guardiola toi Cityyn uudenlaisen pelitavan, jonka nimeen mies on vannonut menestyksekkäästi aiemmin Barcelonassa sekä Bayern Munchenissa.

Man Cityn pelaajilla oli vaikeuksia sopeutua Guardiolan pelitapaan sekä vaatimuksiin ja se näkyi pelikentällä. Siinä samalla Guardiola huomasi, että Englannin Valioliiga on hurjan kova sarja ja että myöskin hänen on sopeuduttava Valioliigan tuomiin haasteisiin.

Guardiola reagoi haasteisiin ajoissa ja muutti asioita kun mies huomasi, että nykyinen materiaali ei taivu kaikkeen mitä hänen pelitapansa vaatii. Jotkut muutokset sotivat välillä hänen ”vannomaa” pelitapaa vastaan, mutta Pep löysi jonkinlaisen kompromissin. Tämä kompromissi saattoi pelastaa Cityn kauden täydeltä fiaskolta.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Benjamin Mendy

Monaco -> Manchester City

Monacossa viime kaudella loistanut Mendy saapui Cityyn kovin odotuksin hurjalla siirtosummalla. Vasenjalkainen Mendy juoksee hurjasti pelien aikana ja useimmiten pakin nousut päättyvät keskitykseen.

Ederson

Benfica ->Manchester City

Benficasta Cityyn saapunut ”maailman kallein maalivahti” on kovan paikan edessä Etihadilla. Aika näyttää lunastaako 23-vuotias pelimies häneen ladatut odotukset.

Kyle Walker

Tottenham ->Manchester City

Walkerin kallis siirto Spursista Cityyn on aiheuttanut paljon närää etenkin Spursin fanien keskuudessa. Vikkelä oikea pakki sopii Guardiolaan systeemiin hyvin, mutta avauksen paikka ei ole kirkossa kuulutettu.

Bernardo Silva

Monaco ->Manchester City

Niin ikään vahvan kauden Monacossa viime kaudella pelannut Silva iski tehot 8+9 Ranskan liigassa. Silva on taiturimainen pelintekijä, mutta miten mies sopeutuu Valioliigan haasteisiin?

Danilo

Real Madrid ->Manchester City

Real Madridissa vähälle peliajalle jäänyt Danilo tulee Man Cityyn taistelemaan oikean pakin paikasta yhdessä Kyle Walkerin kanssa. Aika näyttää kumpi nappaa lopulta paikan avauksessa.

Ulos:

Pablo Zabaleta

Manchester City -> West Ham

Man Cityssä vuodesta 2008 asti pelannut Zabaleta jätti haikeat jäähyväiset viime kaudella. Zabaleta oli arvostettu pelaaja etenkin fanien keskuudessa.

Gael Clichy

Manchester City-> Istanbul Basekihir

Clichy sai tehdä tilaa uusille hankinoille, Mendylle ja Walkerille. Clichy viilettää jatkossa Turkin liigassa.

Jesus Navas

Manchester City-> Sevilla

Navas jäi viime kaudella vähälle vastuulle. Guardiola peluutti Navasia välillä jopa oikeana pakkina, mutta nyt Navasin aika Cityssa on ohi ja mies siirtyy takaisin Espanjaan.

Nolito

Manchester City -> Sevilla

Yksi kauden suurimmista pettymyksistä. Ei kyennyt murtautumaan Cityn kivikovaan avauskokoonpanoon. Myös Nolito palaa takaisin Espanjan liigaan, Sevillan riveihin.

Tuleva kausi

Etihad Stadiumin pukukopin ovi on käynyt kesän aikana tiuhaan tahtiin molempiin suuntiin ja se tarkoittaakin sitä, että Guardiolan tämän kauden avauskokoonpanosta löytynee vähintään neljä uutta pelimiestä.

Rahaa on siis palanut hurjasti, mutta täytyy myöntää, että kokoonpano on hurjan laadukas esimerkiksi viime kauteen verrattuna. Cityn rosteri kestää tällä hetkellä vertailun mihin tahansa Valioliiga -joukkueeseen jopa pelottavan hyvin.

Raha ei ratkaise kaikkea, mutta tällä kertaa Guardiolalla on ollut oikeus päättää hankinnoista, joten voimme olla varmoja, että hankitut miehet sopivat Pepin pelisysteemiin ja ajatuksiin erinomaisesti. Hyvien hankintojen lisäksi Guardiola on nyt kauden kokeneempi Valioliiga -manageri ja mies tietää nyt takuulla paremmin mitä mestaruuden voittamiseen vaaditaan Englannissa.

Guardiola on saanut ajaa systeemejään pelaajien päähän nyt yhden kokonaisen kauden, joten parannusta on luvassa varmasti. Cityn materiaali on tällä hetkellä niin kova, että uskallamme heittää Man Cityn kauden suurimmaksi mestarisuosiksi kausiennakoissamme.

Man City on Valioliigan suurin voittajasuosikki myös kertoimien perusteella sillä Cityn kerroin Valioliigan mestaruudelle on tällä hetkellä ”vain” 2,90.

Tästä Valioliigan kausivetoihin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset